Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I jak oceniacie nowa wladze? Cieszycie sie ze pis wygral wybory?

Polecane posty

Gość gość

Dodam ze ja na nich nie glosowalam.. Ale to co sie dzieje to jakis absurd. Dlatego zapytam zwolenniczki pisu. Czy Wy widzicie cos pozytywnego w ich rzadach?

Gość gość
A ILE "juz" rządzą zebym mogła sie odnieść??? Oni dopiero startują a PO przez 8 lat zniszczyło i sprzedało POLSKĘ a jakos o tym ciszaaa jak cos zle to wina PiSu. Daj im skończyć bo póki co dobrze nie zdaczeli ale gownoburza musi byc.

Gość gość
Ja nie glosowalam ani na pis ani na po. Uwazam ze nic dobrego z ich rzadow nie wyniknie. Wszyscy odczujemy koszty zwiazane z ich obietnicami wyborczymi, ktore nieststy beda realizowac.

Gość gość
A czemu Twoim zdaniem po zniszczylo Polske? Mi zyje sie dobrze. Uczciwie pracuje ja i maz na nasza rodzine. I nie podoba mi sie ze z mojej pracy bedzie utrzymywana banda dzieciorobow innych patoli. Nie podoba mi sie to ze chca oskladkowac wszystkie umowy.. Zlecenie, o dzielo itp. Nie raz z nich korzystalam bo bylo to dla mnie korzystne. A teraz bedzie tak ze wiecej ludzi bedzie robic na czarno.

Gość gość
Podnoszę

Gość gość
Oczywiscie. Dzieki pis moja corka bedzie pracowax ladnych kilka lat mniej i pojdzie do szkoly jako 7 latka. Jestem zadowolina:-). Glosowalam na nich jak wiekszosc haha

Gość gość
Bardzo głupie prowo 23.17 . akurat bandę bardzo niebezpiecznych dzieciorobów chce ściagnać tu PO .Kopacz wstępnie miala się zgodzić na "automatyczny" system przyjmowania imigrantów przez Polskę ! To byłby horror bo na dzień dobry byśmy w rok dostali 60-100 tysiecy muzułmanów . Szok ! PiS trochę kręci ale raczej w to nie pójdzie . Aha utrzymanie jednego pasożyta z importu kosztuje budżet 3000 pln miesięcznie .W tym 1335 netto pensji do rączki za nic nierobienie .

Gość rfwerfw
Nie lubię partii prawicowych, nie lubię łączenia spraw kościoła i państwa, jestem za prawem każdej kobiety do wczesnej aborcji bez ograniczeń, oceny, wtrącania się państwa itd itp... Na PiS oczywiście nie głosowałam. Ale cieszę się ogromnie że pogonili te sprzedajne PO i od razu widzę zmiany na lepsze. :) Niestety moje dziecko dotknęła ta buta PO i nieliczenie się z ludźmi. Córka jest w szkole a nie powinna. Ale na szczęście już kolejne roczniki idą do szkoły w normalnym wieku, co podtrzyma wysoki poziom nauczania w naszym kraju, to co było solą w oku wielu krajów zachodu i takiego PO. Parę innych spraw też jest OK... ale nie mam chęci na dłuższe wywody.

Gość gość
Jest w szkole, a nie powinna? To dlaczego nie zadbalas o to i jie odroczylas jej po prostu?

Gość gość
20.22 nie chcę tu prawić morałów ale jak na osobę o radykalnych poglądach i zapewne sporej bojowości ideologicznej tak łatwo pokpiłaś dobro swego dziecka? Walczysz o aborcje a o odroczenie nie potrafiłaś . Dziwne , też tym bardziej że nie tylko PO ale i radykalna lewicaplus klon PO/Nowoczesna też były za 6 latkami w szkole i za dalszym obniżaniu jej poziomu (tu akurat bardzo słuszne uwagi poczyniłaś ).

