Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nataliia25

Czy za 2500zl wychowam 2 dzieci ?

Polecane posty

Gość Nataliia25

Mamy z mężem 3 letniego synka i bardzo bym chciała mieć drugie dziecko niestety nasze dochody skutecznie nas powstrzymują przed staraniem sie o drugie dziecko poniewaz boimy sie że nie damy radę finansowo z dwójką dzieci. Nie mamy żadnych kredytów a nasze miesieczne stałe opłaty wynoszą średnio 500zł na zycie i benzyne pozostaje 2000zl. Czy są tu mamy które mają dwójkę dzieci przy takich dochodach? Jak sobie radzicie ?

Gość gość
mają i mniej i tez dawaja rade

Gość gość
15.25 Dawaja? Dawno tego słyszałam :) Autorka mój mąż zarabia 2800, ja mam ok 600 zł wychowawczego plus zasiłku rodzinnego i cały mój majątek idzie na rachunki, opłatę obiadów w szkole starszego syna i pieluchy młodszego :) czyli zostaje 2800 i nawet udaje nam się troszkę odłożyć :)

Gość gość
A i na początku taki dużo nie kosztuje, jeżeli posiadasz wyprawkę po starszym. Ja mam dwóch synów i aż głupio, ale poza butami kupiłam młodemu może z 2 pary śpiochów i ostatnio piżame, a ma 23 mies. :)

Gość gość
Dasz radę, a jak dziecko podrośnie to pójdziesz do pracy, proste.

Gość gość
2 tyś na 4 osoby? po 500na głowę? która to taka mądra i pisze że to dużo? Niemowlę nie kosztuje? pieluchy,lekarz, szcepienia. No chyba że byle gównem nakarmisz, założysz dade, ubrania z lumpeksu. a gdzie ubrania dla reszty? a jak trzeba będzie do dentysty ? a gdzie wakacje?

Gość gość
młodszy ma zawsze p********e , musi nosic ciuchy po starszym , no chyb ze to dziewczynka to chyba nie bedzie musiala nosic gaci po bracie :o

Gość gość
A nie lepiej do pracy iść, a dziecko za 3-4 lata?

Gość gość
wychowasz czy utrzymasz? na poczatku bedzie niezle jesli dziecko bedzie zdrowe bo cala wyprawke masz. ale jak zaczna sie ksiazki do szkoly i wyjazdy na wakacje bedzie troche trudniej

Gość gość
Jak zaczna sie ksiazki do szkoly, to autorka moze isc do pracy.

Gość gość
mnie do piatej klasy same książki kosztowały ponad 500zł, a gdzie zeszyty, plecak, piórnik? chyba bym się zarżnęła jakbym miała 2 dzieci

Gość gość
Do roboty leniwa locho!

Gość gość
Pewnie że wychowasz. Jedno dziecko wychowasz na żebraka, a drugie na złodzieja. A jak ci się trafi trzecie - to będzie polityk z PISu