Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bratowa przytyła w ciąży 30 kg, a ja tylko 5 kg

Polecane posty

Gość gość
Dokładnie w 30tc dziecko waży zdecydowanie więcej nawet około 2kg.a jeżeli dziecko waży 600g to znaczy że coś jest nie tak

Gość gość
PROWO i to denne

Gość gośćannnn
Ja w ciąży przytyłam 5,5 kg. Tzn 'przytyłam' bo ciąża waży około 10kg więc dzień po porodzie było oczywiste że właściwie to schudłam. Czułam się słabo i niezdrowo, byłam osłabiona. Nic nie robiłam żeby tak mało przybrać, po prostu tak wyszło. Do tego leżałam w szpitalu, to pogorszyło sprawę. A jestem szczupła i zawsze byłam. Dzień po porodzie ważyłam 53kg, trzy dni później już 50 i tak już zostało (jest rok po porodzie). W życiu nie pomyślałam że to jakiś powód do szczycenia się. W ogóle to jakieś wyścigi czy co? Można ocenie poddać to jak kobieta w ciąży się odżywia, czy nie stosuje używek itd ale wagę? Moja bratowa przybrała na wadze do 6 miesiąca aż 10kg, był upał i puchła w oczach. Miesiące mijały, temperatura spadała a jej waga do końca ciąży wzrosła tylko o 2kg. I było widać jak woda jej zeszła.

Gość gość
Wiki10 - malo slyszalas. Mozna wcale nie przytyc jesli np ma sie nadwage przed ciaza - to moj przypadek. W ciazy meczyla mnie zgaga wiec slodycze i tluste rzeczy calkowicie odstawilam; maly uciskal zoladek i jadlam malutkie porcje, duzo jedzenia mi smierdzialo wiec czesto jadlam z musu. do tego mialam ruch, pracowalam do 9mca, zajmowalam sie starszym dzieckiem, w efekcie w dzien porodu wazylam tyle samo co przed ciaza. Dziecko w normie, 3560 i 50 cm. Za to teraz nie moge nic schudnac, mimo ze karmie piersia i chodze na silownie.