Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biegunka w czasie okresu

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam pewnien problem. Mianowicie kiedy dostaje okres to przez dwa pierwsze dni pojawia sie u mnie biegunka i pojawia sie straszliwy bol brzucha, przez ktory nie moge nawet sie zalatwic, bo kiedy chce przec, zeby zrobic kupe to wszystko mnie boli od srodka tak, ze robi mi sie goraca i slabo z tego bolu, a jesli sie nie załatwie to brzuch boli mnie jeszcze bardziej. Juz pare razy przez to wyladowalam w szpitalu, bo stracilam przytomnosc. Bol jest nie do wytrzymania. Co mam zrobic? Pomozcie

Gość gość
Ginekolog?

Gość gość
Idź do gina, porób badania i z krwi i usg. O ile biegunki i bólu całkowicie może i się nie pozbędziesz, to da się zmniejszyć. Ja też często mam z żołądkiem problemy przy miesiączce - w mojej rodzinie tak niektóre miały i tyle

Gość gość
Idz do ginekologa

Gość gość
lekarz na pewno sie przyda, jednak teraz najbardziej pamietaj o nawadnianiu organizmu, stosuj elektrolity Orsalit, ktore pomoga twojemu organizmowi szybko powrocic do stanu rownowagi wodno-elektrolitowej, inaczej mozesz sie odwodnic , co moze znow skonczyc sie w szpitalu!

Gość gość
Jak najszybciej wybierz się do ginekologa. Silny ból i biegniki przy okresie mogą świadczyć o endometriozie. Wczesne wykrycie tej choroby daje duże szanse na normalne funkcjonowanie. Przy biegunce nie zapomnij o nawodnieniu, mi najbardziej smakuje orsalit malinowy. Następnie zażyj probiotyk w celu wzmocnienia mikroflory jelit.

Gość gość
To coś z jelitai musi być nie tak. Ja podobnie mam tzn problem z jelitami tyle , że zatwardzenie. Lekarz pierwszego kontaktu powiedział , że dicopeg będzie najlepszy wtedy.

Gość gość
Mi podczas okresu również zdarzają się biegunki. Jeśli nie ma innych objawów chorobowych które mogły by sygnalizować chorobę układu trawiennego to nie ma raczej powodu do niepokoju.