Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny, nie umiem zrobić dobrego kremu do karpatki

Polecane posty

Gość gość

Jak robię gęsty budyń to nie chce się wcale zmiksować i połączyć z masłem, wkręca mi się w widełki miksera i wielkie kluchy podchodzą do góry uniemożliwiając miksowanie albo nawet zbija mi się to w takiego jednego gluta :O A jak robię rzadszy to z kolei krem jest za rzadki i płynie :O Nie wiem czy to wina złych proporcji, miksera, czy może mleka? Albo czasu gotowania budyniu. Pomóżcie proszę, bo bardzo lubię karpatkę, ciasto rewelacyjnie mi wyrasta, ale już od dawna daję krem z proszku, bo po prostu nie umiem :O Tylko z tym mam taki problem, inne ciasta świetnie mi wychodzą, tylko nie krem budyniowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Polecam mój,sprawdzony.2szklanki mleka,3/4 kostki masła(kostka 250g),1 szklanka cukru-podgrzewać wszystko do rozpuszczenia.W następnej szklance zimnego mleka wymieszać 2 żółtka,1 cukier waniliowy,2.5 łyzki maki ziemniacznej,2 łyzki maki pszennej i wlać wszystko do pierwszego mleka..Stale mieszając ugotować jak budyń.Ciepłe wylać na ciasto.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×