Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauka angielskiego od czego zacząć?

Polecane posty

Gość gość

Chciałbym nauczyć się angielskiego i nie wiem od czego zacząć? Może jakieś darmowe sposoby nauki słówek?

Gość gość
Polecam książkę Beaty Pawlikowskiej Blondynka na językach i tutaj wybierasz konkretny język, który Cię interesuje :)

Gość gość
Zacznij naukę metod 5s. Wyszukaj w internecie: fiszki metodą 5s. Następnie wypróbuj sposób z nauką słówek wykorzystujac w tym celu zdjęcia pobrane z grafiki google. W ten sposób możesz uczyć się nie używając słownika. Wystarczy, że w grafice google wpiszesz jakieś słowo, którego nie znasz i na zdjęciu, które przedstawia to słowo wyszukasz jak najwięcej szczegółów. Jest jeszcze inny darmowy sposób nauki języka metodą 5s, który polega na budowaniu sieci uczuć. Przypomina to sięć pajęczą, gdzie łączysz uczuciami sąsiednie słowa np. gdy pisujesz na kartce słowa: hand - fist, następnie starasz sobie wyobrazić dłoń zaciśniętą w pięść. Dzięki temu uczysz się angielskiego w zupełnie niespotykany sposób, kiedy w języku angielskim myślisz, a nie tylko sobie go w myślach tłumaczysz. Gdy opanujesz podstawy możesz zainteresować się płatnymi kursami metodą 5s, które znacznie mogą rozwinąć Twoje zdolności językowe.

Gość Kamilkaa3441
Ja teraz planuję pójśc krok wyżej i nauczyć sie języka chińskiego. Podbno jest na prawdę łatwy i posługuje się nim aż 1/4 populacji świata. http://www.hanzilla.pl/ to na prawdę fajny program, który pomaga w tym procesie, ponieważ wykorzystują aktywną nauke między innymi wykorzystują „spaced repetition”. Można przetestować go na wersji demo :)

Gość mimi1988g
jest tych metod sporo na rynku,jak wiemy jest dużo książek które są pisane przez celebrytki,pytanie czy one coś wogóle daja,myslę że jest wiele produktów na rynku które nie dają wielkich rezultatów. Ja uczę sie aktualnie w szkole,poza tym z lektorka a raczej native speakerem ale też wspieram sie materialami dydaktycznymi,które de fakto dają dobre rezultaty.Niedawno dostałam fajna zniżke na e-learning- daje wam namiary na stronke gdzie mozna sie u nich zarejestrowac : http://www.bellsenglishcourse.pl/