Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Valentina525

Testy płytkowe pozytywne, a beta hcg ujemna

Polecane posty

Gość Valentina525

Zrobiłam 3 testy ciążowe wszystkie pozytywne. Poszłam do ginekologa dał skierowanie na beta hcg. Zapewnił mnie ze jestem w ciazy. Odebrałam wynik badania a tu 0.1. I już sama nie wiem. Czy jestem w ciąży czy nie...

Gość gość
sprawdź drugi raz. Może to puste jajo

Gość gość
Jak to puste jajo?

Gość gość
powtorz bete! jutro!

Gość gość
Niska beta może wystapic gdy nie ma zarodka w jaju. Na usg miedzy 7 a 10 to widac najczęściej. ale to wczesny etap wiec nic nie wiadomo, powtorz bete i sprawdz czy rośnie (w odstępie 2cdniowym)

Gość gość
A na usg juz byłoby coś widać? Lekarz mi powiedział ze to dwa tygodnie ciąży to taki wynik chyba być nie moze

Gość gość
Tak rzeczywiscie jest cos takiego jak puste jajo. Gonadotropina kosmowkowa, ktora jest uwalniana z powodu zagniezdzonego zarodka moze dawac pozytywne testy ciazowe z moczu. Natomiast puste jajo nie wzrasta a co za tym idzie nie wzrasta hormon beta we krwi. W takim przypadku lekarz kieruje pacjentke do lekarza na farmakologiczne wywolanie poronienia. Bedzie chcial zapewne uniknac zabiegu lyzeczkowanie z takiego powodu, ze pacjentka chce miec dziecko i aby nie naruszac scian macicy. Nie martw sie jesli to, to. To sie czasem zdarza.

Gość gość
* do szpitala.

Gość gość
To co mam teraz zrobić?

Gość gość
Pojsc do lekarza niech to przeanalizuje. Jesli beta wychodzi negatywnie w stosunku do ciazy, a na usg zarodek nie wzrasta bedzie podejmowal kroki.

Gość gość
Nie miałam jeszcze usg. Lekarz powiedział ze może mnie przyjąć 10 grudnia

Gość gość
Jesli masz puste jajo to nic nie poradzisz wiec nie zamartwiaj się. Zrob do tego 10 grudnia ponowny wynik bety z krwi. I pokaz wszystkie lekarzowi Bez 100% diagnozy nikt Ci zadnego zabiegu nie zrobi, beda sprawdzac wszystko, szukac na usg itd

Gość gość
Co wy p*********e!!! Skoro testy pozytywne tobie beta MUSI być pozytywna. Albo te testy ferelne albo źle odczytujesz. Bądź błąd w labolatorium. Nie słuchaj o tym pustym jaju! niemożliwe jest żeby beta była negatywna przy pozytywnych sikancach.

Gość gość
Testy zgodnie z instrukcją wyraźną linia widać gołym okiem. Mnie ginekolog zapewnił ze beta będzie pozytywna a tu odbieram wynik i nic. Zgłupialam po prostu

Gość gość
I nie przypuszczałam wcześniej ze jestem w ciazy testy zrobilam wtedy jak z rana biegalam do toalety bo było mi niedobrze a później zemdlalam i okres mi się spóźnił. Wiec juz byłam pewna

Gość gość
Powtorz bête jak najszybciej

Gość gość
Po prostu powtórz betę. Ja kiedyś dostałam błędny wynik beta hcg ponad 2000 a ciąży nie było :/ Błąd laboratorium

Gość gość
To jest taka możliwość ze wynik jest błędny?

Gość gość
gość dziś brednie piszesz. Ja niestety miałam kiedyś puste jajo a beta rosła co prawda przyrost byl nieprawidlowy ale był. beta była ponad 4000. ja musle ze to błąd labolatorium .

Gość gość
Przy pustym jaju beta też rośnie.

Gość gość
Jeśli beta z krwi jest tak niska, nie ma opcji żeby test płytkowy wyszedł pozytywny. Może być odwrotnie, jeśli beta w krwi jest bardzo iska, na teście płytkowym może wyjsć tylko 1 kreska.

Gość gość
Je śli wynik prawidlowy to albo wczesne poronienie albo choróbsko

Gość gość
Albo testy fałszywie dodatnie albo w laboratorium coś pomieszali. Nie martw się na zapas tylko powtórz betę a jak nie możesz się doczekać to kup jakiejś innej firmy test. Nie straszcie jej.