Gość gość
Nie zaglosowalabym na PiS nawet gdyby to była jedyną partia w Polsce! Żyło mi się do tej pory bardzo dobrze. Teraz szykuje się katolitaryzm. Już widzę, jak idę po kredyt do banku i z zaświadczeniem o zarobkach nioski zaświadczenie od księdza o spowied******ażdy pierwszy piątek.

Gość gość
do tej z 23:10 z wczoraj: Dobrze nie zaczęli?? Nie widzisz ich podwójnych standardów?? Nie widzisz tego, że uprawiają dokładnie taką samą butę i arogancję, o której tak namiętnie mówili w kontekście rządów PO? Choćby ostatnia afera, obstawili swoimi ludźmi TK - to jest ok, ale to samo, tyle że zrobione przez PO to już sprzadawanie i okradanie Polski? :D Prezydent OLAŁ wyrok TK, nawet się do niego nie odniósł choć ZŁAMAŁ KONTYTUCJĘ, na którą PRZYSIĘGAŁ przyjmując swój urząd. Nie są to jakieś dywagacje, a jasne przepisy - jego OBOWIĄZKIEM było przyjęcie ślubowania sędziów ustalonych przez poprzedni sejm. Ich ustawy, które mieli napisane i miały być do wprowadzeniu od razu po zaprzysiężeniu rządu (co obiecywała Szydło podczas debaty wyborczej) - 500zł na dziecko, obniżenie kwoty wolnej od podatku - 500zł już nie dla każdego (o dziwo- ci najubożsi będą musieli z tego zrezygnować, bo stracą inne świadczenia z mopsu chociażby, okazuje się, że nie jest w ogóle dopracowana kwestia progów dochodowych), a kwota wolna od podatku dopiero od 2017 roku bo jak się okazuje ustawa jest w powijakach i też trzeba dopracować szczegóły - sam ich minister się do tego bez żenady przyznaje :o Od czego zaczęli? Drugiego dnia od zaprzysiężenia powiedzieli SAMI, że priorytetem będzie przywrócenie krzyża na Krakowskim Przedmieściu :D Nie wiem czy oglądałaś ostatnią konferencję prasową nowego ministra zdrowia- będzie znacznie obniżona refundacja na antykoncepcję, a pigułka po będzie wycofana z bezreceptowego obrotu. Reformy szkolne -tu akurat zgadzam się z nimi w 100%, popieram ich każdą propozycję zmian. Naprawdę nie widzicie, że to jest dokładnie to samo, co przez 8 poprzednich lat? Nie przerażają was nazwiska takie jak Macierewicz, Kempa, Ziobro?? Czy wyście się kuźwa z choinki urwali??? Nie jestem zwolennikiem PO, w żadnym wypadku, uważam ich za bandę złodziei, krętaczy i przestępców. Ale jak słyszę o tym, że ktoś pokłada w Pisie nadzieję na normalność i normalne funkcjonowanie państwa to ogarnia mnie pusty śmiech i zastanawiam się, czy naprawdę jest tak naiwny i głupi, czy po prostu od niedawna interesuje się polityką i zwyczajnie nie wie/nie pamięta co się działo za ich rządów 10 lat temu i od czego zaczynaliśmy każdy dzień. I na marginesie - średnio mnie przekonują politycy, którzy pytani o coś przez dziennikarzy odpowiadają "bo nie" dodając, że teraz to oni będą dyktować nową rzeczywistość.

Gość gość
Zgadzam sie z powyzsza wypowiedzią

Gość gość
Popieram wpis z 11:12! I też mnie to zastanawia, czy ludzie nie pamiętają, jakim pośmiewiskiem było PiS za czasów swoich rządów, bo śmiali się z nich prawie wszyscy niezależnie od poglądów politycznych :O

Gość gość
Reforma szkolnictwa Pisu tak wam się podoba ? Ja sobie nie wyobrażam 8 klas podstawówki absolutnie ! Mam nadzieję, że to się nie uda bo nie chce aby moje dziecko mając lat 7 przybywało w jednym budynku ze zbuntowanymi nastolatkami. Nie w tych czasach. 15 letnie pacholy razem z 7 letnimi maluchami. To się nie skończy dobrze. W żadnym wypadku.

