Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cecyleee

ubezpieczenie podróżne

Polecane posty

Gość cecyleee

hej, czy jak wyjezdzacie to zalatwiacie sobie takie ubezpieczenia podrozne? jesli tak to gdzie i ile one kosztuja? widzialam tez ze takie ubezpieczenie mozna miec nawet przy koncie osobistym bodajze w raifeisenie ale jak to wyglada? znacie szczegoly? bede bardzo wdzieczna za pomoc bo wybieram sie niedlugo NA DLUGO do azji!

Gość madele0b
Jeśli masz takie ubezpieczenie w ramach konta to skontaktuj się najlepiej z infolinią. za pewne jest jakiś numer pod który się dzwoni podczas pobytu zagranicą.

Gość gość
W rajfie akurat ja mam kartę debetową więc nie muszę płacić za to ubezpieczenie. Ogólnie żeby je uaktywnić trzeba jakoś w ciągu 30dni kupić bilet albo zamówić pokój w hotelu i jak już będziemy za granicą to wydać 50 euro. Na ich stronie mają to dobrze opisane, ale najlepiej to wybrać się do placówki i samemu zapytać ;)

Gość Zakrzak
Proponowali mi takie ubezpieczenie, ale ja raczej siedzę w domu więc nie skorzystałem. Moja siostra cięgle gdzieś jeździ i mówiła że z tego korzysta. To może jednak warto ?;)

Gość RomeczQ41
Witam wszystkich :) Jeżeli chodzi o ubezpieczenie w podróży to mogę na swoim przykładzie polecić Idea Fair Play. Zakupiłem u nich ubezpieczenie przy wyjeździe do Japonii na kwotę w sumie mieszczącą się w średnich porównując z różnymi firmami, ale przekonał mnie fakt, że dodatkowo konkretna część kwoty z mojej opłaty poszła na szkolny klub sportowy piłki ręcznej we Wrocławiu co jest przyjemnym dodatkiem :) Bo chciałem wspomagać jakąś fajną inicjatywę Pozdrawiam ;)

Gość scholaska
Dla mnie wybór od trzech lat jest prosty. Na wakacje zabieram zawsze kartę EKUZ i dodatkowo wykupuję ubezpieczenie podróżne Compensa Voyage.

Gość gość
Wykupuje w AXa , na tyle ile będzie trwała podróż .

Gość Mono27
Ja podepnę się pod pana wyżej RomeczQ jeśli dobrze pisze. Także skorzystałam z Idea Fair Play, za namową kilku znajomych. Przy zakupie ubezpieczenia okazało się, że mam do wybory kilkanaście organizacji, na które moge przeznaczyć część kwoty z ubezpieczenia :) Fajna sprawa wspierać innych więc się zdecydowałam bez większego myślenia. Nie pamiętam dokładnie ile ich było ale znalazłam dla Was ich stronę http://www.ideafairplay.pl/organizacje Pozdrawiam

Gość tepeson
Doskonały przykład - http://elvia.pl/ubezpieczenia-podrozne/ Patrzcie na zakres ubezpieczenia. Zazwyczaj ubezpieczenie z BP ma śmiesznie niską sumę gwarancyjną, która zwyczajnie będzie zbyt niska w przypadku poważniejszych problemów.

Gość KatarzynaW21
Ubezpieczenie podróżne w dzisiejszych czasach jest wymogiem koniecznym jeśli chcemy gdzieś z rodziną spędzić swój wymarzony urlop. Właśnie taką sytuację miałam jak chciałam z dziećmi i mężem spędzić ferie zimowe w górach. Powiedziałam mężowi że bez dobrego ubezpieczenia nigdzie się nie ruszymy w trosce o bezpieczeństwo moich dzieci. Wiadomo jak to na nartach bywa, często dochodzi do jakiś wypadków i bez odpowiedniego ubezpieczenia to na prawdę strach. Dlatego ubezpieczyliśmy się na ten okres w https://www.gothaer.pl/ Jak dla mnie to numer jeden jeśli chodzi o ubezpieczalnie. Mamy tam wykupione ubezpieczenie na życie, domu i OC oraz AC. Przy pierwszym wyborze ubezpieczalni kierowaliśmy się oczywiście opiniami innych klientów i to właśnie tą najwięcej osób sobie chwaliło. Wystarczy tylko wejść na ich stronę i zobaczymy jak wiele ofert mają w swoich propozycjach. Najważniejsze jest tutaj indywidualne i profesjonalne podejście do klienta. Dzięki temu możemy dobrać ubezpieczenie tylko i wyłącznie do naszych potrzeb ustalając przy tym odpowiednią cenę.

Gość klaudia56
Czy jadąc w nasze polskie morze też warto wykupić jakieś dodatkowe ubezpieczenie? jak to u was wygląda?

Gość gość
To zależy od tego, jakie macie oczekiwania, ale najlepszy przykład takiego ubezpieczenia macie np. tutaj - http://elvia.pl/ubezpieczenia-podrozne/ Ubezpieczenie podróżne to kilka dyszek, ale już macie za to 20 tysięcy euro sumy gwarancyjnej - to daje święty spokój. Pokryjecie w zasadzie koszty każdego leczenia.

Gość zyga759
Czasem warto się ubezpieczyć, aby mieć pewne, że w podróży jak coś się stanie to nie będzie kłopotu z lekarzem. Fajne propozycje widziałam ubezpieczeń na: https://bm.pl , może akurat znajdziesz coś dla siebie.

Gość agillo
Chyba więcej osób teraz wyjeżdżając na wakacje, kupuję sobie takie polisy, zawsze to bezpieczniej. Mi odpowiada oferta compensy.

Jak się wyjeżdża za granicę, to zdecydowanie trzeba pomyśleć o ubezpieczeniu, bo każdy kraj może mieć inne zasady odnośnie tej kwestii i nigdy nic nie wiadomo.