Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam do was pytanie! Seks!

Polecane posty

Gość gość

Współżyje zawsze z moim chłopakiem, w zabezpieczeniu i z powodu mojego wieku. 17 lat nigdy nie spuszcza mi się do środka. Bardzo się boję ciąży w tak młodym wieku dlatego tak bardzo uważamy. Moje pytanie jest takie czy jest możliwe na takie zajście w ciążę? (zabezpieczenie,bez spuszczania). Bo jedni mówią,że tak a drudzy,że nie. Proszę bardzo o pomoc!

Gość bella  86
Jakie to zabezpieczenie bez spuszczania? Gumka i nie kończy w środku?

Gość asdsas
Litości, dziewczyno czy ty nie znasz innego słownictwa? Chyba z gimbazji już wyszłaś, to wypadałoby się ogarnąć.

Gość gość
Nie kończy w środku i gumka. Bella 86

Gość gość
Nie wiem jak dobrać wszystko w słowa nie jestem otwarta na takie tematy. I nie wiem jak się wyslowic. I nie jestem osobą doświadczona. Wiec pytam o rady i może trochę wyrozumiałości. Asdsas

Gość gość
Dobrze robi że nie kończy w środku, lepiej dmuchać na zimne ;) jakby się spuścił i prezerwatywa by pękła?

Gość bella  86
Stosunek przerywany i prezerwatywa to słabe zabezpieczenie.

Gość asdsas
Wiesz, jak uprawia się seks, nie wiesz natomiast, jak ubrać to w słowa, to jakby zacząć wpierw pisać, a nie czytać. Prezerwatywa bywa zawodna, nawet gdy Twój partner nie kończy w Tobie. Proponuję wybrać się do ginekologa, tylko pytanie, czy będziesz umiała 'ubrać w słowa' swoje wątpliwości..

Gość gość
Dlaczego złe? Bella 86 ciesze się, że mogę korzystać z rad doświadczonych kobiet :)

Gość gość
No małe raczej szanse tylko jeśli ta gumka faktycznie jest. Lepiej idź po tabletki bo jednak strach zawsze jest.

Gość gość
Jestem akurat typem kobiety, która jest silna i nie daje się ponieść fantazji. Wiec prezerwatywa zawsze jest.

Gość gość
Serio doradzacie tak młodej dziewczynie faszerowanie się hormonami od których dostanie raka albo innego gowna?

Gość bella  86
Ponieważ masz słabą gwarancję, że nie zajdziesz w ciążę. Gumka zabezpiecza przed chorobami, ale jest słabą antykoncepcją. Ktoś powyżej dobrze radzi, lekarz najlepiej dobierze co stosować.

Gość gość
Ty to dziecko weź się do książek bo wylądujesz z brzuchem na zasiłku. Patologia.

Gość gość
Jestem prawie 4 lata po slubie wspolzylismy jeszcze przed i zabezpieczalismy sie tylko prezerwatywa i konczyl we mnie a jakos w ciaze nie zaszlam.. Jak zdecydowalismy sie na dziecko to tez nie bylo za pierwszym razem wiec nie straszcie dziewczyny.. Nam gumki wystarczaly i tak jest tez po porodzie jak narazie

Gość gość
Haha kto tu prezentuje patologie. Nie mam 14 lat, tylko w tym roku kończę 18 wiec nie wiem czy to taka patologia. Nie chce zbytnio tabletek bo nie robie tego często i nie czuje żeby były mi potrzebne raz na jakiś czas. A to, że są fora od tego to mam prawo się zapytać.

Gość gość
ale wy wszystkie panikujecie... Gumka + przerywany powinien wystarczyć. Rozumiem, że wy jesteście z tych, co biorą tabletki, ale i tak jeszcze używają prezerwatyw, bo "a nuż"?

