Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spierzchnięte usta. Jak im pomóc?

Polecane posty

Gość gość

Od kilku dni z moimi ustami jest coraz gorzej. Są spierzchnięte i szczypią, zaczynają pękać. Nie używałam wcześniej pomadek ochronnych, ponieważ nie miałam takiej potrzeby. Teraz będę musiała kupić. Jakie pomadki ochronne polecacie? Jak w inny sposób pielęgnować usta?

Gość gość
Najtanszy sposob to zwykla gliceryna, A z pomadek ja uzywam z niwea, lub bebe, sa rozne zapachy, ja najlepiej lubie wisniowe :)

Gość Wizażomianiaczka
Nakładaj często wazelinę. Ja używam "Joanna Olej świata balsam do suchych miejsc" po kilku użyciach usta wyglądają dużo lepiej. Jak już pozbędziesz się uczucia ściągnięcia, skóra będzie bardziej elastyczna i odżywiona zrób sobie peeling. Możesz kupić peeling do ust peeling z Lush, ale jest drogi, bo tak naprawdę to głównie cukier i możesz go zrobić w domu. Zmieszaj łyżkę cukru z jakimś olejkiem nawilżającym, np kokosowym (papka ma mieć konsystencję piasku na plazy) opcjonalnie możesz dodać glicerynę (kupisz za grosze w aptece), ale tylko kilka kropel i taką papką peelinguj usta wieczorem (peeling najlepiej przechowywać w lodówce), później nałóż grubą warstwę balsamu odżywczego. Powinno pomóc :)

Gość gość
Powyższe rady są dobre, musisz stosować balsamy nawilżające i ochronne, od czasu do czasu możesz wykonać peeling. https://portal.abczdrowie.pl/sposob-na-spierzchniete-usta Tutaj znajdziesz sprawdzone i skuteczne metody na spierzchnięte usta. Pozdrawiam i życzę powodzenia w odzyskiwaniu zdrowia i urody ust.

Gość gość
Wazelina, duża warstwa

Gość gość
Jednym z lepszych domowych sposobów jest smarowanie ust miodem naturalnym. Można dodać do niego kroplę oliwy z oliwek, ale niekoniecznie. Miód wykorzystasz do wzmacniania organizmu, zwłaszcza o tej porze roku :) Po miód idź do apteki, nigdy marketu (chyba, że chcesz podrabiany miód chiński!). Zapytaj o miód z propolisem Gal - często robione są właśnie pomadki ochronne do ust na bazie propolisu!

Gość gość
Balsam do ust Tisane /pomadka i maść/. Maść z wit. A i E.

Gość gość
Idź do apteki i kup 2 tanie rzeczy. Pierwsza to pomadka do ust z propolisem (gal ma w swojej ofercie), a druga to maść z witaminą A. Myślę, że za te 2 przedmioty zapłacisz nie więcej niż 8-9zł.

Gość gość
ja na noc smaruję usta grubą warstwą kremu nivea.rano są miękkie.

Gość gość
Pomoc w takich dolegliwościach nie jest taka łatwa jakby sie okazalo bo pomaki i gliceryna to profilaktyka a trzeba pomyslec o przyczynie, skoro taki objaw występuję zastanowiłbym się nad odpowiednia suplementacją organizmu, przynajmniej od 1-2miesiecy by były rezultaty. Orgnizm uzupelni co trzeba i objawy powinny ustać. Suplementy mozna zlaezc na uniway cba w google

Gość gość
Smaruj miodem, a na pewno ci pomoże. Ważne żeby był naturalny. Poszukaj miodów w aptece - Gal ma rzeczywiście fajne i niedrogie miody pochodzące z polski, a nie Chin!

Gość gość
Mnostwo ludzi bedzie polecac wazeline ale ja odradzam, kosmetyki na bazie ropy naftowej (parafina, wazelina, olej mineralny) daja poczucie nawilzenia poprzez pozostawienie na skorze tlustej warstwy, ale moga ja wysuszyc I zatkac (lepiej pasuja jako bariera ochronna, a nie srodek nawilzajacy). Warto je zastapic naturalnymi olejami (kokosowy I shea nadaja sie rowniez ze wzgledu na konsystencje), polecany wczesniej miod dziala swietnie. Ja akurat odkad odstawilam produkty do ust na parafinie, nie odczuwam juz koniecznosci ciaglego uzywania pomadki ochronnej.