Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ada366226

beznadziejna sytuacja zyciowa, co zrobić?

Polecane posty

Niech będzie - napiszę, choć nie wiem po co. Nauczyciel i praca socjalna, więc najniższa krajowa i trochę więcej. Do tego jedna i druga dosyć obciążająca i w ciągłym kontakcie z różnymi ludźmi, w 2 przypadku często roszczeniowymi, ale to akurat dla mnie nie problem. Ja lubię ludzi, często chyba aż za bardzo i dlatego mam jak mam. Naiwność i staranie się bycia normalnych w relacjach zawodowych dziś niestety nie jest opłacalne. Masz te 20 lat. To jeszcze niedużo, ale wystarczająco dużo, aby zacząć wymagać od siebie. Weź się do roboty. I pamiętaj: przede wszystkim wymagaj od siebie, a nie od innych.

Ale często właśnie jest na odwrót! Niejeden tego doświadczył. I nikt nikogo nie pytał o zdanie. Życie to nie bajka, nie musi mieć szczęśliwego zakończenia. Ale Ty ciągle jakoś nie jesteś w stanie otrząsnąć się z wyobrażeń o nim małej dziewczynki.

Heh, i pasuje Ci takie życie? Skoro lubisz ludzi to nie rozumiem czemu nie próbowałas innego dobrze płatnego kierunku? Bo widzę jesteś inteligentna dziewczyna jako nieliczna z tego topicu :) no ale ok, każdy ma inne potrzeby, i nie boli Cie ze nie możesz nigdzie po Europie wyjechać? Jak życie jest jedno? Ja się boję że mi minie przez to co mam

Gość gość
A Ty autorko taka inteligentna jesteś, że HEJ!

Np.medycyna lub prawo? Chciałabym mieć taki charakter by lubić ludzi jak Ty i się ich nie bać, wtedy wszystko by potoczyło mi się inaczej a tak to wegetuje czekając na chłopaka a on 23 lata ma już..

Gość gość
ale czy ty nie rozumiesz tępa babo, że twoim rodzicom się po prostu udało?! Weź spójrz na ulicę! Co każdy zamożny?! Nie? No widzisz, myślisz że każdy po medycynie ma super kokosy? Znam nawet jednego interniste co jest dobry w tym co robi a nie ma prywatnie i kokosow nie ma, ale robi to bp pomaga ludziom a nie dla kasy! Materialistyczna świnio! Własna matkę byś pewnie sprzedała za to by nie żyć jak to mówiłaś, w biedzie... Szkoda chłopaka mi twojego, naprawdę.

Dzięki. Dziś może bym i spojrzała na zawód przez pryzmat kasy, ale wtedy byłam na tyle głupia, że brałam się za to, co jakoś lubię. Zresztą to i tak nie jest żadna wyrocznia. Często ludzie dobrze ustawieni to ludzie bez wyższego wykształcenia i na odwrót. Takie jest życie. Ty na pewno masz łatwiejszy start dzięki swoim rodzicom, wykorzystaj to i doceń. I doceń swojego chłopaka, bo naprawdę skarb jakiś znalazłaś. Naprawdę uwierz, mało jest takich.

Nie sprzedałabym matki... Uważaj na słowa... Lekarze dobrze zarabiają czy to na państwowce czy niepublicznie i tu mi nie gadaj, mówię tylko, że przez moje problemy mam życie do d**y, boję się nawet wyjść śmieci wynieść i proszę chłopaka..

Gość gość
Tępa rozpieszczona baba

Życzę Ci tego byś znalazła pracę i lepiej zarabiala :) Mam łatwiejszy start ale co z tego jak nie potrafie tego wykorzystać... Doceniam go ale chcę by zarabial tak by się dało chociaż żyć eh

Dziękuję :) A jak nie będzie zarabiał tyle, ile byś chciała?

Gość gość
ty jesteś jakąś nakręcona? Ciągle tylko gadasz rodzice to rodzice tamto, ale świat to nie tylko rodzice! Czy ty serio tak ograniczona i odrealniona jesteś ze nie widzisz ile ludzie pomagaja biednym i tym co dachu nad głową nie mają, wszystkie akcje charytatywne to po co są? Świat nie jest bogaty, tylko jakiś ułamek..

