Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy najdroższe i najgorsze autostrady w UE.

Polecane posty

Gość gość

Za jeden przejazd polską autostradą A2 z Konina do Świecka i z powrotem, czyli 510 kilometrów, kierowca płaci tyle samo, ile w Szwajcarii wynosi roczna drogowa opłata. W sąsiednich krajach jest jeszcze taniej – Słowacy czy Czesi jeżdżą swoimi autostradami przez 10 dni za ok. 40 zł, a Niemcy nie płacą w ogóle. Jaki wniosek? Polskie drogi są najdroższe w całej Europie. I wiecznie zakorkowane. Poczytajcie sami http://www.fakt.pl/polityka/oplaty-za-autostrade-elektroniczny-system-oplat,artykuly,479182.html

Gość gość
Neptyk zamknij wreszcie morde i skończ pierdolić o tych autostradach jeebanych

Gość gość kierowca Tira
Dziury, dziury i jeszcze raz dziury!!!

Gość gość
Ty na 100 procent nie jechałeś autostradami ja co roku nawet w tym roku jechałem autostradą A4 od Zgorzelca do Krakowa ona jest idealnie równiutka pełen komfort jazdy dobre oznakowanie jechałem też od poznania do warszawy A2 oraz A1 z Gliwic do Katowic i S8 z warszawy do Białegostoku i jakoś s*******e nie było ani jednej dziury ani koleiny idealnie równiutkie dobre wjazdy zjazdy gdzie wy chuje widzicie dziury

Gość gość
Wy sie k***a leczcie nikt mi nie wmówi żaden plebs społeczny że są dziury ja jeżdżę i one są lepsze nawet niż w wielkiej Brytanii i Francji też w tych krajach byłem jechałem i chyba wiem lepiej wy zawsze powód do narzekania znajdziecie s*******ny j****e nigdy polską autostradą nie jechali a będą sie wymądrzać że dziury jak jade to one są świetne idealnie gładkie i równe jak stół i co roku jeżdżę i sie nie posypały są dobrze zrobione

Gość gość
Nie wierzycie to chociaż wirtualnie pojedźcie sobie autostradami żeby oceniać to trzeba najpierw nimi jechać a nie narzekać wasze narzekanie jest żałosne wpiszcie sobie w necie autostrady w Polsce youtube 10 lat podsumowanie filmik ma tytuł podsumowanie 10 lat budowy dróg w Polsce a autor nazywa się autostrady polska tam są też inne filmiki

Gość gość
Obejrzyjcie sobie wy nigdy nie jechaliście autostradami ja jechałem i wiem że są świetne nie jechaliście to chociaż obejrzyjcie filmiki na youtube

Gość gość
I ps zamieśćcie linki niech inni też zobaczą kretyni i ps gdyby były dziury na autostradach to by nie były do ruchu dopuszczone

Gość gość
I skoro piszesz że są dziury to bez żadnych wątpliwości na 100 procent nie jechaliście nawet 1 kilometrem autostrady w Polsce ja tam wybojów dziur kolein nie widziałem ani jednej

Gość gość
No odpisz teraz cwelu co nie masz argumentów na swoją tezę?

Gość gość
Wiem czemu nie piszesz bo nie ma dziur na autostradach i nie masz argumentów ja jechałem i stwierdzam one są idealnie równiutkie gładkie bez dziur i kolein frajerze

>>>jechałem też ... oraz A1 z Gliwic do Katowic<<< x To bardzo ciekawe :D, bo A1 omija Katowice SZEROKIM ŁUKIEM :P :P :P.

Gość gość
Potocznie pisałem A4 przebiega przez środek katowic nie łap mnie na słówka

Gość gość
Udowodnię ci też że jechałem A4 A4 przebiega przez obrzeża Legnicy przez Bielany wrocławskie okolice grodkowa w powiecie brzeskim przez obrzeża krapkowic strzelec opolskich przez Gliwice rude śląską centrum katowic okolice chrzanowa przebiega koło lotniska w Balicach przez kraków w Katowicach A4 przebiega koło salonu porsche

Gość gość
Ja tam żadnej dziury nie widziałem one są idealnie równiutkie

Pierwsze słyszę, by A4 nazywano potocznie A1. x Poza tym, akurat na odcinku Gliwice - Katowice, jest od dłuższego czasu remontowana i ten objazd trudno nie zauważyć. x Także na PŁATNYM odcinku Katowice - Kraków były w lecie spore remonty i pamiętam, ze raz ruch odbywał się z prędkością 80km/h, po jednym pasie, w każdą stronę.

