Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I jak oceniacie nowa wladze? Cieszycie sie ze pis wygral wybory?

Polecane posty

Gość gość
U mnie w mieście (120 tys) ani jedna podstawówka nie jest połączona z gimnazjum.Zapewne wg,nowej reformy znikną darmowe podręczniki.Nie wiadomo czy w przedszkolach będą miejsca dla 3-latków.

Gość gość
W moim miasteczku prawie wszystkie podstawowki sa polaczone z gimnazjum, w tym 2 to logistyczne kombinaty, na ktorych 6 latki tylko cierpią. Darmowe podreczniki nie znikną, bo pis sobie nie strzeli w kolano. A miejsc dla 3 latkow w przedszkolu nie bedzie tylko przez rok, bo zdecydowana wiekszosc rodzicow zostawi 6 latki w przedszkolu i przez ren rok nie bedzie nowego naboru, albo zostanie przyjete bardzo malo nowych dzieci. Ale to nie bedzie wina pisu, tylko po, która nawet nie wysłuchała w sejmie rodziców, którzy przyjechalu z setkami tysięcy podpisanych glosów przeciwko wprowadzaniu nowej reformy.

Gość gość
A ja te nowe rządy widzę tak: Ten sam chlew co był, bo nie oszukujcie się, że za PEŁO był wersal. Te same świnie, te same kradzieże i przepychanki przy korycie tylko nastąpiła roszada w zajmowanych stanowiskach. Jak się szarpali miedzy sobą tak się szarpią i jak nas mieli w d...pie tak dalej nas tam mają. Petru rośnie na nowego skur/wysynka pokroju Tuska. Jestem teraz tylko ciekawa który skur/wysynek zastąpi prezesa kaczora.... i już się boję :(

Gość gość
Ja nie wiem czy to wasza indolencja czy po prostu brak wiedzy, ale PiS poza przywróceniem 8 klas w podstawówce ma zamiar dodać do każdego oddziału przedszkolnego właśnie zerówkę, więc nie wiem o czym wy piszecie twierdząc, że 6latki będą komukolwiek zajmować miejsce :o Że już nie wspomnę o tym, że mamy niż demograficzny - wszystkie moje znajome jakie znam, od gór aż po wybrzeże, oddawały w ostatnich 2-3 latach dzieci do przedszkoli i wszędzie po głównym naborze były jeszcze dodatkowe miejsca :o Znam przypadki, gdzie przedszkola reklamowały się w październiku z wolnymi miejscami :o I tak to właśnie jest - najczęściej i najjgłośniej wypowiadają się ludzie, którzy tak naprawdę gucio wiedzą albo wiedzą to, co im tylko media na tacy pod nos podadzą. A do pani piszącej o podatku na ubranka itd. A gdzie ja napisałam, że o tym zapomniałam?? Napisałam wyżej, że PO to oszuści i krętacze, którzy spieprzyli na całej linii całe te 8 lat. Ale wybraliście takich samych łajdaków tyle, że jeszcze bardziej bezczelnych i radykalnych. Zobaczycie jak będziemy sr/ali w gacie po tym, jak nałożą podatek na sklepy wielkopowierzchniowe. Zakupy na obiad będziemy na 3 raty rozkładać, tak nam wszystkim ceny dopierdzielą 🖐️ (to a propos podatków i podwyżek) Co wy myślicie, że PiS nam tu eldorado zafunduje? Że wiek emerytalny obniżą i będzie się wszystkim przepięknie żyło? Nie, baranice, bo obniżając wiek emeyt. z automatu podwyższą zusy i podatki, bo niby z czego będą te emerytury wypłacać przy takim niżu jaki mamy i jaki będzie się utrzymywał przez kolejne 20 lat? Widzieliśie prognozy, interesujecie się choć trochę tym wszystkim? Mam wrażenie, że łykacie każdą kiełbasę wyborczą niezależnie od partii i kompletnie w du/pie macie to, jakie długofalowe skutki to przyniesie nam wszystkim - począwszy od naszej starości, aż po start naszych dzieci w dorosłość.

Gość gość
Jedno jest pewne . Odkąd PiS przejął władzę nie nudzimy się :P

Gość gość
14:41 Otóż to, właśnie tymi swoimi wywodami to chcę wytłumaczyć. Będą patrzeć na swój wodopój, swoje koryto, swoje układy. Będzie ten sam nepotyzm i kolesiostwo jak do tej pory. My, szary tłum, będziemy na szarym końcu tego łańcucha. Jeśli ktoś się łudzi, że będzie inaczej jest po prostu naiwny i tyle. Leminki, komuchy, lewaki, pisiory, katotalibowie - napuścili wszystkich na wszystkich, my się tu ze sobą żremy, a oni poza kamerami programów publicystycznych klepią się po garniakach, piją razem wódkę i idą ze sobą na nowe, coraz to intratniejsze układy. I tak to się kręci i nic się w tej kwestii nie zmieni.

