Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 mies niemowle placze przez sen

Polecane posty

Gość gość

Moj syn skonczyl niedawno 4 miesiace i ostatnio jestk oszmar z wieczornym zasypianiem. Juz zasypia, niby spi, wybudza sie, jakby byl wyspany. Usypiamy go dalej. Niby znow spi a wtedy sie zaczyna placz przez sen az sie wybudza. Pomaga podawanie smoczka. Ale dzisiaj dopiero twardym snem zasnal o 1 :30.. wczesniej tak nie bylo. Przez pierwszy miesiac zycia troche sie dawal we znaki tez byl problem z zasypainiem, ale jak juz zasnal to spal, nie budzil sie po trzy razy. Czemu on moze tak plakac??? W dzien nie ma tego problemu. Ma sporo drzemek dluzszych, ale nie mozna mu ich odmowic, bo jest marudny i placze, jesli sie go nie polozy. I w dzien nie placze przez sen tylko spo spokojnie

Gość gość
upppppppp

Gość gość
Skok rozwojowy? Boli go brzuszek, coś go w dzień przestraszyło, za dużo wrażeń w dzień miał, albo napina się na bączka. Mój ma 15 tygodni, jest KP i z zasypianiem od tygodnia , może dwóch też jest problem, muszę siedzieć przy nim aż zaśnie, czasem i pół godziny, w nocy je co dwie godziny i czasem jest też problem z zaśnięciem, ostatnio go po ciemku karmie :) . No i jak już wstanie o 5 to muszę go do siebie brać do łóżka bo w swoim łóżeczku trzeba było go pół godziny uspokajać smoczkiem -w senie on wypluwa ja mu wkładam :) do tego "spaceruje po łóżeczku ", gaworzy i czasem nawet tak jak by krzyczał ,że się nudzi sam. Żadnych problemów do tej pory nie mieliśmy, zawsze ładnie zasypiał, sam po kąpaniu, w nocy też po karmieniu spał grzecznie. Myślec ,że to taki okres nasze dzieci mają i na pewno wyrosną z tego.

Gość gość
Może go boli brzuszek i próbuje puścić bąka. Ja mojego synka (jest w podobnym wieku) zawsze przed snem biorę na kolana. Kładę go na nich na brzuszku i delikatnie poruszam nogami. Mały się luzuje i puszcza wtedy tyle bąków, że aż się dziwię, że ich się tyle zmieściło w takim małym brzuszku. Czasem też zrobi kupę. Od razu jest spokojniejszy i bez problemu zasypia. Jeśli go nie wypierdzę, to się wije, macha nogami i nie może spać, bo jest zmęczony i marudny.

Gość gość
nie, raczej nie brzuszek. wiem jak wyglada i sie zachowuje kiedy chce puscic baka, miewal kolki choc lagodne i calkiem inaczej to wygladalo.. yh no zobaczymy moze taki dziwny okres;)