Mądra_Jola 0 Napisano Grudzień 5, 2015 Hej, mam pytanie ile mniej wiecej kosztuje komunia dziecka w polskim kosciele w Anglii? Tzn ile za fotografa, za wystroj kwiatami, dodatki? Kto Wam robil zdjecia i dekorowal kosciol? Macie jakies rady? Organizujemy komunie i szukam wskazowek. Dzieki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 5, 2015 mądrzy ludzie nie zmuszają dzieci do komunii i zadawania się z sektami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mądra_Jola 0 Napisano Grudzień 5, 2015 Madrzy ludzie nie wtracaja swoich trzech groszy nie proszeni o rade. Frustraci wylewaja zolc. Prosze o konkretne odpowiedzi. Nie pytam czy posylac dzieci do komunii, tylko o doswiadczenia, tych ktorzy je poslali. Dziekuje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 15, 2015 Przylaczam sie...ktos? cos? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 15, 2015 gość 23:19 mądrze prawisz. ja też mojego dziecka ani nie ochrzciłam ani nie mam ślubu w kościele. o żadnej komunii nie myślę. i wiecie co, moje dziecko jest uważane za najgrzeczniejsze i najmilsze w swojej klasie a ma takiego Polaka z "religijnej" rodziny który bije dzieci i w wieku 9 lat ciągle mówi "ku*wa". a mnie ludzie też uważają za miłą i uczciwą i bardzo tolerancyjną, "mimo że ateistka". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 15, 2015 No widzisz jaka jestes szczesciara, ale idz juz stad bye, bye. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 20, 2015 up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 21, 2015 gość 2015.12.15 gość 23:19 mądrze prawisz. ja też mojego dziecka ani nie ochrzciłam ani nie mam ślubu w kościele. o żadnej komunii nie myślę. i wiecie co, moje dziecko jest uważane za najgrzeczniejsze i najmilsze w swojej klasie a ma takiego Polaka z "religijnej" rodziny który bije dzieci i w wieku 9 lat ciągle mówi "ku*wa". a mnie ludzie też uważają za miłą i uczciwą i bardzo tolerancyjną, "mimo że ateistka". Ghhhhhhhhhhhh Przyjdzie taki czas gamoniu, ze spuściła głowę i z pokora wezwiesz księdza, by udzielił ci ostatniego namaszczenia. Juz nie jeden był taki bohater, co z Boga kpił. Ostatnio Jaruzelski spuszczał głowę przed księdzem. Wspomnisz moje słowa idiotko. Dla autorki topiku wielkie gratki, za to ze na emigracji stara sie pielęgnować chrześcijańskie tradycje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 21, 2015 8:02 czyz nie bog kazal ci wyzywac ateiste? Czy to twoja glupota? Swoim wpisem pokazujesz Ci bog nakazuje. Ateistka nikogo nie obrazala swoim wpisem a ty chrzescijanko. Cos ci nie wychodzi promowanie wiary a wrecz innych zrazasz. Jestem pewna ze twoja wiara jest nic nie warta. Studiowalas Stary i nowy testament? Ciekawe jak by cie ktos przepytal z tego to co bys umiala.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 21, 2015 Zacznij rozróżniać co znaczy chrześcijaństwo, a co frajerstwo. Poza tym jestem chrześcijanka ale nie fanatyczka i nie pozwolę obrażać mnie i mojej wiary. Jeszcze będziesz na kolanach klęczeć przed księdzem w godzinie śmierci. Wspomnisz moje słowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 21, 2015 gość dziś Pisz na temat, a jak nie to nara stad. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 21, 2015 18:42 to czyli reprezentujesz frajerstwo rozumiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 24, 2015 oj, nie kłoccie sie. Autorka ma prawo pytac o to, co ja interesuje. Z drugiej strony to forum dyskusyjne, wiec kazdy moze sie wypowiedzc, proszony, czy nie. Tak na marginesie, moi dziadkowie byli ateistami, zyli dlugo i szczesliwie, a ksiedza przed smiercia nie prosili, woleli byc z rodziną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 2, 2016 Wracając do tematu... Ja mam dziecko, które ma iść do Komunii i zastanawiamy się, czy w UK czy w Polsce. Póki co jeszcze nie zdecydowaliśmy. Chyba wolelibyśmy w Polsce, bo mamy dużą rodzinę i zależy nam, aby każdy uczestniczył w ceremonii. No i w Polsce wyprawienie przyjęcia czy chociaż zakup alby (z tego co widziałam na http://www.sukienkikomunijne.emmimariage.pl/ można kupić za grosze) to zdecydowanie mniejszy koszt... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 31, 2016 Ta jest piękna http://www.sukienkikomunijne.emmimariage.pl/sukienki-komunijne/komunijne-klasyczne/ania-detail.html :) My robimy w Polsce, właśnie z uwagi na rodzinę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 9, 2016 była taka dziewczynka którą nie było stać na szkołę i chodziła w jednej sukience pasać owce . Przed komunią uczęszczała prywatnie do korepetytorki aby dowiedzieć się o religii a tam za każdy błąd przy powtórce była bita w twarz , tak mocno aż upadała na podłogę . Przed komunią zdołała pożyczyć sukienkę od starszej koleżanki i krewni kupili jej papcie bo na buty nie było stać . Jej tatę zamknięto za nieprawdziwe oskarżenie o kradzież pół worka mąki ze młyna. A jej rodzinę wyrzucono z domu i zamieszkali w izbie po byłym więzieniu. Wszystko to zniosła dzielnie i nigdy się nie skarżyła a na imię miała Bernadetta , i teraz jest w niebie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kapitan statku widmo 0 Napisano Lipiec 9, 2016 W Polsce nie ma przypadkiem czegoś takiego jak przygotowanie do komunii? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach