Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaaaaaa1

Czy robicie lub robilyscie test Pappa

Polecane posty

Gość Jaaaaaa1

Hej. Mam pytanie czy bedziecie robic lub czy robilyscie test pappa jesli usg 11-13.6 tc wyszlo ok? Ja nie robilam. I juz jest na niego za pozno bo leci 15 tc ale oststnio moj lekarz mnie zdenwrwowal bo powiedzial mi ze trzeba bylo zrobic.. Wczesniej nic nie sugerowal takiego. Dodam ze on nie robil usg bo bylam na nim gdzie indziej. Jakie jest Wasze zdanie. Bo ja juz sama nie wiem co o tym myslec

Gość gość
Nikt sie nie wypowie?

Gość gość
Podnosze

Gość gość
Dlaczego sie zdenerwowal? W wieku 31 lat nie robilam. Teraz mam 36 i zrobilam na NFZ. Moze chce cie naciagnac. Poza tym test robi sie ok 12-13 tc. Kolejne w 20 tc.

Gość gość
ja nie robiłam. dziecko urodziło sie w pełni zdrowe

Gość gość
Zastanów się, co by to zmieniło. Wynik testu Pappa to tylko określenie ryzyka. Nie masz żadnej pewności. W razie wątpliwości kierują Cię na amniopunkcję, co oznacza: - dodatkową kasę do wydania (chyba ze masz powyżej 35 lat lub wady gen. w rodzinie) - stres i niepewność przez okres czekania na wynik - ryzyko poronienia lub uszkodzenia płodu Co zyskujesz? Kolejne określenie ryzyka wystąpienia wady wrodzonej, które nie oznacza pewności. Zastanów się czy warto się w to bawić.

Gość gość
Robiłam w obu ciążach. Min ze względu na wiek 34 i 37lat. Ale wiedziałam.ze gdyby wyniki wyszły źle i kolejne potwierdziły by to to usunęłabym ciążę. Ale tak naprawdę teraz nie zawracaj sobie tym głowy. Usg wyszło super test dodatkowo dokłada wyniki krwi. I to wszystko. Moje dzieci są zdrowe i wspaniałe. I od razu przy usg były wyniki super. Bez całości badań.

Gość gość
urodziłam mając 31 lat. na usg prenatalnym wszystko było ok i lekarz powiedział, że nie ma sensu robienia żadnych innych dodatkowych badań czy testów. Dziecko urodziło się zdrowe.

Gość gość
robiłam, bo mimo dobrego usg lekarz wpomniał, że lepiej zrobić. Ciąża w wieku 32lat, pierwsza. Wyniki tylko pomniejszyły wcześniejsze ryzyko. Mnie to troszkę uspokoiło. Synek jest zdrowy.