Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lepsza roczna szkola czy dwuletnia policealna?

Polecane posty

Gość gość

Mam 18lat. Kończę liceum, ale nie piszę matury. Interesuje mnie praca w przyszłości w spa, albo na siłowni, albo w różnego rodzaju odnowie biologicznej. Co najlepiej jak skończę? O studiach nie ma mowy.

Gość gość
Sie dowiedziałem

Gość gość
technik usług kosmetycznych?

Gość gość
Roczna szkoła instruktor fitness lub roczna instruktor odnowy biologicznej, ale to jest jak kurs. Nie daje tytułu technika. Z tych dwuletnich jest egzamin państwowy i daje technika tytuł. Z tych co tam są to jest technik masażysta. Mam dylemat.

Gość gość
Bo chce potem robotę mieć

Gość anula_0
Jeżeli chodzi o Technika usług kosmetycznych to w większości w szkołach policealnych jest on za darmo, ale mimo wszystko trzeba czytać wszystko co podpisujesz !!! wiec ze na pewno nic się nie płaci w omedze bo tam chodziłam na administracje, ale kosmetykę też mają darmową

Gość gość
To zależy od kierunku jakim się interesujesz. Czasem lepiej rok dłużej sie pouczyć i robic to co się na prawde lubi :) Ja chodze na kosmetyke do Omegi w Katowicach, jest to kierunek 2-letni . Polecam!

Gość gość
To zależy jakim kierunkiem się interesujesz. Ja chodziłam do Omegi na kosmetyke i ten kierunek jest akurat 2-letni. Z tego co sie zorientowałam roczne też maja w ofercie.

Gość gość
Jeśli chodzi o szkoly policealne, ze swojej strony zdecydowanie mogę zarekomendowac http://cku1.edu.pl/ Dobre podejście do kursantow, ciekawy sposób prowadzenia zajec i swietna atmosfera. Mi się tu bardzo podoba :)

A co byś chciała robić, co Cię interesuje? Chodzę do szkoły Delta Edukacja i mają bardzo fajną ofertę zarówno 2-letnich jak i rocznych kierunków. Wiele z nich jest bezpłatnych jak np. florysta, technik usług kosmetycznych, technik weterynarii. No sporo tego jest. We Wrocławiu mają sekretariat blisko rynku, to zajrzyj się dopytać o kierunki, na pewno pomogą Ci wybrać coś dla siebie :)

Gość vvxxxx
Trudno powiedzieć, czy lepsza roczna czy dwuletnia szkoła policealna. A właściwie.... to chyba jednak dwuletnia szkoła powinna lepiej przygotować do wykonywania przyszłego zawodu. Ciekawą ofertę modnych ostatnio kierunków kształcenia mają http://policealna.gowork.pl/ Ostatnio najpopularniejszymi kierunkami są technik usług kosmetycznych, masażysta, higienistka stomatologiczna.

Ja chodziłam do NOVA w ramach dodatkowego wykształcenia , jak nie chcesz iść na studia to zrób sobie zawód chwilowo w szkole policealnej, a później w razie czego droga otwarta na studia !

fajny kierunek to florysta w szkole plus edukacja. jest roczny i daje uprawnienia państwowe. nauka nic nie kosztuje. zajęcia w centrum miasta, spoko nauczyciele.

warto iść do szkoły policealnej, np fajny kierunek to florysta w Plus Edukacji. super atmosfera i świetna kadra pedagogiczna.

Gość gość
Dobrze prowadzone zajęcia z florystyki są też w Delta Edukacja. Dziewczyny robią cudne bukiety !!

Zrób MEGA KROK W PRZYSZŁOŚĆ i zapisz się bezpłatnie do szkoły DELTA EDUKACJA we Wrocławiu! Rekrutacja nadal trwa! Czekają na Was atrakcyjne kierunki bezpłatne w Naszej Policealnej Szkole Rozwoju Zawodowego np. technik usług kosmetycznych, technik weterynarii, rachunkowość, technik bhp, technik administracji, technik informatyk, florysta. Zostały także ostatnie miejsca w Liceum Ogólnokształcącym dla Dorosłych. Nie zwlekaj i zapisz się już dziś! Czekamy na Was codziennie w godzinach 9-18, w soboty 8-15