Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jedynactwo

Polecane posty

Gość gość

jak wspominacie jedynaków np. ze szkół? czy więcej osiągnęli niż osoby mające rodzeństwo? ja np. pamiętam że u mnie w gimnazjum było 4 jedynaków i żadna z tych osób raczej nie poszła na studia, trochę dziwne , nie? czy lepiej mieć rodzeństwo? czy być jedynakiem?

Gość gość
i co z tego ze nie poszli na studia ? moze nie chcieli , nie mieli kasy , albo głowy do nauki ... co za brednie

Gość gość
jedynak i nie ma kasy?

Gość gość
ja np. pamiętam ze szkoły że jedynacy byli kiepskimi uczniami , właściwie najgorsi uczniowie w moich klasach to byli jedynacy, no może oprócz mnie

Gość gość
Jestem jedynaczką i mam dość krzywdzących stereotypów, pomagam innym jak umiem, jestem hojna i lubię się dzielić, a znam ludzi, którzy mają po 4-5 sztuk rodzeństwa i są rozpuszczeni jak dziadowski bicz.Ale to przeciez o mnie jedynaczce zawsze powiedzą, że pewnie rozpieszczona :O Jedynacy maja ciężko, bo wszystko skupia się na nich, wszystkie wymagania i roszczenia rodziców, a jeszcze są krzywdzeni głupimi stereotypami.

Gość gość
Ja jestem jedynaczką i zawsze bardzo dobrze się uczyłam, poszłam na studia i mam pracę. Uważam, że jedynakowi łatwiej się dorobić, bo więcej dostanie od rodziców na start. Ja dostałam mieszkanie, tylko wyposażyłam za swoje. Gdybym miała powiedzmy dwójkę rodzeństwa, siedziałabym teraz w kredytach, bo wiadomo, że każdy powinien dostać tyle samo. Jeżeli chodzi o samo rodzenstwo, to nigdy mi go nie brakowało, miałam zawsze znajomych, przyjaciółki, teraz mam narzeczonego. O dzieciach na razie nie myślę, ale myślę, że też chciałbym 1 max dwójkę.