Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćzmartwiona 3434

chory szczeniak

Polecane posty

Gość gośćzmartwiona 3434

Piesek ma 6 tygodni , wczoraj wieczorem bardzo zle sie czul , był strasznie osłabiony ,piszczał. Dziś jest lepiej ,choć nadal jest słaby , apetyt mu dopisuje , nie ma biegunki ani nie wymiotuje, oczy ma zaropiałe ale nosek mokry . Niewiem czy powinnam isc z nim do wetwrynarza czy poczekac do jutra .

Gość gość
nikt nic nie wie ???

Gość gość
A odrobaczony jest?

Gość gość
jeszcze nie , mam proszek na odrobaczenie ktory dostałam na 5 letniego psa ale niewiem czy moge mu go podac ?

Gość gość
Jak się zachowuje normalnie to możesz poczekać ale jak cos cie niepokoi to idź. Może jakieś lekarstwo będzie potrzebne.

Gość gość
A co do odrobaczenia to nie znam sie. Lepiej zapytaj weterynarza.

Gość gość
jest jeszcze osłabiony ,ale napewno lepeij sie czuje niz wczoraj ,chociaz boje sie zeby nie zdechł :(

Gość gość
Trzeba go duzo poic przegotowana woda no i odrobaczyc jak najszybciej. Tabletka u wet.kosztuje 6zl.

Gość gość
Ja bym poszla do weterynarza. Moj pies swietwj pamięci przez 12 lat nie chorował dzisiaj mija dwa miesiace odkad go nie ma. Pewnej nocy wstal o 3 rano i piszczal Rodzice Poszli do pracy wrocili o 14 pies piszczal zrobił pelno szkod w domu weterynarz go leczyl od oslabienia mimo ze tata mowil ze moze Przez klwszcza jest to w ciagu 3 dni potwornej meki wydalismy kupe ksy ale to nie wazne. Chodi mi o to zeby wybierać dobrwgo lekarza moj niestety niedoczekal na wizyte ale zaplacilabyn Dużo aby zyl nqwet na leki co miesiąc. Nie bagatelizuj zachowania psa

Gość gość
a co z tym proszkiem ktory mam , podac mu troche ? to wlasnie proszek na odrobaczenie

Gość gość
Nie znam proszku nie stosowalam u mojego psiaka tylko tabletki trzeba podac trzy dawki w odstepach czasowych. Idz z nim do weta zalozy ksiazeczke i wpisze w jakim czasie podac tabletki. Jesli psiak jest nie odrobaczony to cierpi na niezyt jelit i pierwsze co trzeba zrobic to isc z psem do weta na rutynowa i zarazem kompleksowa wizyte. Ja zaraz po wzieciu szczeniaka poszlam do weta i za tabletki,za spryskanie przeciwpchelne ogolne zbadanie zaplacilam 40zl wiec chyba warto ulzyc psiakowi i sobie takze.

Gość gość
lepiej idź do lekarza taka wizyta nie kosztuje dużo a przynajmniej będziesz wiedziała co mu jest. Ja mam sprawdzonego weterynarza z www.agrowet.com.pl, który nigdy nie zwiódł a dzięki temu że chodzę tam z moim psiakiem od małego to zna go bardzo dobrze. Warto mieć takiego zaufanego weterynarza.

Gość gość
Jeśli obserwujesz takie objawy, jak najszybciej musisz zabrać pieska do weterynarza. Znam sprawdzoną klinikę - http://weterynarz-szczecin.info/ , kiedy moja sunia miała chory żołądek, bardzo jej pomogli.