Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie nie cenią wolnośći

Polecane posty

Gość gość

najchętniej siebie i innych wkopaliby w g****o

Gość gość
Pojęcie wolności nie istnieje! Nie można być wolnym kiedy ograniczają cię przepisy i prawo, nie ma mowy o wolności kiedy państwo zabiera ci ciężko zarobione pieniądze w podatkach. Wolność oznaczałaby totalną anarchię i destrukcję naszej cywilizacji.

Gość gość
wolność oznaczałaby,że w jakichś ramach człowiek ma prawo robić co chce,a nie,że państwo i społeczeństwo reguluje jego życie bardzo szczegółowo jak się dzieje obecnie

Gość gość
Jaka wolność? Gdzie ty masz wolność w dzisiejszym świecie, od wieków człowiek jest zniewolony i do tego służy chociażby religia, dziś największą religią i najbardziej zniewalającą jest chęć posiadania, czyli konsumpcjonizm. Nawet nie zdajesz sobie sprawy autorze/autorko jak często robisz to co chcą inni, jak bardzo jesteś zmanipulowana przez otaczający cię świat, media i producentów wszelkich dóbr, więc o jakiej wolności mówimy :P

Gość gość
wolność czyli mogę robić to co mi w duszy gra,a czy to wynika z manipulacji,religii itd to już się nad tym nie zastanawiam,ale ciekawi mnie czemu w szkole głównie średniej musiałem podążać państwowym programem,zamiast poświęcić się temu co mnie interesowało i doszedłem do wniosku,że dlatego było bo większość uczniów się niczym nie interesuje i gdyby dać wolność tym którzy są z czegoś dobrzy to reszta czułaby się nieswojo

Gość gość
jest tylko wolnosc wewnętrzna , duchowa alb odrzucenie normalnego życia i zostanie pustelnikiem , braminem itp

Gość gość
Wystarczyło obejrzeć filmiki z czarnego piątku, aby zauważyć jak bardzo ludzie są wolni :) Wystarczy zrobić obniżkę towarów o 50% i ludzie robią dokładnie to co chcieli osiągnąć producenci sprzętu, taki to człowiek jest wolny... a najzabawniejsze jest to, ze większość tych ludzi wcale tych rzeczy nie potrzebowała, no ale promocja :)

Gość gość
następnym dowodem,że ludzie nie cenią wolności to związki z desperacji,robienie dzieci w takich związkach,człowiek który ceni wolność to związałby się z osobą dobraną,która to ceni,może nawet dzieci miał,ale jak nie miałby brania to nie popadałbym w obsesję i frustrację łapania kogolwiek tylko zająłby się swoim życiem,hobby delektowałby się świętym spokojem

Gość gość
wolni ludzie kupują to co chcą,według mnie to jest wolność,robić to co komuś w duszy gra,nawet jak to są zakupy,USA jednak jest ojczyzną wolności

Gość gość
czyli korzystając z wolności,kupują to co chcą i na co ich stać,wolność to właśnie spędzenie życia bez niepotrzebnego napięcia i nerwów,lubię kupować to sobie kupię

Gość gość
USA jednak jest ojczyzną wolności x Pozornej wolności, w USA ludzie są bardziej zmanipulowani niż w Rosji, bo propaganda i wmawianie ludziom że ich kraj jest potęgą robi swoje, a USA ma gliniane nóżki, wystarczy mały kryzys gospodarczy i zaczynają napadać na słabszych, aby jakoś się odbudować.

Gość gość
ale najbardziej jaskrawym przypadkiem tego ludzie nie cenią wolności jest fakt,że nikt nie protestuje przeciwko temu,że władza tk szczegółowo uregulowała na jakich przedmiotach kto ma w szkole siedzieć nawet jak ma te 18-19 lat

Gość gość
lubię kupować to sobie kupię x Ale żeby coś kupić, to najpierw musisz na to zarobić, gdybyś była wolna, to poszłabyś do sklepu i po prostu sobie to wzięła :) Nie istnieje coś takiego jak wolność, człowiek wolny to taki który rano otwiera oczy i nic nie musi, on co najwyżej może jeśli mu się chce.

Gość gość
popadanie w skrajność w konstruowaniu definicji to jest absurd ,dojdziemy do tego,że nic nie ma i nie może być bo nic nie jest absolutne

Gość gość
hehehe zabrali wam kasę z funduszu emerytalnego nie pytając o zdanie, każą pracować dłużej, od przyszłego roku każdy będzie musiał płacić abonament RTV, zmuszają was do utrzymywania ZUS-u, odbierają wam we wszystkich podatkach ponad 50% pensji. A spróbuj się temu przeciwstawić, to zaraz znajdą na ciebie paragraf... dziękuję za taką wolność.

Gość gość
A już niebawem będzie jeszcze 500zł za każde dziecko, a nie na każde. To tylko jedna literka, a taka różnica :)