Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aliolka

Za dużo pracuję.. odejść z dobrze płatnej pracy?

Polecane posty

Gość Aliolka

Pracuję w pewnej firmie 6 dni w tygodniu po ok. 14h dziennie, od 10 do 23:30-24. Od ponad roku. Jest to stanowisko kierownicze w teorii, a w praktyce robię wszystko, także fizycznie. Mam 25 lat i chłopaka, z którym jestem od 8 lat. Zarabiam w teorii ok. 4.5 tys., a w praktyce - tez wygląda to inaczej, ale na szczęście na plus, wychodzi mi około 7-8 tys., bo jestem obrotna i zaradna. Czyli zarabiam średnio jakieś 20 zł/h (mniej więcej). Jestem bez wykształcenia, po prostu ciężką i uczciwą pracą do tego doszłam. ALE do rzeczy. Jestem już bardzo zmęczona tym wszystkim.. Nie mam w ogóle życia prywatnego, nie mam czasu na nic, dla nikogo, tylko praca i praca. Znajomi juz nawet zapomnieli o moim istnieniu. Nie mam czasu dla chłopaka (uczy się i pracuje, zarabia mało póki co), dla rodziny tez. Trzyma mnie w tej pracy tylko kasa, taka prawda. Wiem, że jeśli pójdę gdzie indziej lub zejdę w tej firmie do poprzedniego stanowiska to będę zarabiać ok. 2-3 tys., tyle że będę miała więcej wolnego czasu. Ale 2 tys. a 8 tys. to duża różnica. Sama już nie wiem, co robić. Jeśli zrezygnuję to mogę już nigdy nie mieć szansy tyle zarabiać. Znów z drugiej strony czuję się jak martwa - pracując 350h w miesiącu. Co byście zrobili na moim miejscu??

Gość gość
zostan w tej pracy i staraj sie stopniowo pracowac troche mniej, utrzymujac kase albo pracuj tyle samo, staraj sie zarabiac jeszcze wiecej albo po prostu korzystaj z zycia w weekendy i na urlopie kaz JEST wazna w zyciu, nie rezygnuj z tego co osiagnelas !

Gość Aliolka
Jakbym miała wolny weekend czyli 2 dni to jeszcze ok, ale to jest 1 dzień wolny i nie zawsze jest to 7my dzień z kolei.. Czasami jest to 9ty lub nawet 15-ty dzień dopiero..