Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile I jakie pieluszki jednorazowe??

Polecane posty

Gość gość

Hej :) przygotowuję wyprawke a to moje pierwsze dziecko I za bardzo nie wiem jakie pieluszki są najlepsze I ile powinnam kupic na początek rozmiaru pierwszego

Gość gość
Kup 2-3 paczki prawdziwych Pampersów.

Gość gość
Te twoje prawdziwe pampersy sa do du/py, chyba ze zainwestujesz te oznaczone jako premium, te daja rade. Przerzucilam sie na dady i jestem zadowolona. Paczka ma 28szt, przydadzą sie ze 2 na start. Zalezy ile dziecko przypuszczalnie waży.

Gość H helix
Na początek kup 2-3 małe paczki różnych firm, bo nie wiadomo, które podpasują Tobie i dziecku. Ja na początek zaopatrzyłam się w Dadę i Pampers Premium. U mnie te drugie sprawdziły się lepiej, ale Dada też była ok, tylko częściej mi przeciekała w nocy. Mój maluch urodził się spory, więc szybko przeszłam na rozmiar 2. Nie ma sensu robić dużego zapasu 1. Przy rozmiarze 3 postanowiłam spróbować czegoś innego i kupiłam Bella Happy. Porównywalne do Pampersa, ale o mniej intensywnym zapachu, co jest na plus, bo przecież i tak od razu się zmienia pieluchę, jak tylko maluch zrobi kupkę, więc nie śmierdzi. Bella moim zdaniem mniej przecieka bokami przy nóżkach, ale za to na pleckach są krótsze, więc jak maluch w nocy zrobi porządną kupę, to może wypłynąć górą. Musisz popróbować sama.

Gość gość
JA dla noworodka miałam Bella Happy z wycięciem na pępek- nie trzeba wywijać. Pampers premium care są najdroższe ale ja miałam wrażenie ze ta siatka się przykleja do pupy małego i kiedyś mi ze skora odstanie. Dla mnie najlepsze sa pampers active baby, bardzo chłonne są i wygodnie mi sie zakłada. Co do ilości to noworodek sporo kupka, 12 pieluszek dziennie mi szlo, mały jest KP,zmieniałam po każdym kamieniu (nie dało się przed bo płakał jak był głodny a tak dziecko zadowolone, tylko rozbudzał się przez to w noc). Musisz sama wypróbować jakie Ci najlepiej odpowiadają i jeśli dzieciątko będzie miało wrażliwą skórę to nie kupuj najtańszych na początek tylko jak dziecko podrośnie- odpażenia jst bardzo ciężko wyleczyć. I zakup sobie bepanthen jest idealny na pęknięte sutki i odpażenie na pupie dziecka.

Gość gość
Też słyszałam, że dada jest dobra. Wszyscy wokół mnie (znajomi i rodzina) kupują te dzieciom, więc coś w tym musi być. Swoją drogą, nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałam kiedyś, że dada i pampers to jedna firma.

Gość gość
Tak to jedna firma znajomy pracuje na magazynie sklepu dady i nowil