Gość gość
" Ada366226 dziś Nie sprzedałabym matki... Uważaj na słowa... Lekarze dobrze zarabiają czy to na państwowce czy niepublicznie i tu mi nie gadaj, mówię tylko, że przez moje problemy mam życie do d**y, boję się nawet wyjść śmieci wynieść i proszę chłopaka.. " X Sama uważaj, bo juz pokazałaś na co się stać. Lepiej stul pysk i siedź cicho, jak na niemotę przystało.

Gość gość
Przestancie odpowiadać na tą prowokacje..

Gość gość
Oto spis umiejętności autorki: - zrzędzenie - przechwalanie, wywyższanie się - użalanie nad sobą - trucie d**y innym ludziom - skupianie się na czubku własnego nosa - obrażanie innych - ślęczenie cały dzien przed komputerem Z takim zestawem to nawet w burdelu cię nie przyjmą.

Gość gość
Pewnie kolejne prowo tego niedorobionego synalka lekarzy i maminsynka :D

No właśnie widzę poziom tu co niektórych, wyzywacie bo nie umiecie nic wnieść do tematu i pomoc, tylko jad i zazdrość, pytałam jak sobie poradzić z tym a co widzę? Siedzę ciągle w domubo nie boję się ludzi, to właśnie mnieboli że nikogo prócz chłopaka nie mam..

Gość gość
Ktoś Cię powinien porządnie przedymac by Ci te głupoty i bogate życie jak oranzada z komuni dupa wyleciala

Gość gość
Nie wierzę e to co widzę, jak można być tak durny, Ty się ciesz dziewucho że masz tak zaradnych rodziców bo bez nich byś piasek jadła, ludzie pracują o potu czoła całymi dniami za najniższa a ta tutaj mądra bp mleko z cyca mamy, twój tata to mądry gość, nie daje Ci kasy bo byś całą wydała i musieliby w kanciapie wartoniczej mieszkać..

Gość gość
"kanciapie wartoniczej" hahaha ja j***e, dobre gościu, racja :D

Gość gość
Właśnie ojciec mądry, tylko matka mnie dziwi że nie zauważyla błędów wychowawczych.. Taka córka to jak zgniły ząb, ojciec wyczuł że córka tylko by kasę wydawała to odciąl koryto, jesteś autorko jak pijawka, będziesz pić z każdego aż wypijesą, szkoda chłopaka oj szkoda na taką gowniare ja bym taka przez ściernik przerobił, z domu wywalil dał łopate i kazał kopać dół by się w nim zakopala

Gość gość
Ludzie to jednak swinie.Zazdroscicie jej,ze jej rodzice sie dorobili,a wy zyjecie za tysiac zlotych.Cebulandia.

Gość gość
Proszę Cię, czego tu zazdrościć? Mózgu szampansa? Ta dziewczyna żyje chyba w Dubaju, chora na kasę i wymagania jest, i żadna cebulandia, nie każdy zarabia tysiąc złotych, ale też nie każdy sto tysięcy...

Gość gość
No tak,ale jednak nie jest prostym czlowiekiem,ktoremu wystarczy tylko zarcie i telewizor.

Uomo a co Ty dokładnie robisz ze socjalnie i z ludźmi? Na czym to polega? No właśnie nie interesuje mnie takie mdle życie telewizor i kapcie...

Gość gość
Tylko zastanawia mnie ta kwestia siedzenia w domu.(Weszlam jednak szybciej po dzis po nocy nie bede siedziec,bo jutro musze pare rzeczy zalatwic).Ty w ogole nigdzie nie wychodzisz ? Nawet z chlopakiem czy z rodzicami samochodem ? Do lekarza itp ?

Gość gość
Ty wredna laFiryndo, Ty powinnaś rowy kopać i najcięższa robotę robić to może byś wtedy byś doceniła pieniądze i człowieka

Gość gość
Panno Adrianno jesteś totalnym dnem, nikim, osobom która niszczy wszystkich wokół i jeszcze nosem kręcisz, durna babo wybujala, wałkiem Cie robiono po ciemku

Gość gość
Skad wy bierzecie te teksty ? Barany.Dziewczyna ma problemy,moze i za duzo wymaga,ale w sumie co? Ma nic nie miec od zycia,bo ma takie problemy ? Ona tymbardziej powinna miec,bo jest jej sto razy trudniej.