Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca na czarno...nie zaplaca mi?

Polecane posty

Gość gość

Hej. Zaczelam 2 tygodniu temu prace na słuchawkach. Nie podpisaliśmy jeszcze umowy. Chce od jutra zrezygnować, bo znalazłam cos lepszego. I tu moje pytanie, czy mogą mi nie zapłacić? Oczywiście wiem, ze teoretycznie mogą wszystko, ale czy w razie czego, to ze bylam zalogowana w ich systemie, sa rozmowy moje, ludzie jako świadkowie moze mi to pomoc w razie gdyby robili problemy z wypłaceniem zarobionych pieniędzy?

A możesz jakoś wykazać, że tam pracowałaś, jeśli koledzy w obawie przed utratą pracy nie potwierdzą, że tam byłaś i jeśli nie udostępnią systemu?

Gość gość
musisz mieć po pierwsze dowód że tam pracujesz zrób sobie zdjęcie z współpracownikami w miejscu pracy niech cię np. koleżanka do pracy odprowadzi czyli świadek zadzwoń z telefonu służbowego np. do matki jak ci nie zapłacą to w tedy zagroź

Gość gość
Nie powinni ci zapłacić bo byłaś na stażu. To ty im powinnaś zapłacić bo nie spełniłaś ich oczekiwań i rzuciłaś pracę. Ja bym cię obciążył kosztami za naukę.

Gość gość
No właśnie nie... Co zrobić??? Nie chce tej pracy bo znalazłam lepiej platna, a tu jednak dwa tygodnie przepracowalam... Zeby to byly dwa dni to bym miała to gdzies. Doradźcie cos

Gość gość
A czy ja napisałam, ze bylam na stażu tam??? ..... Jaka naukę???

Gość gość
Zdjęcie zawsze moge zrobić, ale czy to wystarczy? Masakra...albo zostanę w Malo platnej pracy, albo pracowałam dwa tygodnie za darmo

Gość gość
Nie powinni ci zapłacić bo byłaś na stażu. To ty im powinnaś zapłacić bo nie spełniłaś ich oczekiwań i rzuciłaś pracę. Ja bym cię obciążył kosztami za naukę.

Jeśli "na czarno", to tylko u znajomych. Nie czytałem nawet tego wpisu, ale jeśli już teraz się zastanawiasz czy ci zapłacą - odpuść sobie.

Gość gość
Uczyli cię krok za krokiem jak się rozmawia z klientem i to był okres próbny. Okazało się że nie spełniłas ich oczekiwaniom więc za co niby mają ci płacić tym bardziej, że to było na czarno. Jedyne co im naważyłaś to kłopoty bo muszą szukać nowego pracownika i wszystko od początku.