Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie posiłki bez mięsa i ryb dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Z czego robicie posiłki bezmięsna. Syn ma prawie 8 miesięcy. Dostaje oczywiście mięsko z warzywami, czasami rybę z dodatkami. Wszystko miksowane. Co podawać żeby posiłki bez mięsa, ryb były wartościowe? Jaką mieszankę warzyw? Dodawać kaszę?

Gość gość
Można warzywa podawać z jajkiem w różnej postaci.

Gość malinoowka
ja mojemu synkowi jako dania bezmiesne gotowalam np. - makaron z sosem ze zblendowanego szpinaku, cebulki, zabka czosnku, do tego wgniatalam ugotowane jajko i doprawialam ziolami. - placuszki z zielonej soczewicy (smazone na patelni teflonowej bez tluszczu) - czasami zupy na samych warzywach, ale wtedy staralam sie dodac cos ekstra typu gotowane jajko do barszczu czerwonego czy peczak do krupniku - pierogi z czerwonej soczewicy, ruskie, z kaszy gryczanej i twarogu - kasza jaglana zapiekana z jablkami -leczo (zblendowane pomidory, bardzo drobniutko pokrojona papryka, marchewka, cebula, cukinia, jak nie chcialo mi sie bawic w krojenie to dwa razy zanurzylam w sosie blender- zeby nie bylo na papke, tylko z kawalkami) podawane z ryzem brazowym Synek jadl wszystko, ale on do niejadkow nie nalezy, a ja gotowac uwielbiam wiec bylo ok :)