Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wszystko truje

Kp truje dzieci

Polecane posty

Gość gość
e tam, w tych czasach wszystko truje, pomalu i podstepnie. Ale nie porownywalabym mm z kp, sama karmilam tylko 2 miesiace ale nie bede wciskac bajek ze mm jest lepsze. Bliskosci butla nie zapewni, poza tym mleko matki jest latwiej trawione.

Gość gość
a to karmiac butlą kladziesz dzieckow budzie dla psa czy trzymasz na rekach przytulone do ciebie??? :/ boze co za tepaki.

Gość gość
12.59 w przeciwienstwie do ciebie mam porownanie jak zachowuje sie dziecko karmione butla a jak piersia haha

Gość gość
jak robisz facetowi dobrze to tez pewnie wolisz przez prezerwatywe ?? :D

Gość gość
Co Wy gadacie, że mleko modyfikowane jest z tych samych krów co sery. Mleko modyfikowane dają krowy hodowane na łąkach z ekologicznej trawy w czystych rejonach bez zanieczyszczeń i karmione są z wolnym od GMO zbożem i specjalną mieszanką ziół o standardzie leków. To specjalnie wyselekcjonowana linia hodowlana zwierząt, które nie chorują, a ich mleko jest pełne przeciwciał i witamin. Naukowcy dbają, żeby nie było chemii w mleku modyfikowanym, bo się na tym znają.

Gość gość
Szczęśliwe mleko od szcześliwych krówek :D Tak samo gerberki sa robione ze szcześliwych i wyselekcjonowanych jabłuszek (pani w reklamie mówiła, że pracuje w gerberze i daje słoiczki swojemu dziecku więc na pewno ma rację)

Gość gość
Biedne dzieci,,to co im podac po zakonczeniu karmieniq mlekiem, skoro we wszystkim jest trucizna. Moze poprostu dwwac im suplementy diety, zamiast jedzenia, co myslicie?

Gość gość
No jak to co im dawać? Właśnie te słoiczkowe obiadki i deserki ze starannie wyselekcjonowanych warzyw, owoców i mięsa. Tylko to da gwarancję zdrowia. Potem oczywiście tran z butelki, witaminki z buteleczki i actimel. Dziecko będzie okazem zdrowia. Naukowcy przecież o to dbają prawda?

Gość gość
I te żelki z witaminami. Przecież to samo zdrowie. Więc ja proponuję tak na początek MM+prebiotyki+synbiotyki+probiotyki. Potem słoiczki zakrapiane suto suplementami. Do tego po przejściu na "dorosłe jedzenie" wydaje mi się, że specjalnie hodowane warzywa w torebkach winiary są odpowiednim posilkim. Bo po co się truć tymi z warzywniaka? Zupy w torebkach do zrobienia (nie te chińskie ;P ) są przecież bez konserwantów i substancji szkodliwych (tak mówio). A do tego można zrobić różne zupy czy sosy.

Gość gość
gosc 13:03 buhahahahaha!!!! Podoba mi sie Twoje poczucie humoru!

Gość gość
Wbijcie sobie do tych pustych głów ze nie jestescie zadnymi kozami i to co jest w waszym organizmie produkującym mleko i to czyn sie odżywiacie nie jest filtrowane w żaden sposob. Jecie tabletki antykoncepcyjne (wiecie ile lata badan potrzeba i ile kasy na nie zeby sprawdzić ich wpływ na wasze dzieci kp? I wiecie ze to nie nastąpi bo wtedy by spadło zainteresowanie tabletkami hormonalnymi a tak piejecie o naturze?) Pijecie colę, jecie śmieciowe fast foody, chipsy, jakies szajskie słodycze, ogolnie masę przetworzonego jedzenia i myslicie ze wam nekatar bogów z tej piersi leci? Hipokrytki... Mm=Kp w obecnych czasach przykro mi... A dzieci karmione mm nie sa gorsze ani mniej kochane.

