Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I jak oceniacie nowa wladze? Cieszycie sie ze pis wygral wybory?

Polecane posty

Gość gość
A mnie mierzi PiS tak samo jak Po. I tak nikt z obu partii nigdy nie zostanie rozliczony. Obydwie partie mają i będą miały daleko w d...e zwykłego obywatela a to co robią i robili jest po prostu żałosne. Wiem tylko jedno, w każdym praworządnym kraju ( a niestety nasz za taki nie uważam) , minister,premier, prezydent za łamanie konstytucji w trybie natychmiastowym został by postawiony przed organami pilnujacymi ładu konstytucyjnego danego państwa.

Gość gość
Niestety głupota tu piszących jest porażająca aż strach jeśli mają oni(e) dzieci .Koszt nauki dziecka w 7-8 kl. będzie taki sam jak w gimie . Ba NAWET MNIEJSZY bo zniknie czapa administracyjna w postaci gimu, dyrekcji itp .W ekonomii wiadomo że likwidacja stopni pośrednich daje zyski i tu może tak być przy podejściu z głową .Ta sama kasa zamiast na trzy podzielona będzie na dwa . Z powiatu wiem że wystarczy zamiana tablic na budynkach a największy wrzask przeciw likwidacji gimów jest z grona"edukacyjno -samorządowego"gdyż straci ono lukratywne posadki dyrektorskie i możliwość ich obsadzania - o to idzie walka i tam toczą pianę z pysków . Ważniejsze nawet od likwidacji tego niewydarzonego tworu jest podanie obietnic podniesienia poziomu oświaty oraz cofnięcie , już tu któraś opisała "reform" poprzedników hamujących rozwój intelektualny dzieci w wieku 5-8. To był dopiero skandal . No i pomysły postawienia matury z głowy na nogi .Tu warto tym "nowym" kibicować .

Gość gość
Jeśli 6-latki nie pójdą do szkół, to zostaną w przedszkolach = mniej miejsc dla 3 latków i brak możliwości pracy dla wielu kobiet. Wprowadzenie opodatkowania aktywów w bankach = podniesienie marż kredytu, i wprowadzenie opłat dla ludności (już teraz niektóre banki wysyłają zmiany regulaminów, likwidując np. bezpłatne wypłaty we wszystkich bankomatach). Dodatkowe opodatkowanie hipermarketów = wyższe ceny. Niższy wiek emerytalny - fajnie, ale warto mówić też o tym, że da to w rezultacie sporo niższe emerytury. Chory program 500 zł na dziecko - kolosalne koszty, które poniosą wszyscy. Ozusowanie WSZYSTKICH umów - bankructwo wielu firm, których nie stać (albo nie mają potrzeby) zatrudniać na etat. Skutek - wzrost bezrobocia i kolejne koszty dla budżetu. Co sprytniejsi przeniosą firmy za granicę. Wyższe koszty pracy = mniej podatków spłynie do budżetu. Wyższa dziura budżetowa - mniej kasy na wydatki publiczne - drogi, szkoły, szpitale etc. Ponieważ szybko zacznie brakowac kasy - to się zacznie podnoszenie podatków dla ludności, albo PIS zaopiekuje się resztką kasy z OFE, bo skądś wziąć trzeba Plus zaburzenie gospodarki - które może skutkowac mega kryzysem, i dopiero wtedy się zacznie szopka z brakiem możliwości spłacania kredytów itd. Zignorowanie orzeczenia TK - i NIE PODNIESIENIE kwoty wolnej od podatku - każdy podatnik jest od teraz o 5 tys. rocznie do tyłu. Zalecenie TK mówiło o jak najszybszym wprowadzeniu zmian. Tłumaczenie, że "Polska jest w ruinie" jest już po prostu śmieszne - skoro teraz Polska niby jest w ruinie to w jakiej ruinie będzie za 2 lata, kiedy PIS wprowadzi te swoje chore pomysły w życie? nasze dzieci będą za te pomysły płacić jak kiedyś za kredyty nabrane przez Gierka. Do tego wprowadzanie państwa wyznaniowego, cyrk przed teatrem we Wrocławiu, wprowadzanie cenzury do mediów, wypowiedzi świadczące o piramidalnej głupocie, wstrzymanie (a za chwilę zakaz) in-vitro, wycofanie pigułek "dzień po" itd itp. Szopek w postaci wprowadzania cenzury, odznaczania Hosera, czy powoływania na stanowisko ministerialne oszołoma Macierewicza, albo gościa usprawiedliwiającego księdza-pedofila w ogóle nie warto opisywać. Sprawa TK pokazuje, że mamy do czynienia z próbą wprowadzenia dyktatury. Nie chcę żyć w państwie, które tylko udaje demokrację. Na przykładzie Putina widać jak to działa w praktyce.

Gość gość
Gosciu z 17:48. Zgadzam sie w 100% lepiej bym twgo nie napisala.

