Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady 997

A może ciąża?

Polecane posty

Gość Lady 997

Witam serdecznie.Od dłuższego czasu podejrzewam, że mogę być w ciąży i zależy mi na waszych wypowiedziach jakie u was były objawy ciąży? Ja ciągle jestem śpiąca i zmęczona, strasznie mnie nie raz mdli i zdarza mi się wymiotowac. Na początku nie miałam wgl apetytu a teraz mam ochotę ciągle na coś innego. W terminie spodziewanej miesiączki miałam plamienia (ja uznałam to za normalna @).Często boli mnie podbrzusze i jajniki najbardziej wieczorem i rano chyba i do tego ból piersi i wrażenie jakby z tonę wazyly i pojawiły się na skutkach białe małe krostki . Na samym początku podejrzewalan że to coś z wątroba ale okazało się że z nią jest wszystko dobrze, robiłam jeden test i wyszedł negatywnie a na wizytę u położnej czekam niestety.

Gość gość
Nie jesteś w ciąży,miałaś okres = brak ciąży

Gość Lady 997
Miałam plamienia,i wiele razy słyszałam że występuja plamienia w okresie spodziewanej miesiączki

Gość gość
Nie. Plamienia występują mniej więcej tydzień przed okresem. A skoro wzielas za ojres to był to okres. Tego się nie da pomylić, wygląda zupełnie inaczej. Poza tym zrobiłaś test - negatywny. Masz ciążę urojona

Gość Lady 997
Objawy mam od 3 tyg, a o Ciąży dopiero teraz pomysłalam a raczej lekarz mi powiedział że to może być ciąża bo wszystkie wyniki badań mam dobre. A co do Twój odp na temat krwawienia to jestes w błędzie, sama lekarka mi powiedziała że owszem w ciąży także występują krwawienia w terminie spodziewanej miesiączki lecz sa one dużo bardziej skąpe. Nie miałam teraz w planach dziecka i była to ostatnia myśl u mnie.

Gość gość
Krwawienie implantacyjne sprawdz sobie (to brązowy sluz, czasem rozowy, nie wygląda jak okres), bo widzę ze wszystko wiesz lepiej. Idz zrob bete tylko się nie zdziw jak wyjdzie ze w ciąży nie jesteś

Gość gość
Jesli teraz zrobiłaś test i wyszedł negatywny to się nie myli i jest negatywny.

Gość gość
sama lekarka mi powiedziała że owszem w ciąży także występują krwawienia w terminie spodziewanej miesiączki X Zadziwiajace, albo zle zrozumialas albo twój lekarz to konował. Jeśli w czasie ciąży jest jakieś krwawienie to nie jest ono dobre. Ty się najpierw doucz, a potem rob dzieci.

Gość gość
to jak wiesz lepiej to po co sie pytasz-dziewczyny odpisaly ze to nie ciaza ja tez mialam podobne objawy i nie bylam w ciazy

Gość gość
Bo to kolejna ktora "nie nie nie staramy się ale gdyby było to sie cieszymy" i "nie nie nie dopatruje się w każdym ciagnieciu jajnikow ciazy, ale dla pewności zrobię test"

Gość gość
Jak macie tak głupio odp to moglyscie sie powstrzymać.. Wszystko wiedzące to wy jesteście...

Gość gość
Dlaczego nie zrobisz bety?

Gość gość
Nikt ci glupio nie odpowiada. Zrobiłaś test, po okresie, gdyby była ciąża wyszedlby pozytywny. MIAŁAŚ OKRES. Zmień lekarza, bo cię wprowadza w błąd (albo ty wszystko rozumiesz tak jak c***asuje). Bete zrob, zapisz do ginekologa, bo położna to ci co najwyżej cytologie zrobi, a gin sprawdzi czy nie masz torbieli np, skoro tak cie klują

Gość gość
ajakiej odpowiedzi oczekiwałas? tak jestes w ciazy gratulujemy no to masz tak ejstes w ciazy kupu wózek jak chcesz ...

Gość gość
Po pierwsze "inteligentne" kafeterianki chcac blysnac wprowadzaja Cie w blad. Bo osobiscie jestem zywym przykladem ze plamienie implantacyjne moze wystapic w terminie okresu. Z tym ze jest tak skape ze nie da sie pomylic z okresem. U mnie to byla plamka. Z tym ze u mnie oprocz plamki nic juz nie bylo. Okresu nie bylo,nawet objawow nie bylo! Nic. Gdyby nie pozytywny test i brak okresu to bym nie uwierzyla ze to ciaza. Moze maszcos z hormonami? Albo jakies przesilenie jesienne?

Gość gość
Miałaś okres, robiłaś test - nie nie jesteś w ciąży. Nie dorabiaj sobie teorii, że to nie był okres, bo gdyby to nie był okres tylko jakieś tam plamienie (mniejsza z tym czy implantacyjne czy inne) to test wyszedłby pozytywny. Poza tym: czemu, do diabła, nie pójdziesz do apteki po 2 test, skoro masz wątpliwości? Test kosztuje parę złotych, a Ty wiesz wszystko. Tyle dni po miesiączce (zakładając, że ostatnio to nie była miesiączka, ale plamienie) to już na 100% każdy test pokaże ciąże. Ale nie, łatwiej pytać na forum i zastanawiać się godzinami nad tym czy to nie ciąża:/

Gość Lady 997
Po 1 pytanie brzmiało jakie wy macie objawy i nikt was nie prosił o wymadrzanie się. Po 2 tu gdzie mieszkam ciąża zajmuje się położna a po 3 nie dawno robiłam test i ku waszmu zdziwieniu tym razem pokazał 2 kreski! Także dziękuję bardzo!

Gość gość
No to gratulacje :) masz przyklad ze kazda kobieta, i kazda ciaza jest inna. Ja nie mialam objawow ale mialam od razu pozytywny test a Ty na odwrot :)