Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tłuste włosy po umyciu

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, mam 15 lat i ostatnio mam problem z moimi włosami. Myje włosy co 2 dni , zwykle wieczorami i gdy budzę sie rano są tluste na czubku głowy i trochę z tylu. Natomiast koncówki są jakieś wysuszone . Czy to wina szamponu? Próbowałam 2 rożnych i ciagle to samo. Proszę pomóżcie :(

Gość gość
Może macie jakieś szampony do polecenia ? Proszę

Myj włosy rano zanim pójdziesz do szkoły. Myjąc na wieczór i kładąc się do łóżka, wstajesz rankiem z tłustymi włosami, bo "tłuszczą" się od poduszki. Włosy też szybciej się przetłuszczają, kiedy nosimy czapkę. Możliwe też, że do mycia włosów używasz zbyt gorącej wody - wówczas włosy też wykazują tendencję do szybszego przetłuszczania się.

Gość gość
Witam.... polecam wyprubować kosmetyki bez silikonów soli na www.goldenhair.pl myłam codziennie a nawet dwa razy dziennie teraz myje co 2 -3 dzień można skorzystać na stronie z konsultacji ... i pomogą wybrać kosmetyk do problemu.

Gość gość
Przyszło mi do głowy, że może używasz zbyt silnego szamponu albo źle myjesz włosy albo jedno i drugie. Czyli lejesz szampon z butelki bezpośrednio na czubek głowy a jeśli szampon jest silny to może wysuszać skórę, która reaguje wzmożonym łojotokiem.

Gość roksankka
Myj włosy rano będę świeższe. Możesz też użyć kosmetyku http://drhair.de/ którego mikrowłókna przyczepiają się do włosów dając efekt zwiększenia objętości. Utrzymuje się to cały dzień. Włosy przetłuszczające się już w połowie dnia potrafią klapnąć. Trzeba im nieco pomóc :) Zmieniaj też często poszewki od poduszki na jakiej śpisz.

Gość uleczka131a
Może spróbuj kosmetyków do włosów Total Keratin Complex mają bardzo dobrą opinię i zawierają w swoim składzie keratynę, naturalnym budulcem włosa oraz z odżywczymi lipidami mleka. Co ma gwarantuje odbudowę włosa. Teraz w sieci Biedronka dostaniesz maski i szampony tej firmy. Promocja trwa od 14 grudnia przez dwa tygodnie. Sama muszę się po nie wybrać jak najszybciej, bo słyszałam ze popyt jest bardzo duży.