Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Agusia660

dziecko z niedosłuchem

Polecane posty

Witam. Mam 4 miesięczną córeczkę. Problemy zaczęły się już w szpitalu przy badaniu słuchu. Przy badaniu przesiewowym słuchu na oba uszka wyszła kontrola. Uspokajano nas, że może w uszkach zostały jeszcze wody płodowe dlatego badanie nie wychodzi. Powtórzyliśmy je po około 3 tygodniach wynik niestety ten sam. Zalecono nam badanie bera. Niestety okazało się ze mamy niedosłuch w obu uszkach. UP 40 UL 50. Badanie zostało jeszcze raz powtórzone w innym ośrodku. diagnoza taka sama. Na chwile obecną Mała jest zaaparatowana i zaczynamy rehabilitację. Trafiliśmy do Oratora we Wrocławiu. Pani która przeprowadzała z nami wywiad powiedziała, że problem może tkwić w nerwach i trzeba je odpowiednio pobudzić i być może słuch nieznacznie się poprawi. Zaproponowała nam metodę Vojta. Jest ona dość "brutalna" i nie jestem przekonana o jej skuteczności w walce z niedosłuchem. Czy jest jeszcze możliwość, że ten słuch się poprawi. Na jednym z forum przeczytałam, że wody płodowe mogę zalegać około roku. Sama w to nie wierzę ale może jest jeszcze nadzieja. Jesteśmy na początku walki o prawidłowy rozwój dlatego jestem pełna obaw. Jak będzie się rozwijała i kiedy zacznie mówić. Może są na tym forum jakieś mamy, które maja lub miały podobny problem. Bardzo proszę o odpowiedz.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować