Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pryszcze tylko na brodzie

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam taki problem. Od pewnego czasu strasznie mnie wysypuje. Nie na calej twarzy, tylko na brodzie, a dokładniej po bokach brody. Reszta twarzy jest czysta. Słyszałam, ze to mogą być zaburzenia hormonalne, ale jakie hormony sa za to odpowiedzialne? Wie ktoś z was?

Gość gość
Albo za dużo węglowodanów w diecie.

Gość gość
I to tylko na brodzie by byly?

Gość pryszczatka
przyczyny mogą być naprawdę różne, począwszy od alergii na używane kosmetyki lub spożywane produkty spożywcze, poprzez trądzik, stan zapalny skóry, nierównowagę hormonalną itp. doradzam wizytę u dermatologa, a w oczekiwaniu na nią zmianę kosmetyków myjących do twarzy na jakieś łagodne dla alergików, odstawienie produktów do makijażu, doraźnie może też pomóc zyrtec lub claritina oraz wapno (o ile krostki mają podłoże alergiczne) te preparaty dostaniesz w aptece bez recepty

Gość gość
Dziękuję, ja mysle właśnie, ze u mnie mogą być problemy hormonalne, bo mam nieregularne cykle. Mam wizytę u endokrynologa w styczniu, tylko co do tego czasu.... Chciałam juz zrobic badania hormonów i iść do niego z wynikami, to szybciej zacznę leczenie jak cis, tylko nie wiem jakie hormony zbadac