Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćoświadcza

Konkubent

Polecane posty

Gość gośćoświadcza

Mieszkamy razem, mamy roczne dziecko, wspólne konto. Kochamy się to na pewno. Zastanawia mnie jedna rzecz - czy on zamierza się kiedyś oświadczyć? Nie to że mam ciśnienie na ślub. Mamy zaplanowane, że ślub będzie.. w przyszłości (ok do 5 lat), cywilny. Po to żeby było wszystko prawnie uregulowane. Żeby nie było problemów w razie choroby czy podejmowania decyzji w razie potrzeby za drugą osobę. Także suche plany są. Czy myślicie, że tylko tyle? Może oświadczy się dopiero jak zaczniemy planować formalności?

Gość gość
zapytaj go

Gość gość
To nas pytasz czy Ci sie facet oswiadczy? Ha, ha. Hahaha. Hahahaha. Prosze.

Gość gość
macie dziecko i chcecie czekać 5 lat na ślub? Trochę dziwne. Mój M oświadczył mi się po 6m znajomości, a po roku był ślub, za 4 lata urodziło się dziecko...u was wszystko na opak....mnie by przeszkadzała taka syt. no ale to ja...

Gość gość
Tak, dokładnie, pytam co WY o tym myślicie. Po co mam go pytać? Żeby pomyślał że na to czekam? Nie, nie czekam. Nie oglądam pierscionków w internecie i nie płacze po nocach - ja nie z tych. Fakt u nas jest na opak. Ale po prostu tak chcieliśmy. Dziecko było planowane jakby ktoś pytał. Planujemy ślub jak jakąś formalność którą kiedyś przydałoby się załatwić. Stąd pytanie o zaręczyny, czysto techniczne

Gość gośćoświadcza
Ale nie myślcie że jesteśmy pozbawieni uczuć :p. Jesteśmy normalni, uczuciowi. Mamy chwilę uniesień jak w każdym związku. Po prostu ślub to dla nas formalność a zaręczyny to sprawa gdzieś w połowie między tym pierwszym a drugim.

Gość gość
możliwe, że skoro już wszystko zaplanowane to zaręcznym nie będzie.

Gość gość
Będą. Właśnie pytanie kiedy.