Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ocencir moj przykladowy jadlospis w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 10 tyg ciazy. Mam 164cm wzrostu, przed ciaza wazylam 67-68kg, teraz mam 70kg. sniadanie: okolo 1/3 szklanki platkow owsianych i doslownie troszke platkow kukurydzianych z polowa szklanki mleka 2 sniadanie: 2 kromki chleba razowego z serem zoltym i wedlina, do tego jablko "obiad" w pracy: 1 jajko gotowane, serek wiejski, 1/4 papryki czerwonej nastepny posilek w pracy: kefir naturalny 400g, troche papryki czerwonej obiadokolacja w domu: ziemniaki z sosem i do tego np. schabowy (lub zamiennie udko z kurczaka/ 2 klopsy mielone lub cokolwiek co akurat jest na obiad) oczywiscie to tylko przykladowy jadlospis, jem tez ryby, migdaly, orzechy wloskie, inne warzywa i owoce, jogurty naturalne itd. Czy wg was jem duzo, w sam raz czy za malo? Przyznam ze czasem ssie mnie z glodu w zoladku i burczy mi w brzuchu, ale wydaje mi sie ze juz duzo przytylam jak na ten czas. Jak myslicie?

Gość gość
Zapomnialam dodac ze pije tez okolo 2 l wody i jakies 2 herbaty dziennie np.mieta lub zurawina, jem co 2.5-3 godziny

Gość gość
bardzo zdrowo sie odzywiasz jak na ciezarna. nie masz zachcianek? ja jem tyle co Ty kiedy chce troszeczke schudnac. w ciazy mialam wielki apetyt wieczorem. na pewno nie konczylo sie na obiadokolacji tak jak u Ciebie ;) no i słodycze były grane.

Gość gość
Nie mam zachcianek, czasem zjem jakies ciastko albo slodkiego jogurta, ale rzadko. Wieczorem tez czasem dopada mnie glod ale staram sie hamowac. Czasem jak maz wcina wieczorem zapiekanke to wezme od niego gryza:-) Obiadokolacje jem okolo 17.30 i okolo 20.30- 21.00 ide spac

Gość gość
Uwazam ze jesz zbyt malo. To co tu napisalas to jakies 1300-1400 kcal, a zapotrzebowanie kobiety w ciazy to jakies 1800kcal conajmniej

Gość gość
w ciąży jest a stosuje jakies idiotyczne na dodatek diety. Kretynka! A potem będzie placz bo dziecko będzie miało hipotrofie. a tak na marginesie jesz dużo nabialu... nie chce cie starszyc ale dziecko będzie miało skaze bialkowa.

Gość gość
Nie przesadzaj. Niektore kobiety w ciazy wymiotuja i jedza o wiele mniej, bo po prostu nie moga, a dzieciom to jakos nie zagraza.