Gość gość
"matki będą siedzieć w domach bo nie będzie co z pięciolatkami zrobić" Hahahaha, 10/10 :D :D :D Kochana, prawda jest taka, że ta co będzie chciała - dziecko odda do przedszkola i pójdzie do pracy. A ta, co będzie chciała siedzieć w garach i pieluchach, do wszystkiego sobie filozofię dorobi nie ma tu znaczenia ani wiek szkolny, ani rządząca partia ani tym bardziej miejsca w przedszkolu. p.s. MAMY NIŻ DEMOGRAFICZNY!!!!!!!!!!!!!!

Gość sedno
Wreszcie mamy rząd, który walczy o sprawy ważne, z odwagą jakiej żaden z jego poprzedników nie posiadał. Gdyby rząd myślał tylko o stołkach jak jego poprzednicy, siedziałby teraz w bezpiecznym zaciszu gabinetów zamiast narażać się na krytykę i ataki, poprzez zdecydowane działania w kierunku naprawy zdewastowanego przez PO systemu.

Gość gość
To cały czas ja z 11;12 http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19298685,zmiany-w-policji-nowy-komendant-glowny-koniec-z-awansami-tych.html?lokale=lodz#BoxNewsImg I super!!!! I niech robią więcej takich rzeczy. Ale jak kręcą lody (bo naturalne jest, że kręcą, nie po to się do władzy dorwali, żeby teraz z tego nie korzystać) to niech to robią na litość boską po cichu i z większą skrytością :o :o Ale w tej kwestii nie ma na co liczyć, bo mają ludzi za głupich, taka jest akurat ich mentalność (ich = polityków, wszystkich od lewej do prawej).

Gość gość
14:49 Faktycznie ogromnej odwagi wymaga od prezydenta złamanie podstawowej zasady konstytucji. W normalnym, cywilizowanym kraju, ludzie wywieźliby go na taczkach ale w Polsce każdy tylko szczeka albo pali gumy pod sejmem, na nic więcej niestety nas nie stać i dlatego jsteśmy w takiej czarnej doopie 🖐️

Gość gość
14:51 wszystko pięknie fajnie, tylko prokurator Piotrowicz, który ten dekret ogłosił sam zaczynał we wczesnych latach '80 :D Ot, cała logika pisu. Zakłamane mendy i nic więcej, tak jak ich poprzednicy.

Gość gość
Do tej tepej lochy z 14:47 Nie napisałam, że nie będą miały co zrobić z pieciolatkami tylko dziećmi poniżej tego wieku. Jakbyś nie wiedziała to od piątego roku życia obowiązek przedszkolny jest. Moja koleżanka przez dwa lata próbowała dziecko wcisnąć do przedszkola. Jako dziecko 3 letnie nie poszła jako 4 letnie też nie. Bo NIE BYŁO MIEJSC idiotko !! A prywatne przedszkola w moim mieście kosztują od 1000 zł w górę za miesiąc

Gość gość
pisiory skutecznie podtrzymują nienawiść swoich posłów i ich wyborców do poprzedniej władzy. nie wiem, ale jak patrzę na twarz kaczora, jak w tej ławie siedzi, to zdaję się, że widzę w tej twarzy zaciętą nienawiść :( w ich projekcie konstytucji usunęli zapis, że wiara jest osobistą sprawą każdego człowieka :( to co to teraz będzie? :( trójki moralności będą po domach chodzić?? a już robienie zaprzysiężenia sędziów w nocy, to naprawdę jakaś paranoja :( ale co powie zwolennik pisu? powie, że zaprzysięganie sędziów TK w nocy to normalka :(

Gość gość
ale co powie zwolennik pisu? powie, że zaprzysięganie sędziów TK w nocy to normalka Pewnie że normalka, Bo k***y głównie nocą są aktywne

Gość gość
15:01 Uspokój się, bo ja ciebie nie obrażam, tym słownictwem wystawiasz laurkę sobie, nie mnie. Moje przeoczenie - nie doczytałam (inna sprawa, że na poprzedniej stronie ktoś dokładnie napisał też o pięciolatkach, że będą siedzieć w domu :o) No więc pozostaje ci albo prywatna placówka, albo opiekunka, albo babcia czy inna ciocia. Tak się powołujecie na "zachód" - bądźcie więc konsekwentni, tam przedszkola są odpłatne, w 100% i wcale nie kosztują małych pieniędzy 🖐️

Gość gość
Nie, zwolennik pisu powie to, co wszyscy prognozowali przed wyborami, czyli że PiS będzie teraz pieprzył o tym, że połowę swojej kadencji sprzątał po PO (nocą :classic_cool: ), a drugą połowę musieli poświęcić na odpieranie ataków przed kolejnymi wyborami :D :D :D

Gość gość
U mnie tez w państwowych przedszkolach miejsc brak.Jeśli przywrócą 8 letnia podstawówkę muszą zmienić podstawę programową co za tym idzie,darmowe podręczniki można będzie wyrzucić do kosza.