Ja nie jestem zadowolona. Nowa władza jest bardzo arogancka...

Gość asdsas
Nie, ale wiedziałam, że tak będzie, dlatego w dniu wyborów prezydenckich podjęłam decyzję wraz z mężem, że wyjeżdżamy z kraju. Od tygodnia jestem już poza katolickim niedemokratycznym krajem i się z tego cieszę. Polacy muszą na własnej skórze odczuć, co zrobili.

Gość gość
Nie głosowałam na PiS. Dla mnie to banda oszołomów, bez żadnego doświadczenia. O rzeczach ważnych powinni wypowiadać się ci, którzy maja stosowne wykształcenie, a nie ludzie spod marketu :-P żenada

Gość gość
12:02 A Ty myślisz, że jak niby funkcjonuje większość szkół w Polsce? Otóż większość szkół to budynek podstawówka-gimnazjum, gdzie jedni i drudzy mają swobodny przepływ między poszczególnymi segmentami. Zawsze tak było, jest i będzie, że klasy I-III mają oddzielne piętra, gdzie starszakom nie wolno wchodzić i tak też zapewne zostanie, bo nikt na siebie nie weźmie odpowiedzialności wymiksowania ich z nastolatkami, jak piszesz. Ale klasy IV-VIII jak najbardziej mogą dzielić razem korytarze. Gimnazjum Ci się tak podoba? Otóż ja jestem właśnie rocznikiem, który do gimn poszedł eksperymentalnie, kiedy jeszcze nikt nie wiedział jak to będzie, włącznie z samymi nauczycielami. Dzisiaj to ja jestem nauczycielem i z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że jest dokładnie tak, jak było 15 lat temu. Nieład, młodzież przechodząca z podstawówki do nowej placówki, gdzie czuje się dorosła, kozaczy i ma szansę na zbudowanie nowej pozycji, nowej osobowości, nowego szacunku wśród ludzi. Nie wspominam już o kolejnym roku w plecy (I kl. gimn), która jest kropka w kropkę powtórką klasy VI z leciusieńkim rozszerzeniem materiału. Było osiem klas - komu to przeszkadzało?? Jakieś argumenty o tym, że na zachodzie są gimnazja i cieszą się popularnością - ja się pytam CZY KTOKOLWIEK ZADAŁ SOBIE TRUDU aby dowiedzieć się JAK one tam funkcjonują??? Tamtejsze gimnazja są profilowane i nie mają nic wspólnego z profilowaniem po polsku. (nie będę się rozpisywać, wystarczy wygooglować i trochę poczytać). 6-latki w szkołach - a bardzo proszę - niech będzie po staremu, niech rodzice sami decydują, czy dzieci mają tam pójść czy nie! Kiedyś zerówki były na porządku dziennym, pytam po raz kolejny: KOMU TO DO CHOLERY PRZESZKADZAŁO??? Piszą, że Pis zrobi rewolucję i wszystko przewróci do góry nogami. NIE. To Platforma wywróciła wszystko do góry nogami, teraz wszystko wróci na swoje miejsce. Sama jestem nauczycielem w gimnazjum ale o pracę się nie boję - jesteśmy zapewnieni (moja placówka, która współgra z podstawówką), że etaty zostaną przeniesione, bo nie ma fizycznej możliwości, by stworzyć kilkanaście nowych oddziałów z klas z tylko tymi nauczycielami, którzy teraz uczą w podstawówkach. (to ja pisałam o 11:12, żeby ktoś mnie o fascynację Pisem nie posądzał). Uważam, że reforma szkolnictwa jest potrzebna - przede wszystkim samym dzieciakom (bo przecież o nich przede wszystkim się tu rozchodzi, czyż nie?)

