Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Corny

Gdzie kupić meble indonezyjskie?

Polecane posty

Zakochałem się w takich meblach z Indonezji. Widziałem takie stoliki, nie wiem jak to określić - w starym stylu. Coś jakby ze starego drewna, ale nie z takiego naszego, tylko takiego jakby gładkiego. Dowiedziałem się, że jest to drewno tekowe, które występuje tam w okolicach Indonezji (teczyna). Poczytałem trochę więcej i dowiedziałem się, że te stare meble są często z recyclingu, np. rzemieślnik bierze takie stare drewno z przystani ze starych łodzi i kutrów i z tego później składa różne unikatowe meble. Podobno bardzo ciężko jest dostać oryginalne meble tego typu w Polsce. Wiem, że są kosztowne, ale za taki unikat i jakość jestem w stanie zapłacić. Gdzie można kupić takie meble indonezyjskie?

Np. takie dekoracje? http://www.baranga-decor.pl/oferta/dekoracje-z-drewna.html ? Faktycznie, robi to wrażenie. U nich jest o tyle dobrze, że poza sklepem internetowym, można sobie podjechać do sklepu stacjonarnego i zobaczyć na żywo te meble. Bo zazwyczaj jak kupuje się na aukcjach internetowych, to nie wiadomo co kupisz (np. na alegro) i nie wiadomo jak to jest magazynowane, etc. a tutaj masz od ręki, juz sprowadzone w Polsce.

Gość gość
Świetne meble, też lubię tego typu meble z recyclingu.

Gość gość
Kurcze, nie powiem, dość kosztowna sprawa, ale skoro to unikat, to może naprawdę warto.

Gość gość
Z tego co wiem, to takie meble indonezyjskie jest bardzo trudno sprowadzić do Polski, prawda?

Gość hadwwiga
Mi się nie podobają za bardzo. Ja zachorowałam na meble KLER z tego outletu http://www.outletmeblowy.pl/ Czekam na akcję gorący czwartek która będzie jutro i będę na nie polować. Wtedy ceny tych mebli bardzo spadają w dół. Moja mama też chce sobie nowe nabyć- nie wiem czy tata o tym wie :)

Gość gość
Nie chcę obrażać żadnej marki ale Kler ma to do siebie, że jest cholernie drogi, a to zazwyczaj sklejka. Mogę dać za meble dyszkę i więcej, bo mnie stać, ale sklejkę?!

Gość gość
hadwiga, te meble z Kleru, możecie wstawić już chyba na meble klasyczne. Cena fajna, ale są rozje*ane jak pani z najstarszego zawodu świata po 50 latach pracy :D Musiałem to powiedzieć :p

Gość margarita5
W tym sklepie http://kolonialnystyl.pl/12-meble można kupić świetne i niedrogie meble z Indonezji. Po pierwsze są one niezwykle oryginalne, po drugie wykonane z drewna, a po trzecie wcale nie są drogie. Wyglądają naprawdę cudnie.

Gość gość
Meble indonezyjskie w Warszawie. Tu szukaj czegoś ciekawego.