Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AUTOrkaaaa

czy kupić nowe auto?

Polecane posty

Gość AUTOrkaaaa

myślę nad zmianą samochodu - raczej dlatego, że chciałabym się czymś fajnym ucieszyć, niż dlatego, że mój "stary" jest bardzo stary. Zastanawiam się nad kupnem nowego auta z salonu - policzyłam, chyba mnie stać ALE: -zastanawiam się jak inni będą na mnie patrzeć - w sensie zazdrościć, może będą zawistni, wolałabym nie wywoływać sensacji -trochę czuję się skrępowana jak pomyśle, że mogłabym jeździć takim super samochodem - tylko gdzie? jeżdżę do pracy, do sklepu, 2x w roku jakiś dalszy wyjazd - morze, góry. Czy jest sens płacić 60tyś żeby sobie w zawstydzającym (mnie) komforcie jeździć do sklepu? Sama nie wiem

Gość gość
Za 60 tyś to jakieś z niższej średniej klasy. Wolałby coś co ma 2-4 lata a jest bardziej luksusowe:)

Gość gość
czy ja się kogoś pytam co on by wolał?

Gość gość
Przecież sama nie wiesz :P

Gość gość
masz sprawny samochód to po co ci nowy? żeby jeździć nim do sklepu? widać, że nie jeździsz dużo samochodem, lepiej te pieniądze zainwestuj albo oddaj potrzebującym zamiast wydawać na rzeczy które nie są ci potrzebne :)

Gość gość
no tak, właśnie takie są moje argumenty- że tak naprawdę nie potrzebuję nowego auta, ale zaraz sobie myślę, kurcze, przecież po to pracuje i po to oszczędzam, żeby móc sobie zrobić taką przyjemność. Ale chyba boje się zawiści ludzkiej :(

Gość gość
to już lepiej pojedź na jakieś luksusowe wczasy jeżeli szukasz materialnych przyjemności, może miesiąc w Brazylii w jakimś dobrym kurorcie?

Gość gość
miesiąc? a kto mi da taki urlop? Zakup samochodu i wakacje się nie wykluczają

Gość gość
ok, to inaczej - jak patrzycie na osoby, które kupują sobie nowy samochód? Dodam tylko, że pracuje w firmie, gdzie ok 200 pracowników parkuje razem na parkingu i każdy tylko łypie kto czym podjeżdża..

Gość gość
skoro zarabiasz na etacie takie pieniądze, że możesz sobie kupić takie auto za gotówkę to raczej mieszkasz gdzieś w Warszawie w dobrej dzielnicy i tam naprawdę nikt nie zwróci uwagi na twój samochód za 60 tys. zł co innego jakbyś mieszkała na jakiejś wiosce czy w bloku z wielkiej płyty w mieście, ale nie sądzę żeby tak było

Gość gość
Mozesz domnie jezdzić,kup za 60 tys niech moim sasiadom galy wychodzą z orbit:-P

Gość gość
Wkupuj! Nowe autkop to wielka przyjemność. Ja kupiłem cztery nowe mercedesy i gdy pojawi się nowy model zaraz kupuję.

Gość gość
mieszkam właśnie w bloku z płyty w niewielkim mieście na południu Polski. No tak się złożyło trochę szczęścia, trochę rozumu, że zarabiam powyżej średniej krajowej. I dlatego myślę, że może powinnam sobie w końcu zaszaleć, spełnić marzenie o nowym aucie? Ciągle tylko spełniam czyjeś marzenia - męża, syna, albo oszczędzam.

Gość gość
To Ty bądź mądra i zwracaj uwagi na swoje koleżanki i kolegów. Jeżeli chcesz zaistnieć to zamów nową syrena. Bo chyba od Nowego roku zaczną produkować. Zaszpanujesz.

Gość Kasia ksiegowa
Ja kupiłam nowe autko SUVa trudno zazdroszczą mi wszędzie gdzie jadę. Na zazdrość kochana nic nie poradzisz a jak z mężem umyjemy naszego suvika, jak mój kochany wypastuje oponki, błyszczymy. Ja też niczego sobie babeczka 175 cm wzrostu, ciemny blond, wystawiam nóżkę ze swojego suvika, to te biurwy ino oczami przewalają. Biedaki myszko zawsze będą patrzyć na nas bogatych z zazdrością.

Gość gość
średnia krajowa? 4000zł brutto? czyli bogata to ty nie jesteś, te auto to pewnie i tak byłoby na kredyt, lepiej odłóż (zainwestuj) te pieniądze, bo jeszcze mogą się przydać, masz rodzinę, zawsze możesz stracić pracę albo zdrowie, albo mąż straci i co wtedy?

Gość gość
nie chce zaszpanować. Mam dość myślenia co się za chwilę posypie w aucie - ma już parę lat. Chcę praktyczne auto, niezbyt drogie, ale nowe, na gwarancji; właściwie to kupowałabym to samo co mam teraz 7 letnie.

Gość prawictwo pospolite 152
watpie by ktos ci zazdroscil nowego auta .. Mysle jednak ze lepsze nowe niz uzywane

Gość gość
nie napisałam, że zarabiam średnią krajową, tylko, że zarabiam powyżej średniej krajowej. I właśnie nie chcę, żeby wszystkim oko bielało, nie chcę pastować opon, nie jestem bogaczką. Chcę sobie sprawić przyjemność. To wszystko

Gość gość
Acha, no i jeszcze będę się bała o to auto - żeby nikt mi go nie poobijał itd.

Gość gość
Jeśli chcesz sobie sprawić przyjemność kup Infiniti Q50, chyba nigdy nie jechałam lepszym autem, jeśli upierasz się przy SUVie to wybierz Q30, też bardzo wygodne i przede wszystkim piękne auto które też wiele przyjemności z jazdy daje.

Gość gość
Ja kupiłem luksusowe auto w http://prestig-e.pl/ i jakoś nie obawiałem się tego, że ktoś będzie na mnie dziwnie patrzył ;) spokojnie, na luzie, masz prawo mieć nowy samochów ;)

Do 60 tyś. mogę polecić Opla Astra Sedan - moim zdanie to bardzo ładny i elegancki samochód. Wzięłam go na kredyt kilka tygodni temu i jak najbardziej jestem z niego zadowolona - tutaj http://opel.autozoliborz.pl w stolicy znalazłam go na wyprzedaży.

Gość Patryk Janas
Ja bym kupił 2-3 letnie... nie za stare, a już po okresie największego tracenia na wartości, warto tylko przed zakupem sprawdzić historie pojazdu na stronie autoraport.pl by nie było przykrych niespodzianek