Gość gość
A ja zawsze uprawialam seks do konca bez gumy i bez tabletek. Po 5latach okazalo się ze mam problem z zajściem w ciaze. A mój mąż jak mu powiem nie tryskaj do środka to się slucha i nie tryska. Zawsze wychodzi. Znam ogrom par które zabezpieczają sie tylko wyjściem przed finiszem i nie wpadly. A gumek nie używają . Nie znam za to ani jednej osoby ktora by z przerywanego wpadla. A zaraz będę 5lat po ślubie. Córka ma 2l. Staraliśmy sie 1.5roku. W ciaze tez nie tak łatwo zajść

Gość gość
w wieku 17 lat to bym dmuchala na zimne. Mlodym dziewczynom jest o wiele latwiej zasjsc w ciaze wiec ja uwazam, ze stosunek przerywany i prezerwatywa to za malo. Tabletki robia obecnie tak dobre i nisko dozowane, ze powinnas zaczac brac tak na wszelki wypadek. Okresy Ci sie wyreguluja i beda slabsze, cera Ci sie poprawi. Widze same plusy. Sa rowniez inne metody, najlepiej idz do ginekologa i przedyskutuj zabiezpieczanie sie. Nie ma co ryzykowac. Obecnie wkladasz swoja przyszlosc w rece chlopaka - jezeli rekami mozna to nazwac :-D A co jak prezerwatywa bedzie niedoskonala i on sie tak podjara ze w srodku skonczy? Poza tym czy taki nerwowy seks sprawia Ci przyjemnosc? Mi by bylo trudno sie zrelaksowac.

Gość gość
no tak lepiej by by było, żeby się wogóle nie zabezpieczała i mnożyła jak jałówa,autorko dobrze robisz!

Gość gość
Autorko to wystarczy, tylko żadnego cudowania bez gumek;) Ja rozumiem że ktoś może nie chcieć faszerować się hormonami więc nie będę polecać tym bardziej że żadne zabezpieczenie nie daje 100% pewności.

Gość gość
Nie zajdziesz w ciaze praktykując taki stosunek seksualny a majac niespełna 18lat i nie uprawiając seksu jak króliki to wystarczy. Ja tak zabezpieczalam sie bardzo długo. W ciaze zaszłam wtedy kiedy chcieliśmy a nie z wpadki. Nie doradzajcie dziewczynie gooowna w postaci antykoncepcji hormonalnej a Ty autorko nie daj sie nawet na taka namówić. Dbaj o swoj organizm bo facet poużywa a jak zaczną sie problemy z tytułu brania hormonów to Ty z problemem zostaniesz sama! Nikt za Ciebie cierpiał nie bedzie. Szanuj zdrowie bo masz jedno. Szpikowanie sie tabletkami anty to nie jest nic mądrego.

Gość gość
Myślę, że prezerwatywa i przerywany wystarczy. Ja przez pewien czas łykałam tabletki. Później stwierdziłam, że nie chcę się nimi faszerować, więc był tylko seks przerywany. Po 2 latach takiego seksu zdecydowaliśmy się na dziecko. Raz to zrobiliśmy i dziecko jest i ma już 4 miesiące, a mamy po 35 lat. To, że ktoś się stara o dziecko długo, nie znaczy, że ktoś inny nie może wpaść od jednego razu.

Gość gość
Jak zawsze jest gumka i nigdy do środka to ciąża jest niemożliwa. Nie faszeruj się tabsami

Gość gość
Tabletki też nie dają stuprocentowej ochrony, więc nie popadajmy w paranoję. Fajnie że o tym myślisz. Ale czy ty w ogóle czerpiesz przyjemność przy takim przerywanym? Masz orgazm? Nie zmuszaj się...

Gość gość
Nigdy nie brałam tabsów, najpierw były gumki, potem komputer cyklu w połàczeniu z gumka. W ciagu 12lat zaszłam tylko w planowane ciaże.

Dziewczyny, pomóżcie ! Jestem położną i doktorantką Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Szukam mam, które są w okresie do 18. miesięcy po porodzie oraz przed ciążą nie cierpiały na zaburzenia seksualne. Zbieram informacje na temat subiektywnych odczuć seksualności kobiet po porodzie. Bardzo proszę o wypełnienie anonimowej ankiety on-line, której wyniki mają posłużyć badaniom naukowym (kwestionariusz Female Sexual Function Index) . Proszę o przekazywanie dalej linku do badania. Zależy mi na uzyskaniu jak największej liczby wypełnień ankiety, dlatego proszę Was o pomoc ! Ankieta jest anonimiowa. LINK DO ANKIETY : http://www.ebadania.pl/a0c616cedea16e95 Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc! Jeżeli jakieś pytania są niejasne lub macie jakieś sugestie, proszę o kontakt w prywatnej wiadomości na szafie. Z góry serdecznie dziękuję.