Gość gość
Prezydent i partia rządząca, którzy nie przestrzegają prawa, na ministra wyznaczają ułaskawionego specjalnie w tym celu przestępcę, od pierwszych dni łamią konstytucję i nawet im nie głupio z tego powodu, do celów politycznych mogą zwołać nocne obrady sejmu, ale żeby spełnić swoje populistyczne obietnice wyborcze (choćby to 500 zł na 2 dziecko, zwiększenie kwoty wolnej od podatku) to już nie widza powodu do pośpiechu, a wręcz już odwlekają terminy. Za to program in vitro już zdejmują - bo to fakt, najpilniejsze... Polska prasa w sumie dość powściągliwie się o nich wyraża, ale poczytajcie zachodnie dzienniki - po angielsku czy francusku to wszystko brzmi duuuużo gorzej. Obserwuję co się dzieje i czekam na rozwój sytuacji, na szczęście jestem w tym dobrym położeniu, ze w każdej chwili mogę się wynieść stąd - choć wcale mi się to nie uśmiecha - bo tutaj jest mój dom. Nie jestem absolutnie zwolenniczką PO, uważam że z nich też straszna konserwa i chwilami mentalność pisowską prezentowali (zresztą, wymieniali się rpzecież posłami...), lewica będąc u władzy tez się skompromitowała ogromnie. Ale PiS z tego wszystkiego to najgorszy wybór (nie liczę kukizów i innych oszołomów - bo tam nawet programu nie było :( ) Kiedy (a może "jeśli"...) będą następne demokratyczne wybory, może się ludzie obudzą, tak jak to było w 2007. Mam nadzieję...

Gość gość
Jeśli dla kogoś g****oburzą jest to, że prezydent ŁAMIE konstytucję... Gratuluję podwójnych standardów. To nie jest widzimisię mediów, polityków czy innych instytucji/osób. Prezydent złamał konstutucję, nie przyznał się do tego i się jeszcze bezczelnie uśmiecha, a pisowcy mu przyklaskują i nie widzą w tym nic zdrożnego. Wasza świadomość jest przerażająca, naprawdę nie piszę tego złośliwie. PO też kręciła lody, tak samo spieprzyli sprawę, nienawidzę ich z calego serca. Ale psiocząc na platformę i pisząc jednocześnie, że ci jeszcze nic złego nie zrobili, nie zaczęli rządów i że trzeba dać im szansę PRZY TYM co się teraz dzieje.... To ja nie wiem czy to jest nieświadomość, głupota, czy po prostu taki sam beton jak PiS i jego elektorat. Pogratulować pozostaje i tyle.

Gość gość
Ja chodziłam di szkoły podstawowej bez gimnazjum w jednym budynku. I takich szkół jest sporo. To nie gimnazja są zle tylko dzieci w tym wieku wchodzą w trudny wiek. I nic nie zmieni pozostawienie ich w podstawówce. A jeżeli sądzisz, że już przepełnione szkoły wygospodarują osobne piętra dla klas 1-3 to jesteś naiwna i głupia. Szesciolatki wrócą do przedszkoli - dla mnie debilizm do kwadratu. Znów dzieci do 5 rż nie będą miały możliwości edukacji w państwowych placówkach a co za tym idzie matki będą siedzieć w domu nie mogąc pracować bo opiekunki i prywatne przedszkola kosztują krocie. W tym roku poslalam 3 letnie dziecko do przedszkola. Gdyby to było rok temu nie miałabym szans.

Gość gość
JA jestem zadowolona z rządów pis:))))

Gość gość
No nie wiem. Ja skończyłem ośmioletnią podstawówkę i cztroletnie technikum i jakoś z powodu ,, trudnego wieku "ani mojego ani starszych kolegów nie mam żadnej traumy. Dlatego chociaż jestem przeciwny PiSowi to akurat ten projekt popieram. Proszę tylko, nie ośmieszajcie się i nie piszcie, ze wtedy młodzież była inna. Nie była.