Gość gość
Jjedna rzecz mnie zastanawia. Jak to jest ze na zachodzie sklepy i banki sa opodatkowane a jedzenie i uslugi bankowe sa w pprownywalnych cenach. Widze jedna. Jak sie obywatela oklada podatkami w pl to nikt slowa nie powie. Ale jak sie chce opodatkowac bogate instytucje to ludzie malo nie zesraja sie w akcie protestu. Ale polaczki to lubia widocznie. Wrecz kochaja jak im sie do******la ;-) ps. Nie mieszkam w polsce i nie glosowalam

Gość gość
Ja na nich glosowalam i jestem bardzo zadowolona. A razem z zasiłkiem rodzinnym dostane na 2 dzieci ponad 1200zl/mies. Maz pracuje ja zajmuje się domem i dziecmi.

Gość gość
Właśnie o takiej patologii jak ty gościu z 19.28 mówimy cały czas :-P tylko lapy wyciągasz

Gość gość
Trzeba przyznać że idiotyzm wpisów powyżej poraża. Jak 6 latki zabiorą miejsca w przedszkolach jak pójdą do zerówek ? Juz za PRL były zerówki szkolne i dziś w dobie niżu demograficznego nic nie przeszkadza żeby 6 latek poszedł właśnie tam... Warto przypominieć że PO zawsze zwyciężało w Więzienach haha ! 80-95% poparcia ...tu macie pokazane kto najbardziej sie z nimi utożsamiał .I kto najbardziej płacze. A powyzsze trollingi "zaniepokojonych matek' łkajacych nad zyskami zagranicznych banków i korporacji są tak śmieszne że hej . Bzdety żywcem przepisane z PO/Swetru/Nowoczesnej propagandówek . Warto przypmnieć że w Europie nigdzie p poza Polską państwo nie było tak wrogie rodzinom i młodym obywatelom tak tak u nas były tego rekordy .Proporcjonalnie do PKB to nawet Rosja i Bialoruś (stąd nie mamy w PL milionów białoruskich i rosyjskich uchodźców -nie dziwiło was nigdy czemu, mimo że propaganda non stop trąbi jaki tam koszmar?) przeznaczają na pomoc młodym rodzinom więcej niż Polska .O porównaniu choćby z Czechami nie ma nawet mowy Tylko u nas wprowadzono afrykański kapitalizm z przekazaniem wszelkich strategicznych sektorów gospodarki zagranicznym korporacjom . I z traktowaniem Polaków jak kiedyś pańszczyżnianych chłopów ktorym Polska oferuje śmieciówki albo emigracje .To nie jest normalne .

Gość gość
No popatrz a moje dziecko chodzilo do zerowki w przedszkolu :D

Gość gość
21;09 100% racji wpisy niektórych debili tu :-o co za idiotyzm wolą ciapate kures/two niż pomagać Polakom

Gość gość
"gość dziś Jjedna rzecz mnie zastanawia. Jak to jest ze na zachodzie sklepy i banki sa opodatkowane a jedzenie i uslugi bankowe sa w pprownywalnych cenach. Widze jedna. Jak sie obywatela oklada podatkami w pl to nikt slowa nie powie. Ale jak sie chce opodatkowac bogate instytucje to ludzie malo nie zesraja sie w akcie protestu. Ale polaczki to lubia widocznie. Wrecz kochaja jak im sie do******la oczko.gif ps. Nie mieszkam w polsce i nie glosowalam" NO WŁASNIE :)))))) Jak zmienili vat na ubranka dziecięce i buty z 7% do 22 % to k***a jedna druga słowa nie pisnęły . Jak maja opodatkować banki i markety ( co jest normalne w innych krajach ) to wielki lament i jęczenie . Jeszcze jedna z druga napisze " Dodatkowe opodatkowanie hipermarketów = wyższe ceny." albo banki starsza, ze podniosą opłaty . IDIOTKI!!

Gość gość
Ja ich nie znoszę. Z PiSem cofamy się na wschód, zamiast rozwijać się na zachód. Moja znajoma 3 razy fianansowala in vitro z wlasnej kieszeni. Bedziecie p*****lic, ze skoro nie stac ja na in vitro to nie powinna miec dziecka. A w k***a wylozyliscie kilkakascie tysiecy zlotych zeby miec dziecko ? Pieniadze ktore juz wylozyla z wlasnej kiezeni smialo starczyly by by wychowac dziecko przez 2-3 lata. Dlaczego nie moze za darmo skorzystac z in vitor. Bo jakis p*****lono gnoj ala Kaczynski - kawaler p********y, pewnie kryptogej, katol chce im to odebrac. Tak jestem gejem. Ale meczy mnie juz to ze nie moge legalnie stworzyc zwiazku z mlim partnerem. Nie chce malzenstwa, bo ta nazwa jest zaezerwowoana dla kobiety i mezczyzny, ale co jest zlego w zwiazkach partnerskich ? Dlaczego mam specjalnie spisywac testament, ktory de fakto rodzina moze podwazyc, by moj partner mogl po mnie dziedziczyc. Krzyz w kazdym urzedzie. No ja p*****le ... zero poszanowania dla innych religii. Fundusz koscielny, religia na koszt podatkownikow. Tej czarnej mafii juz z nawiazka zwrocilo sie za straty za komuny. Dlaczego dalej to finansowac ? Dlaczego ktos bedac prawoslawnym ma finansowac nauczanie w wiarze chrzescijanskiej ? Religia powinna byc religioznastwem, a nie katolickim szitem!

