Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O tym jak Tesco kombinuje jak zrobić z ludzi idiotów

Polecane posty

Gość gość

U mnie tesco koło domu duże różowe jajka niespodzianki w wersji światecznej niby jakaś obniżka z 23 czy 24 zł na 22 zł. Te same jajka w Biedronce bez żadnej obniżki około 16 zł! Lalki "My little pony" w Tesco na drugim końcu miasta była przecena 50% z bodajże około 80 zł na 37 zł. Okazuje się że Biedronce sprzedają te same lalki za 25 zł bez żadnej przeceny! Myślałam że takie jaja to rzadko się zdarzają ale takiego szachrajstwa i to z takimi różnicami cenowymi to nie pamiętam jeszcze żebym widziała.

Gość gość
Zgadza się. Tesco to naciągacze jakich mało. Ja np. Ta sama grę kupiłam w biedronce za 70 zł a w tesco 140 jak nie więcej nie pamiętam dokładnie wiem że napewno było jeszcze raz tyle jak nie więcej. Dużo by wymieniać

Gość gość
nikt nikogo nie oszukuje takie sa ceny przed switami.Wez sobie samochod i jedz na drugi koniec i kup taniej,NIKT CIE NIE ZMUSZA KUPIC za 37 zl? jak cie nie stac to nic nie kupuj i nie pi_;:er_:;dol_:;

Gość gość
Ja dlatego w Tesco jestem okazjonalnie, bo ceny w porównaniu z innymi marketami są zauważalnie wyższe.

Gość gość
Pomyślałam, że napiszesz o majonezie Winiary, autorko :D :D Wczoraj byłam na zakupach, wzięłam ze sobą kupony, które przyszły do mnie pocztą (mam kartę Club Card). I tak: Majonez Winiary 400ml, na który miałam kupon, wychodził (już z kuponem!!!) 2.50zł drożej, niż wszystkie mniejsze słoiki (nie pamiętam dokładnie, ale patrzyłam oczywiście na cenę za kg). Nabijają ludzi w butelkę aż miło.

Gość gość
** przepraszam za błąd - chodziło mi o majonez 900ml, a nie 400, jak napisałam

Gość gość
Kolo mojego domu jest tzw. Male Tesco i masakra- powinni ten sklep zlikwidowac. Zle mi sie przez to malr Tesco wszystkie tesco kojarza. Np. Kupilam podudzia ktore po tym jak woda zaczela wrzec zaczely bulgotac i zaczela z nich wyplywac ciemnoczerwona krew. Chyba szpik czy cos. Ziemniaki robaczywe, i inne kwiatki.

Gość gość
W Tesco od zawsze była słaba jakość towaru za wysoką cenę. Najgorzej jest z miesem i warzywami/owocami. Podobno wkrótce maja Tesco likwidować.

Gość gość
Ja natomiast bylam w auchan, jest obecnie przecena czekolad milka, podana stara cena przekreslona 5,30 na nowa 3,50, tyle za ta czekolada zwykle kosztuje tam 2,90 albo mniej.

Gość gość
"nikt nikogo nie oszukuje takie sa ceny przed switami.Wez sobie samochod i jedz na drugi koniec i kup taniej,NIKT CIE NIE ZMUSZA KUPIC za 37 zl? jak cie nie stac to nic nie kupuj i nie pi_;:er_:;dol_:; " Tak oczywiście. Nikt mnie nie zmusza. Dlatego nie zamierzam więcej robić zakupów w tym sklepie, a byłam dotychczas ich stałym klientem. Za swoją pazerność na kasę w efekcie to oni będą stratni. Dziękuję. Tak jak dziękuję już za te ich karty clubcard. W Biedronce nie kupowałam dotychczas bo było mi nie po drodze ale widzę że warto tam się jednak przejść.

Gość gość
"Lalki "My little pony" w Tesco na drugim końcu miasta była przecena 50% z bodajże około 80 zł na 37 zł." Żeby się nikt nie czepiał już nie pamiętam dobrze ceny ale to było pierwotna cena pomiędzy 70-80 zł

Gość gość
Etam jak ktos ma kase to jest mu obojętne za ile kupi majonez czy kinder niespodziankę . Jak ktos nie ma kasy to music objechać 10 marketów bo w każdym jest cos innego tańsze.

Gość gość
13:19Gość... Tutaj nie chodzi o kase czy ktoś ma czy nie ! Poprostu, oszukują ludzi jak mogą . Nikt nie lubi przepłacać. A ceny naprawdę zawyżają wiem bo pracowała tam kiedyś moja siostra i mówiła jakie cyrki tam są jak z ludzi idiotów robią.

Gość gość
Ale czasami mają takie ciche obniżki cen np. zabawek, taki pociąg drewniany normalnie kosztuje 20 zł (wiem, bo syn jest pasjonatem i ma taki) a kiedyś mąż kupił po 5 zl za sztukę :) albo namiot z samolotów za dyszke, a na allegro taki najtańszy za 45 zł. Ale to trzeba trafić, bo tego nie ma w żadnych ulotkach, ale promocje ich ulotek, to zwykłe oszustwo.

Gość gość
oszustwem jest sprzedawanie towaru niezgodnego z opisem lub inna cena na półce, inna przy kasie. to jak w prywatnym sklepie np z hydrauliką zawór kosztuje 17 zł a w innym 23 to ten drugi to oszust? juz się tak nie gorączkujcie. jak kto chce to porównuje ceny i wyciąga wnioski nogami

Gość gość
Dużo firm kupuje od nich talony dla pracowników i oni przed świętami podwyższają ceny

Gość gość
wszędzie jest tak samo:dzis w biedronce karma dla psa Okazja ......3.99 normalna cena 3,89 i można by tak dużo wymieniac