Gość kubuś puchatek zasmucony
ja się boję bo mnie zabiorę ze szkól i placów zabaw :(

Gość gość
In vitro - dobrze, że ktoś tu o tym wspomniał. Niedługo będzie to w ogóle w tym kraju zakazane zobaczycie ! Tabletke po stosunku wycofają z obiegu a jeszcze pincet na dziecko dadza. Więc patologia będzie się mnożyć jak króliki niechciane dzieci będą znajdowane w beczkach po kapuscie itp. A porządni ludzie będą bezdzietni bo adopcja w tym kraju to też nie taka prosta sprawa. Na koniec w ogóle zabronia antykoncepcji a za sex przedmalzenski będzie się szło do więzienia :D Zastanawia mnie jak to się stało, że ten Pis wygrał wybory skoro nikt na nich nie głosował. Paradoks

Gość gość
Niech cofana wiek emerytalny do 60 l dla kobiet i 65 l dla facetów 6 latki zostawia w przedszkolu zlikwidują gimnazjum i ograna umowę zlecenie cofną dofinansowanie in vitro to będzie super resztę mam w d***e (łącznie z 500 zł na dziecko)

Gość gość
Nie glosowalam na nich ale podoba mi sie perspektywa 500zl (mam 3ke dzieci wiec dostaniemy 1000bo "jestesmy za "bogaci ,we 2ke harujemy i nie lapiemy sie na 1500),zniesienie obowiazku szkolnego i powrot do gimnazjum a takze wczesniejsza emerytura.Jak bedzie to sie okaze-pewnie zniosa 500zl albo bedzie prog fin,podobnie szkola... Wisi mi to generalnie bo od panstwa nigdy NIC nie dostalismy i wszystko mamy dzieki SOBIE

Gość gość
Denerwuje mnie jak ktoś mówi: mnie to nie interesuje. Ludzie, państwo to dobro wspólne. Demokracja ma to do siebie, ze każde zdanie się liczy. A większość patrzy na to, co jemu osobiście "skapnie", nie zwracając uwagi na to jakie bedą koszty. Ja należę do ludzi bardzo dobrze zarabiających, ale nie mam zamiaru z nikim się dzielic. Każdy ma taka sama możliwość realizacji zawodowych, ale jak się nie chciało to ręce do państwa (czyli do mnie, bo państwo to tylko instytucja żyjąca z podatków).

Gość gość
A mnie się nie podobało, że PO wprowadziła 23% podatek na ubranka dziecięce z wcześniejszych 7%. Czy juz o tym zapomniałyście? To miało być prorodzinne? Przed wyborami poobsadzali stanowiska gdzie tylko się dało. Na 500 zł na dziecko nie liczę. Jestem właśnie w 2 ciąży, ale utzrymamy bez większych problemów z mężem całą rodzinę bez tego 500 czy 1000 zł. Też obawaim się, że dzięki tym pieniądzom będzie szerzyć się reprodukcja u patologii, która jest bardzo krótkowzroczna, szczególnie jak zobaczy dwa zera z tyłu. Liczę na reformę szkolnictwa, na obniżenie wieku emerytalnego i na to, że nie będą wchodzić do d/u/p/y UE, w której tak naprawdę nikt z nami się nie liczy, co udowodniono juz wielokrotnie, a prze ostatnie 8 lat władza cieszyła się jak dzieci z waty cukrowej za poklepanie w ramię przez p. Merkel. Obawiam się zbyt dużego związku władzy z kościołem i w zasadzie tylko tego. Albo raczej aż tego, bo będzie to miało duże konsekwencje, szczególnie dla kobiet i par bezpłodnych. A odnosząc się do postawionego w temacie pytania: uważam, że zbyt wcześnie na ocenę ich rządów, ale nie robią nic czego nie zrobiłoby PO lub jakakolwiek inna partia stojąca na szczycie władzy. Najgorzej to nie mieć własnego zdania tylko bez namysłu cytować dziennikarzy T/V/N