Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIEWCZYNY! co na pękające usta?

Polecane posty

Gość gość

mam cały czas suche i pękające usta, tylko dolna warga zawsze Smaruje pomadką ochronną, raz taką zwykłą wazelinową a inną mam taką z miodem chyba, smaruje też zwykłym kremem nivea i też wlasnie wyczytałem sposób żeby miodem płynnym posmarować usta ale to nic nie działa, mam wrażenie że po tym jak czymkolwiek natłuszcze/posmaruje mam jeszcze bardziej suche te usta i robi mi się jeszcze więcej takich "odrywających skóreczek" Zaradźcie coś drogie panie :)

Gość gość
carmex polecam :)

Gość gość
ale ogólnie takimi kremami czy pomadkami trzeba smarować codziennie? nawet jak już znikną te popękania? bo może jak sie zbytnio natłuszcza to też nie dobrze dzięki za carmex :) wypróbuje

Gość gość
kup ten w słoiczku, mi nawet 2 razy dziennie wystarczy i mam odżywione usta :) pomagał mi nawet w trakcie leczenia izotekiem i dzięki niemu nie odpadły mi usta

Gość gość
Ja wyprobowalam chyba wszystko co mozliwe wlacznie z mascia witaminowa ktora ciezko zdobyc takze zazywanie po serii roznych witamin w tabletkach jak i suplementow,dotyka mnie ten problem od lat i tak od listopada do marca-kwietnia. Wyproboje jeszcze wit.d bo moze to jej brak powoduje to schorzenie w koncu tylko slonce nam ja zapewnia a w okresie zimowym to raczej wykluczone.

Gość gość
Podbijam! Doradzcie jakiś dobry balsam do ust, albo raczej pomadke ochronną przed wyjsciem na dwor. Rano posmaruje jakas zwykla pomadka, a już po dotarciu do pracy odchodzą mi skorki z ust, obrywam je i potem mam takie usta że masakra :/ a co dopiero będzie w czasie mrozow :/ czym zabezpieczacie swoje usta przed wyjsciem?

Gość gość
pomadka flos lek ochronna

Gość gość
A jest w rossmanie? Dzieki, wyprobuje. Już mam tyle tych pomadek, że jedna w te czy w tamta :)

Gość agacia

W moim przypadku na popękane usta najlepszym sposobem jest pomadka ochronna z kwasem hialuronowym od NovaClear. Oprócz tego zawiera m.in. wosk pszczeli, maslo Shea, dzięki czemu, po jej zastosowaniu moje usta pozostają miękkie i wygładzone. 

Gość Jajber

Weź sperme na usta to ci pomoże. 

Gość Dorrota
Dnia 29.10.2019 o 22:10, Gość agacia napisał:

W moim przypadku na popękane usta najlepszym sposobem jest pomadka ochronna z kwasem hialuronowym od NovaClear. Oprócz tego zawiera m.in. wosk pszczeli, maslo Shea, dzięki czemu, po jej zastosowaniu moje usta pozostają miękkie i wygładzone. 

Dnia 29.10.2019 o 22:10, Gość agacia napisał:

A gdzie ją mozna kupić?

Używam Revitallum Lip Therapy z Eveline i uwaźam,że świetnie sobie radzi z pękającymi ustami.

Może nieaktualne ale ja polecam pomadki Alterra w Rossmann za bodajże 4-5 zł, niby najtańsze ale skład bardzo dobry i skuteczne, ja używam i bezbarwnych i tych lekko "koloryzujących" wszystkie ok.