Gość gość
najbardziej cieszy mnie ze po wladze stracilo

Gość gość
z pisem na wschod? :D po smolensku? chyba raczej na poludnie, do wiktora

jak oceniam pis, no cóż. wszystko fajnie, tylko gospodarczo ssą, jakieś socjalizmy motznoXD + za j****ie UE i np. invitro biznesu, za wycofanie sie z ustawy antyprzemocowej, za odbudowę relacji wyszehradzkich obawiam się tylko, że będą za mało asertywni, w porównaniu z partiami Korwina czy RN to są takie p***y, czasem bojąi się powiedzieć czy zrobić to co słuszne, bo żal zj******o lewicowego elektoratu, właśnie np. p**d od in vitro, bo o to jest zawsze największy lament zwierząt inseminacyjnych, bo lobby in vitro motzne.

Gość gość
Bedziecie p*****lic, ze skoro nie stac ja na in vitro to nie powinna miec dziecka. A w k***a wylozyliscie kilkakascie tysiecy zlotych zeby miec dziecko ? Pieniadze ktore juz wylozyla z wlasnej kiezeni smialo starczyly by by wychowac dziecko przez 2-3 lata. xxx wyluzujj koles i sprawdz przykladowo ile sie czeka na endoproteze biodra w pl, bo nfz nie daje kasy tyle ile potrzeba by skrocic kolejki. twoim zdaniem ci ludzie , faktycznie chorzy powinnni sami to sobie sfinansowac, a kasa niech idzie na invitro?

a co do wyników wyborów: b. db, że zlewica poza sejmem, b. źle, że KORWIN też b. dobrze, że Ruch Kukiza ma coś do powiedzenia PO spadła tam, gdzie jej miejsce, czyli na miejsce kundla, ale petru niestety mocno lansowany:(

Gość gość
wyluzowac ? skoro tak to dlaczego leczymy ludzi co pili cale zycie na marskosc watroby, palaczy na raka pluc, gubasow na miazdzyce, debili jezdzacych szybko na motorach ratujemy, debili co wspinaja sie na gory mimo alarmu lawinowego, ludzi co przechodza na drodze w niedozwolonycm iesjcach i walnie cih samochod ... a ci co maja endoprotezy to co, od tak je maja ? to wina panstwa poniewaz w naszym panstwie sie charuje a nie pracuje stad defekty w kosciach ... a czym jest gorsza matka ktora dziecka nie moze mie c, czy to jej wina ze faszeruja nas chemia na kazdym kroku, truja nas lekami itp. dla mnie argument z d**y ... pary ktore nise lga miec dzieci powinni miec tak samo refundowane leczenie jak jakis gnoj spod budki z piewem ...

Gość gość
Patrzcie 21.31 wpis debila prymitywa ledwo władającego językiem polskim . Chyba świerzo po odsiadce w ZK haha ! Typowy elektorat PO który nie wie że prawosławie to chrześcijaństwo i że prawosławni na Podlasiu mają takie same przywileje jak KK . Niezwykle prymitywny troll uważajcie :" gej który przejmuje się in vitro (!) oczywiście ma znajome bezpłodne kobiety których rozrodem się pasjonuje". Oczywiscie pisze o tolerancji zdanie niżej obrażając konkretną religię . Dalej to już materiał na komedię .

Gość gość
gość dziś nie histeryzuj . Bez dziecka mozna zyc . In vitro to nie jest leczenie !! leczenie bezpłodności tak , refundowanie in vitro nie . Tutaj pis ma racje .

Gość gość
bez endoprotezy tez idzie zyc :)

Gość Modliszka22
Od zawsze głosowałam na lewicę, zgodnie ze swoimi poglądami, w tych wyborach też. Jako prawnikowi wstyd mi za prezydenta, za to, co sobą reprezentuje. Miałam nadzieję, że jednak pokaże się z dobrej strony. Jednak się pomyliłam. O rządzących się nie wypowiem, bo musiałabym użyć zbyt dużo niecenzuralnych słów.

Gość gość
Modliszko rozumiemy więc że jesteś za małzeństwami homo dalszym obniżaniem poziomu oświaty w PL sprowadzeniem 100 tysięcy islamistów i ich dożywotnim utrzymywaniem w naszym kraju , co jeszcze owa "lewica " obiecała ? A zresztą co ty za lewicę w PL postrzegasz powiedz . Kawiorowych baronów z SLD czy bananowe dzieci w rodzaju Zandberga ?

Gość Jakie to żenujące
TEN TEMAT PRZENIEŚ DO POLITYKI a nie dla matek z dziećmi, ciąża😠 OSZOŁOM i tyle!😡