Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bez stanika mierzy się w biuście bedąc pochylonym czy wyprostowanym?

Polecane posty

Gość gość

u ewy michalik jest że mierzy się pochylnie w biuście, ale w innych że na stojąco, jak jest wiec prawidłowo? zmierzyłam się tak i tak i gdy stoje mam 87cm a gdy jest pochylona to mam 89cm i nie wiem jak mam w końcu rozmiar

Gość gość
A chodzisz na czworaka?zeby sie tak mierzyc?

Gość gość
chyba wyprstowanym

Gość gość
też bym chciała tyle mieć.. :( a mam 84.. jestem prawie płaska..:(

Gość gość
Wyprostowanym na wydechu , prawda ze nie chodzimy na czworaka i odejmujemy 5 cm

Gość gość
tylko sie pytam, bo raz mówią tak a raz tak i juz sama nie wiem ja do niedawna miałam mniej niż Ty, w rok urosły mi o 10 cm dzięki tabletkom antykoncepcyjnym

Gość gość
Ja bym ci z checia dobrala prawidłowo :)

Gość gość
a ja przestałam przejmować się tak bardzo moimi cyckami i sutkami :) (jestem przeszczęśliwa że były któremu moje cycki się nie podobały wybrał sobie inną a ja się od niego uwoliłam bo nigdy nie byłam z nim szczęśliwa, bez nego lepiej ) :* :)

Gość gość
Prawidłowo na stojąco ale biust mierzymy pochylajac sie , czyli obwod na stojąco podejmując 5 cm a rozmiar miski pochylajac sie :)

Gość gość
A ogólnie też przytyłaś czy tylko w biust Ci poszło? Chciałabym, żeby i mi urosły, ale nie mam po co brać tabletek antykoncepcyjnych chyba tylko, żeby biust mi urósł..

Gość gość
Mialo byc : odejmujac 5 cm

Gość gość
Bardzo prosty sposob na dobranie dobrego obwodu to metoda dwoch palcow czyli musi byc dosyc opiety ale na tyle zeby nasze dwa palce sie spokojnie zmiescily.

Gość gość
mam pod biustem 65cm, jaki więc powinnam nosić stanik przyjmując że w biuście mam 89cm?

Gość gość
kiedy zaczełam brać tabletki przytyłam 2/3kg i większość poszło mi w biust (miałam 77cm) a reszta w tyłek (miałam 86cm a teraz mam 91cm) w talii to tylko o 2cm (miałam 60cm mam 62cm) mam więcej, w udach mam o 4 cm wiecej (miałam 47cm, a teraz 51cm) ja ogólnie jestem bardzo zadowolona bo mam bardziej kobiece kształty, regularny i mniej bolesny okres, a także lepszą cere (bo to od dermatologa było przepisane, ale i tak mialam sie wybrać i zaczac brac ze wzgledu na okres)

Gość gość
wow, ale masz teraz super wymiary! A ile masz wzrostu? I jak sie nazywaja te tabletki?

Gość gość
15:37 zobacz tabele w necie

Gość gość
Odbieram Paniom biustonosze indywidualnie, mierze orientacyjnie, poniewaz nie zawsze to mierzenie sie sprawdza. Panie posiadają rozne biusty, niektore panie maja biust jedrny ciezki pełny, inne panie posiadają biust wiotki i w zależności od rodzaju biustu odbieram miseczki. Rodzaje miseczek sa różnorodne od miseczek bardzo miękkich i pełnych po miseczki sztywne z wypelnieniem by dodac piersiom gęstości. To nie jest tak, ze zmierze klientke i odrazu podaje właściwy rozmiar z wieszaka. Musze ocenić jakie wymagania ma biust i jaki ma kształt i czy jest skupiony czy raczej oddalone sa piersi. Nie kazdy rozmiar biustonosza pasuje kazdej pani w tym rozmiarze.

Gość gość
Mialo byc: dobieram , moj telefon sam sobie wybiera slowa :)

Gość gość
Jesli pod biustem masz na wydechu 65 to odejmujac 5 cm to masz 60 i teraz jedli pochylajac sie masz 89 cm to powinnas miec rozmiar 60 F albo 60 G . Jedli bedzie Ci troche ciasno to rozmiar 65 E albo 65 F . To juz zalezy od Twojego komfortu jesli chodzi o obwod , poniewaz czesc pan lubi ścisk a sa panie ktore mowia mi ze chca miec luzniej. Bardzo wazne jest by pierś nie wychodziła z miseczki. Gdy robi sie u gory buleczka trzeba podac wieksza miseczke . Pozdrawiam.

Gość gość
jestem niska, nie mam nawet 160cm ale mi sie to podoba akurat ;) piersi sa jedrne i sterczace, nie stykaja sie ale nie sa tez jakos szeroko rozstawione

Gość gość
biore tabletki Jeanine :)

Gość gość
Niewazne jakie bierzesz tabl , wazne zebys dobrze dobrala biustonosz

Gość gość
masz o wiele lepsze wymiary ;)

Gość gość
myślę że powinnaś nosić 60F muszę jednak przyznać że teraz masz bardzo dobre wymiary ;)