Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podążanie za modą

Polecane posty

Gość gość

Tyle osób na forum śmieje się z tych którzy podążają za modą, a tak naprawdę większość z Was robi to samo pewnie nawet o tym nie wiedząc. Są ludzie którzy w jendym zdaniu potrafią skrytykować kogoś kto regularnie sprawdza co jest modne, a w następnym kogoś kto nosi buty "z czubem" modne x lat temu. Nie widzicie tej hipokryzji?

Gość gość
np modne jest teraz palenie zwłok ludzkich po śmierci. Autorko zdecydowałabyś się na spalenie swoich zwłok po swojej śmierci czy oddałabyś np. jakiejś uczelni by się ludzie pouczyli ?

Gość gość
nie wiem jak można porównywać postępowanie ze zwłokami do butów...i nie nazwałabym tego mogą. Po prostu takiej jest taniej i bardziej praktycznie. No i po swojej śmierci to raczej nie będę o niczym decydowała ;)

Gość bede farbować włosy
polak = hipokryta

Gość gość
nie wiesz jak można to może czas się dowiedzieć. Sklepowe horyzonty to jednak jakieś zasklepienie

Gość gość
Niektórych nie obchodzi to co mówią mu gazetki i ubierają się w to co im się podoba. Kupienie butow które były modne kiedyś nie jest podążanie za modą, bo modą się zmieniła. Poza tym ktoś widzi za gustowne coś co było kiedyś modne i kupuje aktualne i tworzy swój styl i to jest fajne i ciekawe, a nie ubieranie się i tworzenie tłumu.

Gość gość
większość osób tak na to nie parzy do gościa od palenia trupów - przeczytaj swój post jeszcze raz. Tak złożyłeś zdanie, że wyniknęło, ze o tym co robi się z ciałem powinno się decydować PO śmierci. Z tego się śmiałam ;)

Gość gość
przed śmiercią nie mamy zwłok

Gość gość
to też, ale zdanie było zabawnie złożone :) Jeszcze to "spalenie swoich zwłok po swojej śmierci" - to czyje to mają być zwłoki po mojej śmierci? :D

Gość gość
Co zasugerowałbyś swoim najbliższym w sytuacji gdybyś była w stanie terminalnym ?

Gość gość
Teraz pełno śmierci. Stało się modne by przed śmiercią, w trakcie choroby jeszcze mówić o tym publicznie. Wielu nieboszczyków miało swoje pięć minut przed udaniem się w nieznane.

Gość gość
zakopać mnie z tarczą wikingów dla przyszłych pokoleń archeologów.

po co dążyć za modą? Ja noszę to w czym czuje się luźno

Gość gość
Czy w Twojej rodzinie osoby żyją długo ? Czy może zapadają na choroby śmiertelne i schodzą wcześniej ? Może już niewiele czasu zostało aby zastanowić się nad tym czy moda to jest zwykła propaganda w celu wywołania owczego pędu wśród ludzi by Ci jak najszybciej drenowali swoje portfele. Czy moda może jest czymś innym, może ma inspirować ludzi ?

Gość gość
Koleżanko nie czepiaj się pierdół. Nie bądź małostkowa. Nie udawaj, że nie rozumiesz. Twoje wywody na temat zachowań w społeczeństwie wyglądają marnie w porównaniu do tego czepialstwa.

Gość gość
Wybacz, jeżeli mój żart cię tak uraził. Jednym czepialstwem popisujesz się ty. Wyjmij ten kij z tyłka i nie dopatruj się wszędzie czepialstwa. ale odpowiem poważnie - oddałabym organy dla osób które ich mogą potrzebować, a co zrobią z resztą to mnie nie obchodzi.

trochę w tym prawdy jest :) ale każdy z nas podąża za jakimiś modami, bo szuka akceptacji w otoczeniu

Gość gość
pewnie i ja nie widzę w tym nic złego, po prostu dziwi mnie zachowanie niektórych. Z jednej strony plują jadem bo ktoś jest modny, z drugiej bo ktoś jest niemodny