Gość gość
Moje dziecko jest kp, ma 16 miesiecy. Grype przechodzil jak na razie 2 razy (w calym swoim zyciu). Za kazdym razem byla to temperatura do 38.5 c ktora schodzila po jednej nocy, troche kataru i po wszystkim. W tym czasi my (ja i moj m) mielismy po 40 c, katar, kaszel przez co namniej tydzien. U mnie przeslo w zapalenie okrzeli. Kurna, jak slysze ze niby pokarmu nie maja, ze niby sutki wklesle.... Ja mialam sutki wklesle, malo, pokarmu na poczatku, potem zapalenie piersi i zatory, grzybice sutkow.... Wszystko to w ciagu pierwszych 3 tygodni od porodu. Dalam rade!!!! Wcale tak ciezko nie bylo! Trzeba chciec! A tu dyskusja o podawaniu sztucznego syfu dzieciaczkom! Co wy w latach 70 zyjecie? nie umiecie czytac? kp zmienia sie z czasem i dostosowuje do potrzeb dziecka. Slina dziecka przedostaje sie do organizmu kobiety przez sutek i dzieki temu organizm kobiety wie jakie przeciwciala produkowac dla dziecka. Dodajmy komorki macierzyste, obecne w mleku przez caly czas! Kobiety, chronicie sie same przed rakiem piersi karmiac piersia!!!!!

Gość gość
Jak we wszystkim są trucizny? To może nic nie podawać dziecku? Ani mm, ani piersi, ani wody, nic? Da się żyć promieniami słonecznymi? Może zacznę od jutra. Bedę pisać jak się czuje moje dziecko na takiej diecie.

Gość gość
Nie, no MM nie jest trucizną. Nie czytałaś, ze w dalekiej Szwajcarii fioletowa krówka daje super mleko?

Gość gość
14.30 - Pocieszaj się dalej, że mm i kp to to samo. Jeśli to sprawia, że czujesz się lepiej, to świetnie. Ja jednak wybrałam dla moich dzieci kp i widzę same plusy.

Gość gość
Wy wariatki karmiące piersią. Sama karmię piersią, ale dajcie spokój innym matkom. Najpierw piszecie ile to musiałyście zrobić, żeby karmić piersią, ile cierpienia, a tu grzybica, a tu wklesle sutki itd. Ale z Was Matki Teresy... Dla mnie nic nie podwyższa waszego statusu bycią matką. Zajmij się swoimi wklęsłymi sutkami i obwisłymi wymionami a daj spokój innym.

Gość gość
Ja nei mam dzieci :P I nie planuję więc chyba mogę być obiektywna. Owszem, te od KP czasem przeginają. Ale mnie też irytuje to wmawianie, że MM jest równe czy nawet lepsze od mleka ludzkiego, że wszystkie karmiące piersią to jedzą gorzej niż przeciętny człowiek itp itd A do tego większość karmiacych MM stwierdzi, że nie mogło i tu litania tysiąca powodów które uniemożliwiały to paskudne karmienie piersią. Nie widzisz zgrzytu? x Nie ma nic złego w powiedzeniu "karmię MM, bo nie mam siły/ochoty na KP i uważam, że nie czyni mnie to gorszą matką".

Gość gość
Autorko w takim razie Chlaj mm. Nic nie jedz, tylko pij mm. To lekarze w laboratorium stworzyli najlepsze zarcie i wszyscy bez wyjatku powinny pić mm!!!!!!.Bedzie lepsze!!!! Oczywiście chodzi o sperme.

Gość gość
Jedni naukowcy pracują nad udoskonalaniem mieszanki do karmienia niemowląt, inni naukowcy opublikowali badania, z których wynika, że dzieci karmione piersią mają wyższy iloraz inteligencji niż karmione mm. Ale jasne, wmawiajcie sobie, że mm=kp.

Gość gość
I z góry mówię czemu tu siedzę: z nudów, a moje zawodowe zainteresowania oscyluja wokół tematów tu poruszanych więc co nieco wiem ;)

Gość gość
To ja od spermy. Od dziecka piłam mm. Nigdy piersi. Teraz mam już prawie 30 na karku a dalej do kawy dodaję mm. I powiem wam, że moją inteligencję zawdzieczam wlasnie mm !!!!!!! MM górą!!!!!! Kp do zlewu!!!!!!!! MM dla dzieci. A jak wam leci mleko z cycków to dawajcie mężom!!!!!!

