Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chcę schudnąć, od której godziny nie powinnam jeść?

Polecane posty

Gość gość

Chcę schudnąć. Ćwiczę. Ograniczyłam słodycze. Diety nie chcę wprowadzać bo karmię piersią. Widzę marne efekty. Pewnie problem to niestety podjadanie o różnych porach dnia i nocy. Do której powinnam jeść przed snem. Chodzę bardzo późno spać. Koło 1.00-2.00. Pić wieczorami, żeby zabić głód? Macie może inne rady? Co pić, żeby pomóc w zbiciu wagi? Coś naturalnego, żeby nie kolidowało z karmieniem piersią.

Gość gość
Dlaczego chodzisz tak późno spać? Sen jest sprzymierzeńcem utraty wagi.

Gość gość
Mam małą firmę księgową i trochę papierów muszę porobić niestety osobiście. A tylko wieczorem lub w nocy mam trochę czasu. Dodatkowo mój mąż też nocami pracuje, klepie w kompie do 1.00-2.00 inaczej się nie da. Wstaję około 8.00.

Gość gość
Skoro tak, to schematowo- trzy godziny przed snem i tylko białko na kolacje np. serek, jogurt, rybka. Żadnych węglowodanów.

Gość gość
Ojej mamy podobnie. Tez pracuje po nocach i mam niemowlaka i tez kp. Najpierw cwicze potem praca przy kompie i chodze spac ok północy. Ja nie jem juz nic po 18 a do 18 ok 1600 kcal w weekend normalnie ok 2000 w tym słodkie i chudne ok 0.5 kg na tydzien. Duzo nosze niemowlaka bo nie lubi sam lezec. Mam jeszcze 4latka. Ogólnie jestem non stop w ruchu a w nocy praca takze duzo spalam ;) ja pije cieplą wode albo herbate czarna bardzo słaba z cytryna. Pije 3l wody dziennie inaczej zle sie czuje wiec tego pilnuje. Wole ciepla wode bo daje mi uczucie sytosci. Jak jestem mocno glodna po 18 to zjem marchewkę albo jabłko ale jedno, nie wiecej. W sumie to juz nie podjadam po 18 i nie czuje glodu bo sie przyzwyczailam ;)

Gość gość
No to ja ci powiem ze jedzenie jest wazne ale nie az tak wazne. Dobrze, ze liczysz calorie bo napelnic mozesz brzusz o wiele bardziej jedzac nisko kaloryczne rzeczy - mozesz ich zjesc wiecej tym samym kosztem. Wieczorem postaraj sie nie jesc zadnych weglowodanow, zadnych platkow, chleba, makaronu, ryzu, czy ziemniakow. Unikaj rowniez rzeczy z wysoka zawartoscia cukru - na przyklad winogrona, pomarancze etc. Wieczorem staraj sie jesc warzywa zrobione na parze: brokuly, kalafior etc. Popatrz sobie, ktore warzywa maja malo cukru I kalorii I wcinaj bez zastanowienia zebys glodna nie chodzila :) Jezeli o picie chodzi, to dobry jest naturalny sok z grapejfruta albo sam grapejfrut czerwony, zjedzona godzine przed cwiczeniami. To pomaga spalic tluszcz. Powiem Ci tez, ze bieganie jest swietne na spalenie tluszczu, jak nie masz kondycji to zacznij chodzic bardzo szybkim krokiem, biegac po pare minut I znowu isc. 30 minut dziennie duzo ci da. Ale najlepsze to zaczac trenowac miesnie - slowo ci daje, to tak dziala jak nic innego. U mnie przynioslo to ogromne efekty I to szybko. A wczesniej godzinami robilam jakies cardio I nic mi to nie przynioslo :O

Gość gość
Ja chune tylko wtedy gdy nie jem po 18.00 a ide spac o 23.00.W twoim przypadku nie jadlabym po 20.00

Gość gość
Ja nie jem slodyczy i kolacji, oprocz tego 2 razy w tygodniu basen. Jem obiad i ostatnia przekaska o 16-17 i koniec. W tydzien schudlam 1,5kg

Gość gość
Tylko pamietajcie, ze jak zaczynacie jest za malo to zwalniacie sobie metabolism. Potem zaczynasz jesc na normalnym poziomie I od razu waga rosnie I to dwa razy tak szybko. Jojo efekt. Serdecznie odrazam. Kolo sie zamyka i potem cale zycie jestes na dietach i dietkach. Zamiast tego, licz calorie. Nie pozwol zebys byla strasznie glodna. Pod zadnym pozorem nie glodz sie! zamaist tego jedz regularnie tylko gotowane mieso i warzywa na parze. Warzyw z pary mozesz jesc ile chcesz. Chocby i kolo na kolacje :) A jezeli wytrenujesz sobie miesnie (wcale nie chodzi tu o ich zwiekszenie tylko sile) to bedziesz spalac wiecej kalorii. Poza tym kazdy trening miesni powoduje, ze spalamy tluszcz przez nastepne 24 godziny. Co jest o wiele bardziej efektywne niz powiedzmy dreptani ena rowerku stacjonarnym przez godzine czy dwu tygodniowa glodowka :O Wiem co mowie, bo bylam w tym samym miejscu az sie w koncu nauczylam, ze to nie tylko nie ma sensu ale jest tez niefektywne na dluzsza mete.

Gość gość
autorko rusz d**e i zacznij cwiczyc chociaz 10-15 minut na poczatek dziennie sama dieta niewiele zmienisz do tej gwiazdy ktora rzekomo je 1600kcal przy kp- a liczysz ile herbata ma kcal? ile kawa? ile mleko w kawie? ile soki? ile owoce? wazysz jabłka, banany ? bo kcal przelicza sie zgodnie np z waga owocu czy wazywa-bez tego to sobie mozesz wrozyc z kart ile zjadłas danego dnia

Gość aida282
Ja nie jadam 3h przed snem;) kładę się o 23 to o 20 jem sobie kolację;) po prostu trzymam się godzin;) przyjmuję również suplementację Afrykańskie Mango http://szczupla-kobieta.pl do tego wychodzę raz na jakiś czas na rower lub spacer wieczorny! i to mi wystarcza schudłam już 16kg w 2 miesiące!

Gość gość
spadaj spamiaro z tym mango!