Gość gość
Ja na A1 w Gliwicach wjechałem na węźle autostradowym Gliwice Sośnica a przed Katowicami zjechałem w jakiejś miejscowości nie pamiętam nazwy

Tam nie ma "przed Katowicami", bo A1 jest poprowadzona w odległości około 30km od Katowic, a to jest właśnie tyle, co z Gliwic do Katowic. x Nawet, jeżeli pomyliłeś drogę, to musiałbyś przedzierać się potem do Katowic drogami tak podłymi, że na pewno byś je zapamiętał.

Gość gość
Najlepszą drogą jaką jechałem to zakopianka udowodnię ci że jechałem wymienie ci miejscowości które na zakopiance zapamiętałem to libertów gaj lubień rabka zdrój naprawa pcim Jordanów niedaleko zakopianki jest sucha beskidzka Myślenice wzdłuż zakopianki jest też rdzawka szaflary gdzie są termy jest miasto nowy targ potem jest biały Dunajec Poronin a potem zakopane wzdłuż zakopianki w białym dunajcu oraz w Poroninie są tory w nowym targu jest fajnie ozdobiona stacja benzynowa na końcu na części długości droga jest dwujezdniowa a w części jednojezdniowa

Gość gość
Wiem że były remonty również w okolicach Grodkowa wiem bo jechałem to widziałem to dobrze że są remonty A1 nie nazywało sie A1 i nie próbuj mi wmawiać że nie jechałem bo jechałem w tym roku jak jechałem w sierpniu to w okolicach Katowic remontowali na jezdni po stronie jak sie jedzie z Katowic na zachód widziałem

Gość gość
Na A4 W sierpniu dało się ominąć roboty bokiem ty też jechałeś i również dobrze jak ja wiesz że jest równa bez dziur kolein i swietnej jakości

A1 nazywa się A1 w Gliwicach, od ponad pięciu lat, a odcinek, w kierunku Pyrzowic, ma tez przynajmniej 3 lata.

Gość gość
Na A1 jechałem jak nie było jeszcze remontów jak jadę do zakopanego to z A4 w Krakowie w Balicach koło lotniska zjeżdżam

Ja nie twierdzę, ze ta droga jest dziurawa :). x Wg mnie spieprzyli średnicówkę. Na odcinku od Katowic do Rudy, samochód wibruje, a od Zabrza do Gliwic już naprawiają, położoną rok temu nawierzchnię.

Gość gość
Ty mnie zje zrozumiałeś Nie jechałem żadnymi bocznymi drogami i jechałem A4 bo przebiega przez środek Katowic i w Katowicach przy autostradzie jest salon porsche po tym poznałem i nawigacja też mi to udowodniła gdzie były remonty nie jechało sie tak źle ...

>>>Na A1 jechałem jak nie było jeszcze remontów jak jadę do zakopanego to z A4 w Krakowie w Balicach koło lotniska zjeżdżam<<< x Kolejna ciekawostka :P. x Akurat zjazdem na Zakopiankę, zjeżdżam w drugą stronę i jest to dopiero czwarty, albo piąty zjazd po Balicach.

Gość gość
Ja jak w tym roku jechałem to między Katowicami a Krakowem taka nas ulewa złapała że nic nie było widać i burza była i wszystkie auta w tym nasze jechaliśmy 50 km na godzinę

Gość gość
To ty tak jeździsz ja koło lotniska zjeżdżam i jadę zaraz obwodnicą Krakowa przez odległość 15 km potem skręca sie w prawo i wjeżdża sie na zakopiankę

Z ciekawości zobaczę to na mapie, bo wg mnie, A4 jest właśnie południową obwodnicą Krakowa.

Gość gość
I ps xakopianka jest świetnej jakości ale ma wady od krakowa do okolic myślenic jest dwujezdniowa potem jednojezdniowa a potem znowu dwujezdniowa i są straszne korki zwłaszcza koło rabki zdrój tam na górce niedaleko jordanowa i w białym Dunajcu są następne korki ciągną sie przez sąsiedni Poronin do sąsiedniego zakopanego tylko nie wiem co blokuje chyba ten stary most