Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem głupia i pytam

Jakie książki zacząć czytać by być mądrzejszą i bardziej inteligentną ?

Polecane posty

Gość jestem głupia i pytam

i miec o czym rozmawiac z ludzmi na poziomie, znac się na roznych sprawach, nie dac się ''sztuczkom'' ludzi zwlaszcza facetów ?

Gość gość
Siema :) Jeśli chodzi o postępowanie z facetami, to całkiem sporo mądrych rzeczy było w ,,Dlaczego mężczyźni kochają zołzy?" (byle nie wprowadzać wskazówek w życie bez refleksji :P) i w ,,Mężczyźni są z Marsa, kobiety z Wenus". Obycie i tematy do rozmów - dobrze znać Pismo Święte i mitologię, bo stamtąd się wywodzi nasza kultura. W Piśmie Świętym jest sporo mądrych rzeczy, np. w Księdze Mądrości ;) Poza tym polecam Dostojewskiego, np. ,,Wspomnienia z domu umarłych". Autor świetnie analizuje naturę ludzką. Wiele osób zachwyca się inteligentnymi wierszami Szymborskiej. Osobiście nie przepadam za nią, ale jest teraz wg mnie na czasie. Pozdrawiam :)

Gość gość
Poza tym wątpię, abyś była głupia :)

Gość gość
POLECAM ENCYKLOPEDIE

Gość gość
A ogólnie dużo książek można poznać, a trudniej potem to wprowadzić w życie. ECH. Ważne, wg mnie, żeby poznać dobrze siebie poprzez doświadczanie różnych rzeczy. Wtedy sam świat jest taką książką, która uczy :P Byle nie pomijać refleksji nad tym, czemu zachowujemy się tak, a nie inaczej. Mądrość jest super! Chciałabym być mądra i kierować dobrze swoim życiem.

Gość gość
abc dobrego wychowania sawlar wiwry

Gość gość
Życie i nauka mistrzów dalekiego wschodu Spaldinga