Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak często chodzicie do dentysty...

Polecane posty

Gość gość

Na usuwanie kamienia i rutynową kontrolę? Czy dwa razy w roku to rzeczywiście tak dużo? Drugie pytanie, w jakim wieku były Wasze dzieci, kiedy po raz pierwszy byłyście z nimi u dentysty na wizycie adaptacyjnej?

Gość gość
Chodzę tylko jak boli bo nie mam wyjścia wtedy...Syn miał 2 lata.

Gość gość
Synek jeszcze nie byl. Ja chodze....czesto. co pol roku przez pol roku:P strasznie mam slabe zeby. Jak juz wszystkie wylecze to po pol roku znow zaczynam swoja pielgrzymke. Geny. Wszystkiego probowalam. Dziw ze jeszcze mam wszystkie swoje. Moja mama byla 10 lat mlodsza i juz miala koronki.

Gość gość
Ja jestem wrażliwa na tym punkcie. Moja mama ma problemy z zębami i zawsze się bałam, że u mnie będzie podobnie. Jak już wspomniałam chodzę na kontrolę i skaling 2 razy w roku i czasem coś tam mam do leczenia, ale nie za każdym razem. Gadałam ostatnio z koleżankami i zaskoczyły mnie twierdząc, że chyba nie szkoda mi czasu i kasy, skoro tak często odwiedzam dentystę. Co do dziecka, to zamierzam iść jak skończy 1,5 roku albo 2 lata.

Gość gość
Kontrola co roku , dziur przez ostatnie 3 lata nie mam :) Córka miła jakies 2 latka podczas pierwszej wizyty u dentysty, syn pare miesiecy , bo towarzyszyl siostrze u ortodonty :) Gabinet lekarski jest dla niego 2 domem, w wieku 2 lat dal sobie spokojnie polakowac zeby :)

Gość gość
Regularnie co pół roku. Ostatnio zaniedbałem i byłem tylko raz w roku. Przy kontroli okazało się, że mam siedem dziur. Naprawa kosztowała 3.500 zł.

Gość gość
Co potwierdza moją teorię, że lepiej zapobiegać niż leczyć :)

Gość gość
nie byłam od 22 lat, mam 29 :)

Gość gość
Gościu wyzej- jest sie czym chwalic, no faktycznie :) z dzieckiem dentysta mowil, zeby przyjsc na wizyte, gdy zaczna pojawiac sie pierwsze ząbki

Gość gość
Raz na 6 miesięcy. Dziecko pierwsza wizytę miało jak miało rok, potem na 2 lata jak miał już wszystkie mleczaki. Z dzieckiem chodze raz na rok ma 6 lat i zero ubytkow. Ja mam 32 lata i 4plomby

Gość gość
Jak byłam ostatnio u dentysty, to pytałam przy okazji o wizyty adaptacyjne dla maluchów. Powiedział mi, że nie zdarzają się rodzice, którzy przychodzą z dziećmi młodszymi niż 2 lata! Był miłe zaskoczony, że chcę umówić roczniaka! Dobra klinika dentystyczna w dużym mieście.

Gość gość
A ja z kolei byłam u stomatologa z dzieckiem 1.5 rocznym i babeczka powiedziała, że jeśli nic się nie dzieje, nie ma potrzeby przychodzić z tak małym dzieckiem, bo do 3 r.ż. i tak większość zabiegów jest wykonaywana pod narkozą ogólną, która dla takich dzieci jest niebezpieczna i lepiej zaczekać do tych 3 lat, jeśli to nie jest nic poważnego.

Gość gość
a ja uważam ze najlepiej przyzwyczajać dziecko do dentysty od małego, my na początku chodziliśmy na wizyty adaptacyjne do http://www.famident.pl/ i teraz córka wcale nie boi się dentysty. Odważnie siada na fotelu i pokazuje ząbki.

Gość gość
Co pół roku. Dzieci zgłosiłam do programu adaptacyjnego w wieku 1,5 roku - chodziłam z nimi regularnie raz w tygodniu przez kilka miesięcy, potem tylko rutynowe kontrole.

Gość gość
Ja co pół roku, syn był pierwszy raz jak miał 1,5 roku.

Gość gość
Hah ja wlasnie mam wizyte kontrolna za godzine :) chodze raz na rok , chodzilam wczesniej co pol roku ale moja dentystka powiedziala ze nie musze

Gość gość
Gdy nic mnie nie boli to chodze raz na rok do www.codziennastomatologia.pl . Ostatnio mialam problemy z osemkami i odwalili kawal dobrej roboty :)

Gość alajna
ja chodzę raz na kwartał - mam fajną panią stomatolog i lubie wizyty u niej, zwykle to kosmetyczne zabiegi ale to dlatego, że regularnie chodze na wizyty no i dbam o zeby, z resztą dobry dentysta powie kiedy trzeba przyjsc następnym razem, jesli ktos szuka prawdziwego specjalisty to polecam medicumdent.pl

Gość gość
Chodzę jak mnie boli tylko. Nie stac mnie żeby chodzić częściej.

Gość gość
A na nfz w ogóle leczą? Czy też leczenie platne? Bo ja słyszałam od znajomej ze na fundusz głównie wyrywają. A leczenie kanalpwe itp. Jest juz platne.

Gość gość
Ja chodzę na kontrole co 6 mc... moje ząbki są kiepskie wiec nawet częsciej. Ja chodzę prywatnie do gabinetu http://www.dental-med.pl/ wole zapłacić troszkę wiecej kasy i zrobią mi ząbki jak należy . Juz raz przejechałam się na leserowym nfz

Gość Gabris
Ja przynajmniej raz w roku chodzę do dentysty profilaktycznie. Jeżeli jesteście z Lublina mogę Wam polecić gabinet na Willowej, mają dobre ceny, gabinet jest nowoczesny, poza tym leczenie przebiega bezboleśnie, podanie znieczulenia bez użycia igły. Więcej informacji znajdziecie tutaj - http://www.aldent.lublin.pl/profilaktyka .