Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ospa u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam gdy dziecko jest chore na ospę to trzeba czy raczej nie kąpać dziecko? Jeżeli można to czym szarym mydłem czy czymś innym?

Gość gość
ja kąpałam codziennie w nadmanganianie potasu parę minut

Gość gość
a mi pediatra kazał normalnie kapać dziecko codziennie, tylko nie nakładać balsamó, kremów, oliwek itp a po kapaniu wysmarować dziecko gencjaną.

Gość gość
Kupiłam szare mydło dziś tak wykapie dziecko i nasmaruje gencjana

Gość gość
nie wiem jak duże jest Twoje dziecko, ale ważne jest ,żeby po prostu za długo nie moczyć się w wodzie, bo krosty mają zasychać. Mój 6 letni syn właśnie jest świeżo po ospie i myłam go codziennie, ale tylko pod prysznicem, namydlałam i szybko spłukiwałam. Uwielbiał to , bo pomagało na swędzenie. Polecam też fenistil w kroplach, łagodził swędzenie, dziecko spało w nocy spokojnie, a krosty nie wyrastały takie duże, tylko szybko obsychały. Aha i nie stosowałam żadnych pudrodermów ani fioletowego czegoś tam, tylko Octenisept.

Gość gość
ja kapalam w nadmanganianie czy jakos tak ;) doslownie z minute, ale codziennie. Pierwszego dnia smarowalam pudrodermem, drugiego juz bylam madrzejsza-octaniseptem. Trzeciego smarowalam fioletem-to polecam najbardziej, mimo ze brudzi