Gość gość
gość dziś Masz rację. Przepraszam że obraziłem k***y. One uczciwie na chleb zarabiają 🌼

Gość gość
Obiektywne podsumowanie: Zrobili: nic Zaczęli nic Pieprzą o wszystkim. Typowe, do przewidzenia, a czas leci (becikowe dopiero może na wiosnę, kwota wolna od podatku od 2017, za to zmiany w TVP już od stycznia, krzyż na KP jeszcze przed świętami, przywrócenie swoich kolesi na stołki - już zrobione, ograniczenie antykoncepcji od stycznia, wycofanie tabletki po już od stycznia, powołanie zespołu ds nowych zasad powoływania sędziów i funkcjonowania TK składającego się z kolesi polityków pisu - już w toku :D) Macie to czarno na białym jakie są priorytety nowego rządu. Chcecie coś jeszcze dodać? Tak rozliczaliście PO z obietnic (i słusznie zresztą) to może warto się pokusić o odrobineczkę przyzwoitości i obiektywizmu i skomentować np obietnice pani Szydło, jakoby przed końcem roku miała wsadzić pod machinę legislacyjną co najmniej 40 nowych ustaw z zakresu spraw społecznych i rodzinnych, a o których teraz otwarcie mówi, że prace nad nimi ciągle trwają? Hm?

Gość gość
15:33 I wreszcie, masz pojęcie o obecnej podstawie programowej?? Masz pojęcie o tym, że w przedszkolach nie wolno uczyć liter i cyfr? Masz pojęcie o tym, że do 2 klasy podstawówki dzieci mogą uczyć się wyłącznie o zbiorach liczb? Masz pojęcie o tym, że I klasa gimnazjum do identyczna klasa IV, a I liceum to identyczna III gimnazjum? Masz pojęcie o tym, że od 25 lat historia w Liceum i gimnazjum kończy się na etapie I wojny światowej? Masz pojęcie o tym, że dzieci w IV klasie mają jedną lekturę na 2 miesiące? Czy wy do jasnej cholery myslicie perspektywicznie czy naprawdę jesteście tak tępi, że widzicie tylko tu i teraz? Myślicie o swoich dzieciach??? Wnukach??? Ten kraj trzeba zaorać i postawić od nowa w KAŻDEJ kwestii, na KAŻDEJ płaszczyźnie. Ale nie, ta i tamta będą płakać, bo im kur/wa dziecka do darmowego przedszkola nie wezmą 🖐️ Trzeba sobie było chomika kupić 🖐️

Gość gość
ja za poprzedniej władzy jechałem równo po PO, bo zasługiwali. tyle, że część mojej wiedzy była z niezależnych źródeł, głównie net. i dobra, pisiory niech ich ścigają, jeśli POpełnili przestępstwa to ich pod sąd. Ale przy pisiorach to były, jak to dzisiaj widać, małe pikusie. Bo pisiory wszystko mają za nic :(

Gość gość
no, jak chcesz kraj zaorać i wszystko od nowa, to ja bym cię zamknął w psychiatryku.

Gość gość
no dobra, będą zmiany w szkolnictwie, jednym się spodobają, innym nie. Pokrzyczymy na siebie, w końcu się uspokoi. Jedno jest pewne, to będzie sporo kosztować.... pieniążków, które nam wyciągną z kieszeni.

Gość gość
Dokladnie weźcie pod uwage ze kazda zmiana w szkolnictwie bedzie kosztowac i za to zaplaciny wszyscy. Ja bym juz nic nie znieniala niech zostanie 6 lat podstawowki i gimnazjum i te 6 latki w szkole.. Ta kase co oni chca wydac na zmiane lepiej przeznaczyc na pomoce naukowe dla dzieci, na lepsze dopasowanie programu i szkol do 6 latkow. Jak jeden rzad bedzie rozwlalam to co inny stworzyl to ta droga dojdziemy do nikad. I za kilka lat bedziemy w czarnej d***e.

Gość gość
Gościu z 15.23 Mam córkę w 6 klasie.Wzięłam podręcznik historii do reki,maja za sobą materiał z zakresu I Wojny Światowej.Ostatni rozdział tyczy się problemów ludzkości i współczesnych konfliktów.Rocznik mojej córki będzie prawdopodobnie ostatnim rocznikiem,który pójdzie do gimnazjum.Zobaczymy jak to będzie.

Gość gość
pis nie liczy się z naszymi pieniędzmi, właśnie kupili węgiel za naszą forsę. ciekawe, komu będą sprzedawać i po ile. aha, przyszło mi do głowy, że zablokują import. No tak, czyli, że węgiel będzie baaaardzo drogi.... w gospodarce opartej na węglu. Błagam was, obecni przywódcy tego państwa, żebyście przez te cztery lata NIC NIE ROBILI !!!!!!!!!!! Tak będzie lepiej !!!

Gość kubuś puchatek zasmucony
wasze dzieci będą miały tylko misia uszatka http://wyborcza.pl/1,76842,17028023,Zagraniczne_media_drwia_z_polskich_radnych___Pilne_.html?disableRedirects=true

Gość gość
wczoraj jęcząca Beti z tym węglem to dała czadu

Gość gość
16:12 Jeszcze nie wiadomo czy pójdzie do tego gimnazjum :D