Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młodamamamłoda

Ulewanie córci

Polecane posty

Gość Młodamamamłoda

Witam moja córeczka skończyła 3 mies. Urodziła się w 37 tyg. Malutka od początku ulewała. Ale to ulewanie było straszne. Przypomina wymioty potrafi leżeć na łóżku i na 2 metry ulac. Po wielu wizytach u lekarza stwierdził refluks przeszliśmy na mleko AR 2 tygodnie nie ulewała a teraz znów ulewa nawet tym AR czasem mam wrażenie ze to zwykle wymioty ponieważ gdyby ulewała mlekiem leciało by mleko a to jest taka żółta maź z wodą. Dodam że jestem młodą mamą. Proszę o pomoc czy któras z was miała podobny przypadek.? Lub podobny co zrobić gdzie się udać. Jak jej pomóc. Mała bardzo płacze po takim ulaniu

Gość gość
Idx do lekarza my tu nic nie pomożemy . Troche gdy ulewa to inaczej ale ona wrecz chlusta z tego co piszesz . A pzrybiera na wadze prawidłowo ?

Gość gość
ojej teraz doczytałm ze płacze po ulaniu - nie czekaj tylko szybko do lekarza .

Gość Młodamamamłoda
Przybiera i to jest w ten sposób ze były takie tygodnie ze przybierała potem trochę nie przybierała. Kiedy zachodze do pani doktor ona się czepia żelaza ze mała ma dolna granice normy. Przyjmujemy żelazo i nic się nie zmieniło po za tym ze się podniosło. A miało tak pomoc. Wymyśliła tez wadę wrodzona odzwiernika żołądka ale byliśmy na badaniach okazało się ze nie jest to to. Wiec ręce opadają.

Gość Młodamamamłoda
Jest niespokojna, płacze. Ulewa jej się. Mam wrażenie ze boli ją brzuszek. Nawet te kupki są twarde i zielono żółte. Ta pediatra to chyba jakaś porażka. Może poprostu ma źle dobrane mleko. jesteśmy na bebilonie.

Gość gość
Ja udałabym sie prywatnie do pediatry - dobrego pediatry . Nie czekaj dziewczyno bo moze cos z tego sie rozwinac ( oby nie ) lepiej sprawdzic niz czekac . Małej ulżycie i Wy bedziecie spokojni

Gość Młodamamamłoda
Dzięki śliczne :-*

Gość gość
Idz na watek od refluksu, poczytaj. Diwiesz sie tam wiecej niz od lekarzy. Co i jsk. Sama tam sie udziejalam z moimi dwoma refluksowcami. Najwazniejsze nie daj sie zlewac lekarzom, pierwsze co to gastrolog. I to dobry. I nutrition do mleka. A placze bo podnisi sie po jedzeniu (mize tez brzuch bolec jak nie wiafomi czy mleki nie uczula). To tak w skrocie :)

Gość gość
Aha diczytalam ze kupy zielone i ze jest na bebilonie. Czyli mleko jej nie sluzy. Powinnas sprobiwac najpietw z bebilonem pepti (mniej smierdzacy) a jak to nie przejdzie ti nutramigen. Oba na rp. A pediatra beznadziejny

Gość gość
Kurde sorka za literowki. Tak juz jest jak cgce cis szybko pisac :)

Gość gość
gość dziś Idz na watek od refluksu, poczytaj. Diwiesz sie tam wiecej niz od lekarzy. Co i jsk. Sama tam sie udziejalam z moimi dwoma refluksowcami. Najwazniejsze nie daj sie zlewac lekarzom, pierwsze co to gastrolog. I to dobry. I nutrition do mleka. A placze bo podnisi sie po jedzeniu (mize tez brzuch bolec jak nie wiafomi czy mleki nie uczula). To tak w skrocie usmiech.gif Zgłoś gość dziś Aha diczytalam ze kupy zielone i ze jest na bebilonie. Czyli mleko jej nie sluzy. Powinnas sprobiwac najpietw z bebilonem pepti (mniej smierdzacy) a jak to nie przejdzie ti nutramigen. Oba na rp. A pediatra beznadziejny xxx ja piernicze madrzejsza od lekarza

Gość gość
Napewno mądrzejszy niż ty, bo w przeciwieństwie do ciebie napisała na temat...

Moja córka ulewała tak do 7 miesiąca po każdym posiłku. Wiem jakie to uciążliwe. Byłam u lekarza, ale jak dziecko dobrze przybiera na wadze to wszystko jest ok. Takie maluchy mają jeszcze niedojrzały układ pokarmowy. Głowa do góry. Zapraszam na mojego bloga: www.szczesliwamama.pl

Gość gość
nasz corka ma 3 miesiace i ulewa ok 10-20 razy dziennie. czasami wyglada to jak wymioty, lekarz nic nie robi, bo przybiera na wadze, wiec twierdzi ze jest ok. ale u nas jest ciezko, bo non stop trzeba przebierac i prac ciuszki. no ale zycie ;) mam nadzieje ze jej przjedzie http://tzaddikim.org/forums/member.php?u=8086

Gość gość
gość dziś Napewno mądrzejszy niż ty, bo w przeciwieństwie do ciebie napisała na temat... xxx jak durna pało mozna podawac dziecku leki skoro brak diagnozy !!! mała ma jeszcze problemy z żelazem . stuknij sie w łeb kretynko !

Gość gość
Pokaz mi gdzie pisalam o lekach? "Kretynko" sama się puknij jak nie wiesz o czym mowa. I po kiego grzyba tu wchodzisz? Doradziła coś?

Gość gość
tYLE IDOITYZMÓW MI WYSTARCZY BY WIECEJ CIE NIE CZYTAC : " Idz na watek od refluksu, poczytaj. Diwiesz sie tam wiecej niz od lekarzy. Co i jsk. Sama tam sie udziejalam z moimi dwoma refluksowcami. " OMG szkoda tych twoich dzieci , amoze tez takie stukniete po mamusi bu haha

Gość gość
Wiesz co? Sssssspadaj na drzewo. A od moich dzieci wara.

Gość gość
Poza tym jak nie ma diagnozy? Napisała oslico jak był w 1 poście o refluksie. :o