Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cera. problem pomocy :(

Polecane posty

Gość gość

Hej wszystkim pisałam raz ale cos sie nie dodam temat. Mam straszny problem z zeskornikami porami wągrami nawet nie potrafię odróżnić ale jest to okropne :/ mam to tylko na nosie no ale chciałabym sie pozbyć tego na zawsze. Myślicie ze dermatolog cos poradzi? Bo kosmetyczka odpada no bo co dwa tyg nie bede wydawać 200zl na oczyszczanie. . . Pomóżcie :)

Gość gość
Oczyszczanie metodą OCM czyli Oil Cleansing Method. Zamiast normalnych detergentów stosujesz olej, wiadomo, że najlepiej wieczorem bo rano pod makijaż niekoniecznie się to będzie nadawać. Oczyszcza rewelacyjnie. Poszukaj w necie.

Jeśli problemem są zaskórniki i rozszerzone pory, to jedyną skuteczną metodą będą zabiegi złuszczające. Działając peelingami chemicznymi lub mikrodermabrazją laserową jesteśmy w stanie pięknie oczyścić skórę a odpowiednio dobrana pielęgnacja domowa pozwoli cieszyć się efektami na dłużej :)

Gość figulinka222
Myślę, że bez wizyty w dobrym salonie kosmetycznym się nie obędzie. Tylko mam na myśli salon z prawdziwego zdarzenia, nie zatrudniający praktykantek, dbający o klienta, a nie panią Wiesię przyjmującą na rogu ;) Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli z okolic Wrocławia to zwróć uwagę na Gabinet Kosmetyki Francuskiej Wyspa Piękna . Możesz być pewna, że tam Ci pomogą i to raz na zawsze, a nie tylko doraźnie.

Myślę, że możesz korzystać raz na jakiś czas z pomocy kosmetyczki, a tak to używać kosmetyków z apteki (np z https://about.me/proapteka ) Ja wiele kosmetyków do oczyszczania twarzy tam kupuję . Z pewnością również warto żebyś odwiedziła dermatologa , bo wtedy będziesz miała dostosowane leczenie do swojej skóry.

Gość genialycool
Z cerą jest tak, że jak chcesz ją mieć czystą i gładką i bez żadnych nieprzyjemnych niespodzianek to musisz o nią dbać. Mimo twojej niechęci do wizyt u kosmetyczki - poleciłabym Ci właśnie takową odwiedzić - na głębszy peeling, czy pełne oczyszczanie. Myślę, że 3 - 4 zabiegi, co miesiąc jeden - ładnie uspokoją i oczyszczą twoją skórę. Jednak wizyta u kosmetyczki to nie wszystko - musisz dbać o skórę na co dzień. Czyli rano i wieczorem oczyszczać ją, stosować dobre kremy. Ja polecam, przetestowane na mojej cerze, kosmetyki naturalne Anna Pikura. Jest to marka luksusowa, więc kosmetyki nie są najtańsze, jednak są zupełnie naturalne i moim zdaniem bardzo wydajne. Jeżeli nie chcesz od razu wydawać dużo pieniędzy, radzę wypróbować kosmetyki tej marki, kupując Rosarium - to mgiełka do twarzy i ciała z białej róży, która świetnie nadaje się jako tonik, czy do odświeżenia cery. No i kosztuje 50 zł - więc jak na kosmetyk luksusowy całkiem ok. Zobaczysz jak dużo daje dbanie o skórę w domu. Ja też miałam problem z zaskórnikami, jednak wystarczyło, że dwa razy dziennie przemywałam twarz i stosowałam krem Douxmatique - do cery naczyniowej i naprawdę pozytywne efekty się szybko pojawiły. Zapisz się też do newlettera na stronie Anna Pikura - tam przychodzą ciekawe promocje - czasami o 70% taniej możesz kupić jakiś kosmetyk. I pamiętaj najważniejsze jest oczyszczanie! Codziennie!

spróbuj nuskin, ja kiedyś zaczełam używać i zdecydowałam się z nimi współpracować więc jak któraś z dziewczyn jest chętna proponuję zniżki - dajcie znac :)

Gość gravi
Skorzystaj z pomocy jakiegoś salonu kosmetycznego. Na www.estibook.pl znajdziesz ich całe mnóstwo :)

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość elka983
ja się pozbyłam zaskórników stosując tabletki iqface no i co tydzień złuszczając skórę korundem kosmetycznym zmieszanym z olejem kokosowym. moja skóra przeszła metamorfozę no ale zaczęło się od tego, że dostałam wysypu trądziku i nie mogłam się go pozbyć. tak właśnie trafiłam na iqface no i pozbyłam się trądziku i przy okazji oczyściłam skórę i pory ze wszystkiego :)

Wezcie przestancie tutaj gadac o ksmetyczkach, oczyszczaniu ble ble ble !!! Ludzie trzeba dzialac na przyczyne, dlaczego sie tak dzieje. Ja od kilkunastu lat mialam tradzik, tak MIALAM bo teraz jak reka odjal :))) Dlaczego?? Okazalo sie ze to nie zaden tradzik jak cala banda dermatologow gadala tylko zwykle UCZULENIE. Okazalo sie ze mam tak mocne uczulenie na orzechy, ze nawet zwyklej bulki nie moglam zjesc bo sa tam sladowe ilosci orzechow. Odczulilam sie i ciesze sie piekna cera :) Wczesniej zaskorniki, zatkane pory, tlusta cera- wszystkie objawy tzw tradziki. Kazda dolegliwosc ma swoje przyczyne, moze to uczulenie, moze zmiany hormonalne, moze tarczyca- za te 200 zl co biora te pseudo kosmetyczki lepiej zrobic badania i dzialac !!! Jesli macie pytania- piszcie ;) smialo ;)

Gość Wandalik
Ja często chodzę na podstawowy zabieg jakim jest oczyszczanie twarzy, a konkretnie tu: http://www.beauty92.com.pl/ :) uwielbiam ten salon ;) a to co ich wyróżnia to nowe technologie wykorzystywane w wysokiej jakości sprzęcie kosmetycznym, oraz najwyższej jakości preparaty stosowane do zabiegów.

Gość gość
Jak się chce pieknie wyglądać, to niestety trochę trzeba zainwestować. Moja kosmetyczka robiła mi ostatnio maseczkę ze złota, mówiła, że takie kosmetyczne można normalnie kupić w sklepie http://www.edan.krakow.pl/. Cera była odmłodzona, promienna, już po pierwszym użyciu.

Gość gość
na Twoim miejscu wybrałabym się do dobrego gabinetu kosmetycznego. Ja regularnie chodzę na mikrodermabrazję do http://www.vanitydayspa.pl/ i moja buzia wygląda znacznie lepiej.

Gość gość
Może wybierz się do dobrego gabinetu kosmetycznego i tam zapytaj o poradę? Ja chodzę na mikrodermabrazję do http://www.esthe.pl i dzięki temu moja cera znacznie się poprawiła.