Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinnam isc do lekarza jesli nie mam okresu od sierpnia ?

Polecane posty

Gość gość

Na początek napisze, ze mam 16 lat i wiem, ze w tym wieku okres bywa nieregularny. W moim przypadku miesiaczkowalam od 1 kl gim. Czasem zdarzal sie, ze byl regularny, ale zazwyczaj tak nie bylo. Ostatnie okresy pojawiały sie co 2 miesiace. W sierpniu miesiaczkowalam po raz ostatni, a jest juz grudzien..od urodzenia jestem chuda osoba, bo nie waze nawet 40 kg, mialam też duzo stresu jesli te informacje maja sie na cos przydac. Zdarza sie, ze pobolewa mnie czasem podbrzusze. Co moze byc przyczyna wstrzymania okresu? Czy powinnam jeszcze na spokojnie poczekać, az sie pojawi choc nie sądzę, by stalo sie to w najbliższym czasie? Jest sie czym przejmować? Dziekuje za odpowiedzi z gory

Gość gość
Tylko, ze w tym wieku nwm czy sama moge sie zglosic ;( a z mama odpada

masakra ogólnie te ustawy pozwalają na gwałt ginekologa na dziecku i nie pozwalają przyjść dziecku do lekarza samemu, gdy rodzic jest nieosiągalny:O:O:O:O:O:O:O:O chore

Gość gość
Ok dzieki. Jesli sama nie bd mogla to ehh nwm w takim razie co dalej ;)

Gość gość
Idz do lekarza dziewczyno! Kobiety zapraszamvna moj temat,prosze o pomoc. Temat ' interpretacja temperatur'

Gość gość
Wlasnie ;(( w wieku 16 lat nawet sama do lekarza nie mozna isc ;-;

Gość gość
Żadnej doroslej osoby która może pójść i podać sie za matke? Do lekarza powinnaś koniecznie.

Gość gość
To, az tak powazne?? Bo zaczynam sie niepokoic ;( mg byc na cos chora albo bezplodna czy stracic okres na zawsze?

lol, ja byłam gotowa psychicznie dopiero w wieku 22 lat chyba, bo nic mi się nie działo,okres jak w zegarku itd. ale jakbym musiała iść wcześniej to bym zadzwoniła i ustaliła sprawę z lekarką, jak prawo jest chore należy je jebać. poza tym haha, to prawo zabrania lekarzom udzielania pomocy, tak? jak nie przyjdziesz z opiekunem to Cię nie zbadam = pogorszę Twoją sytuację, wbrew etyce lekarskiej, przysiędze itd.

To, az tak powazne?? Bo zaczynam sie niepokoic ;( mg byc na cos chora albo bezplodna czy stracic okres na zawsze? x nie pytaj o to w internecie:O

Gość gość
Ehh wiem, ale jestem osoba o slabej psychice. I boje sie isc do lekarza. Musialabym isc sama, bo sama mysl ze np mama by miala isc ze mna mnie przeraza. A jesli to coś powaznego...wole nie wiedziec..najwyzej bede bez okresu.

Ehh wiem, ale jestem osoba o slabej psychice. I boje sie isc do lekarza. Musialabym isc sama, bo sama mysl ze np mama by miala isc ze mna mnie przeraza. A jesli to coś powaznego...wole nie wiedziec..najwyzej bede bez okresu. x nie bój się:) z kimś też bym nie poszła nie myśl nawet o tym, żeby z tym jeszcze czekać:( u mnie było tak: stresowałam się i wstydziłam bardzo, tak że sobie nie wyobrażałam, po pierwszej wizycie czułam się jak g****o, ale po drugiej - w zasadzie wyj****e. jestem osobą bardzo wstydliwą, ale jakiś taki mechanizm jest w psychice, że jak coś już przejdziesz to potem wyj****e.

Gość gość
Heh dziekuje Ci <3 Chyba wynajde dzis jakiegos ginekologa w okolicy i zadzwonie najpierw spytac sie jak to jest prawnie. Bo ten okres to cos sie przygotowywal do tego, zeby zniknac. A wiem poprostu, ze nwm czy sie wgl pojawi. Ale boje sie, ze bd potrzebne jakies leczenie. Myslalam, zeby poczekać do konca tego roku, ale wiem, ze w styczniu powiem sb a zaczekam az go nie bd pol roku do lutego. Ale nwm czy jest warto zwlekac skoro moge tg żałować

gość dziś Heh dziekuje Ci <3 Chyba wynajde dzis jakiegos ginekologa w okolicy i zadzwonie najpierw spytac sie jak to jest prawnie. x koniecznie tak zrób, szybko i miej to już z głowy:) x Bo ten okres to cos sie przygotowywal do tego, zeby zniknac. A wiem poprostu, ze nwm czy sie wgl pojawi. Ale boje sie, ze bd potrzebne jakies leczenie. x :D nie martw się na zapas x Myslalam, zeby poczekać do konca tego roku, ale wiem, ze w styczniu powiem sb a zaczekam az go nie bd pol roku do lutego. Ale nwm czy jest warto zwlekac skoro moge tg żałować x nie zwlekaj:( nie będę Cię straszyć, ale nikt nie wie co Ci jest, a w internecie też nie szukaj, zawsze jakiś łebek napisze: nie idź, ja bym nie poszła:O:O:O:O

Gość gość
No tak :( zadzwonie i sie spytam, ale jesli powiedzą ze sama nie moge no to ehh...nic z tym wtedy nie zrobie

Gość gość
Mam nadzieje i dziekuje za odpowiedzi :) mam nadzieje, ze to nic powaznego

ale masz skończone 16? kurczę, nie mogę znaleźć nic konkretnego, ale zdaje się, że od 16 lat już na pewno możesz sama.

Gość gość
Tak. 16 skonczone ;) ja cos wyczytalam, ze od 16 polowa praw przysługuje tobie a polowa rodzicom u lekarza. Wiec moze ktoś mnie przyjmie sama