Gość gość
Zabłysnęłaś teraz jaśniej niż pierwsza gwiazdka :D

Gość gość
Do gość dziś "Więc ja proponuję tak na początek MM+prebiotyki+synbiotyki+probiotyki." xxxx Gościu, a Ty w ogóle wiesz o czym tu piszesz? Równanie powinno wyglądać tak: Probiotyk (bakterie) +Prebiotyk (pożywka) =Synbiotyk (czyli bakterie z pożywką 2w1) Tak tylko dla informacji Twojej w najprostrzych słowach łatwych do zrozumienia ;)

Gość gość
14:30 jedna rozsądna

Gość gość
Uśmiałam się :) Widzę, że niektóre już się połapały, że ten temat to prześmiewczy żart, a zwolenniczki mm nawet z tymi bzdurami się zgodziły, byle nie przyznać, że kp jest lepsze dla dzieci ;)

Gość gość
gość dziś Wbijcie sobie do tych pustych głów ze nie jestescie zadnymi kozami i to co jest w waszym organizmie produkującym mleko i to czyn sie odżywiacie nie jest filtrowane w żaden sposob. Jecie tabletki antykoncepcyjne (wiecie ile lata badan potrzeba i ile kasy na nie zeby sprawdzić ich wpływ na wasze dzieci kp? I wiecie ze to nie nastąpi bo wtedy by spadło zainteresowanie tabletkami hormonalnymi a tak piejecie o naturze?) Pijecie colę, jecie śmieciowe fast foody, chipsy, jakies szajskie słodycze, ogolnie masę przetworzonego jedzenia i myslicie ze wam nekatar bogów z tej piersi leci? Hipokrytki... Mm=Kp w obecnych czasach przykro mi... A dzieci karmione mm nie sa gorsze ani mniej kochane. xxx Nie jem fast foodów, ogólnie byle czego, nigdy nie brałam hormonów. Karmię piersią ponad 3 lata.

Gość gość
Większość karmiących mm idzie w zaparte, że nie ma znaczenia jak się karmi niemowlaka, może nawet niektóre w to uwierzyły, ale z wynikami badań nie da się dyskutować. Skład mleka kobiecego jest nie do podrobienia. Jest ono stosowane rownież jako lek dla chorych na niektóre nowotwory. W sieci kwitnie handel tym mlekiem. Gdyby mm miało równie dobry skład, to chyba równie dobrze mogliby chorym podawać Bebiko czy inny Bebilon, nie uważacie?

Gość gość
Jesli ktos odżywia sie zdrowo, nie pije alkoholu, nie pali papierosów, nie stosuje zadnych tabletek w tym antykoncepcyjnych, kupuje warzywa i owoce dobrej jakości (przeciez ze nie z Marsa i nie sa w 100% rewelacyjne bo maja oestycydy itd ale bez tego sie nie da w zasadzie) sam gotuje-to tak, moge sie zgodzić taki pokarm z piersi jest lepszy niz mieszanka mlekozastępcza. Nie ma co dyskutować ale jesli palisz papierosy, pijesz alkohol, bierzesz tabletki w tym antykoncepcję, jesz na mieście, zakładasz gotowce i fast foody, pijesz colę, nie czytasz składów i nie wybierasz tych dobrych-to wybacz ale mm jest duzo lepsze niz taki szajs z twojego organizmu.

Gość gość
20.07 - wybacz, ale nie znam matki, która karmiąc piersią pije, pali, bierze anty lub inne leki, czy też ładuje w siebie jakieś syfiaste żarcie. Może w Twoim otoczeniu zdarzają się akcie akcje, ale to raczej coś na granicy patologii. Myślisz, że to niemożliwe? A w ciąży można się powstrzymać od tego o czym piszesz? To podczas karmienia też możesz. Proste!

Gość gość
Nigdzie nie ma udowodnionej skuteczności mleka kobiecego w walce z chorobami