Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margolcia1993

Ciąża, choroba czy coś innego ?

Polecane posty

Gość Margolcia1993

Witajcie. Mam pytanie do kobietek które są bądź były w ciąży. Mam 22 lata od roku staram się w raz partnerem o dziecko. Dwa miesiące temu przechodzilam badanie hsg. Miałam jakieś zrosty które najprawdopodobniej zostały przepchane bo płyn przedostał się do jamy otrzewnej. Po badaniu miesiaczka spóźnia się kilka dni tj 24.10 br i trwała 8 dni i była dość obfita wraz z dość silnym bólem. Po miesiaczce oczywiście staraliśmy się nadal. Następnej miesiączki jeszcze nie dostałam A powinna być 26.11 jednakże miałam plamienia które trwały trzy dni. W pierwszym dniu myślałam ze to początek okresu troszkę krwi widocznej przy podcieraniu więc założyłam podpsake Ale po całym dniu stwierdzialam ze to jednak nie to. Na drugi dzień barwa była już taka bardziej jak kawa z mlekiem i w trzecim dniu również troszkę krwi i lekko brązowej wydzieliny. Czy to może być objaw ciąży ? Czy może jednak jakieś powikłania po Badaniu Hsg ? Dodam też ze nie czuje jak narazie żadnych zmian w organizmie. Test kupiłam ale zrobię go dopiero jutro rano z racji ze chce jak najbardziej wiarygodny wynik. Podzielcie się kochane swoimi przeżyciami i opiniami . Pozdrawiam :) Ps. Nigdy wcześniej takich plamien nie miałam.

Gość gość
Zrob teraz, będzie wiarygodny. Okres bez powodu sie nie spoznia. Trzymam kciuki. :)

Gość gość
Być może po tym badaniu masz okres trochę inny i się spóźnia. Jeśli byś była w ciąży wynik powinien być wiarygodny nawet z moczu pobranego w ciągu dnia.

Gość gość
5 dni po okresie to test wskaże nawet teraz

Gość Margolcia1993
To muszę troszkę poczekać bo narazie siusiu mi się nie chce :) Swoją drogą bardzo pragnę być wkoncu w upragnionej ciąży tylko już tyle razy człowiek się zawiódł ze myślę ze tym razem znowu tak będzie

Gość gośćbsbs
Sprawdz testem to bedziesz wiedziala. Szukanie przez nas u ciebie ciazy to tak jak szukanie ewy tylman w warcie.

Gość Margolcia1993
Nie oczekuje od was odpowiedzi na to czy jestem w ciąży czy nie. Oczekuje tylko odpowiedzi czy takie plamienia mogą być objawem ciąży

Gość gość
Tak mogło, jaki masz test? Nakrapianie czy strumień siku?

Gość gość
Sikaj i napisz nam co:)

Gość gość
hmm myślę że ciąża i zazdroszczę też szykuję się na hsg i może wreszcie się uda

Gość gość
Takie plamienia mogą być objawem wszystkiego. Zarówno ciąży, jak i nadchodzącej miesiączki, może być to objaw po badaniu, jak i może być to objaw innych kobiecych problemów.

Gość gość
Wątpię zeby drugi cykl po badaniu byly jego objawy

Gość Hsgjkw
Plamienia nie moga byc nazwane objawem ciazy, nawet jesli taka sytuacja wystepuje w ciazy to jest to nieprawidlowosc i moze zwiastowac nadchodzace poronienie, badz jak to nazwac mozna ciaze biochemiczna. W takim dniu cyklu test moze juz wyczuc gonadotropine kosmowkowa gdyz jest juz uwalniana. Zaleznosc ma tez, w ktorym dniu cyklu wystapila owulacja. Po badaniu droznosci jajowodow bardzo czesto kobietom udaje sie zajsc w upragniona ciaze. Dzieje sie tak na skutek odblokowania kanalow jajowodowych tzw przepchania. Zycze powodzenia.

Gość Margolcia1993
Zrobiłam test i normalnie nie wierzę w to co widzę test jest nie ważny pojawiła się jedna kreska Ale nie kontrolna tylko pojawiła się kreska która świadczy o ciąży... bez lini kontrolnej. Wg instrukcji test jest nie ważny trzeba powtórzyć. Rano lecę po następny test

Gość Margolcia1993
A test miałam ten z nakrapaniem

Gość gość
Za mało kropel albo za dużo :p