Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonnnia

Skończone 4 lata kiedy w końcu do szkoły?

Polecane posty

Gość Sonnnia

Witam moja córa skończyła 4 latka w październiku. Teraz chodzi do prywatnego przedszkola gdzie na początku było fajnie bo dzieci w podobnym wieku ,więc i program naukowy był fajny. Teraz doszło więcej pieluchowych dzieci i moja jest nastarsza z tego towarzystwa co za tym idzie kwestia programu nauczania odpowiednia do wieku siadła co nie dziwi skoro więcej pieluchowych dzieci doszło. Zastanawiam sie nad zmianą tego bo raczej nie chodzi mi o przechowalnie a wstępną nauke odpowiednią dla wieku. Teraz mam pytanie : córa jest z października 2011 to kiedy rozpocznie obowiązek szkolny? Kiedy zaczyna obowiązkowe nauczanie ? Zawiedziona jestem teraźniejszym przedszkolem i Zastanawiam się nad oddzialem przedszkolnym w szkole dla 5 latków by iść zapytać jak to wygląda .

Gość gość
W roku, w którym kończy 5 lat obowiązkowo musi rozpocząć zerówkę w przedszkolu lub szkole.

Gość gość
Bzdury gadasz. Nowy rząd cofnął tamto rozporządzenie i zerowki nie robią pięciolatka (6latki wówczas do pierwszej) tylko tak jak było tzn do zerowki pójdą 6l z 2011 a do 1kl 7 łatki. 6latki będą mogły iść do 1kl ale na "prośbę" rodziców i to nie ot tak sobie tylko po zaświadczenia z PPP o gotowości. Wiem, bo też mam córkę z 2011 i się dowiadywalam.

Gość gość
Juz cofnal? To rzuc linka do ustawy. Nie ma jeszcze zadnej ustawy w tym kierunku.

Gość gość
Co ci mam wrzucac, jak zacznie to od stycznia funkcjonować? Obejmie to już nowy rok szkolny 2016/2017