Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wojakszwjk85

Dziewczyny słuchające metalu są zazwyczaj lepsze od fanek innych gatunków

Polecane posty

Gość wojakszwjk85

Tak wynika z mojego doświadczenia, są ambitne maja bogate zainteresowania można z nimi porozmawiać na każdy temat i wbrew obiegowym opiniom nie zachowują się jak chłopaczary z genderowych manifestacji tylko potrafią w sobie pomimo słuchania ciężkiej muzyki zachować kobiecość i delikatność. Najgorsze są fanki disco polo i techno .

Co Ci przeszkadzają fanki techno lub disco polo. Nie jest to muzyka, którą bardzo lubię, ale kategoryzujesz. Co myślisz o fankach rocka i dance?.

Gość wojakszwjk85
Dasha1995 Dlatego uzyłem dyplomatyczne słowa zazwyczaj bo ma świadomość o zdarzaniu się wyjątków które raczej potwierdzą regułę.regułę. Może akurat na takie a nie inne fanki disco polo trafiałem ale nie wywarły na mnie najlepszego wrażenia i nie mówię tu o kwestii damsko męskiej ale relacji ogólnoludzkiej.Fanki rock a są o.k. tylko zależy jakiego a dance to chyba jest wymarłą muzyką bo kojarzy mi się z Kapitanem Jackiem i Coco jambo a to były lata 90

Co masz na myśli pisząc o relacji ogólnoludzkiej. Zgadzam się, że ludzie stereotypowo myślą o fanach/fankach metalu, ale uproszczony obraz rzeczywistości jest częstym zjawiskiem wśród społeczeństwa, a może nawet codziennością.

Czy to ja zainspirowałam Cię do założenia tego tematu? :) Jeśli tak, to raduje się moje serce, lecz zdecydowałam się tutaj wypowiedzieć z nieco innego powodu, bo niereformowalny Moon znowu wypisuje bzdury :) "metal narodził się w latach 80" To dziwne, ja zawsze myślałam że w latach 80 był już dobrze rozwinięty, a narodził się w latach 70, ale co ja tam mogę wiedzieć, ja tylko słucham tej muzyki i znam się na niej, w przeciwieństwie do ciebie :) "a umarł 10 lat później" Jakieś przykłady na tą "śmierć" metalu? Przecież nadal się rozwija, jest pełno podgatunków tej muzyki których nie było w latach 80 i wczesnych 90, wciąz powstają nowe zespoły wnoszące coś nowego, lub kontynuujące starsze trendy tej muzyki a na koncerty i festiwale przychodzą tłumy ludzi. Ale po co ja dyskutuje z trollem, który kompletnie się na metalu nie zna i wypisuje bzdury w celu prowokacji, bo nie ma lepszych rozrywek 🖐️

Gość gość
A dziewczyny, które słuchają takich wykonawców jak Sylwia Grzeszczak, Mezo, Liber, jakie są ? Bo kiedyś podobała mi się dziewczyna, która słuchała takich wykonawców.

Gość gość
Grunge to był ostatni w rocku dobry trend w muzyce. Później to już wielka kupa, nic ciekawego.

Gość akurat grunge sluchaja
syfiary

Grunge było słabe, i w przeciwieństwie do metalu jest już w zasadzie wymarłe. Za to w muzyce metalowej, wciąż powstają ciekawe rzeczy. Szkoda że wielu fanów metalu woli słuchać tylko i wyłacznie starych zespołów, nie wiedząc nic np. o dzisiejszym blacku.

Gość do MizantropiaOdraza1994
mimo wszystko w ostatnich latach nie powstal zaden wielki, nowatorski zespol. wszystko co ciekawe, zostalo wymyslone najpozniej do konca lat 90-tych. a jakies hybrydy typu melodyjny black metal czy rock n rollowy deat metal, ktore powstaly pozniej, sa zazwyczaj bardzo slabe

Gość gość
Grunge słabe nie było, wykonawcy przekazywali pokoleniu swoje własne lęki i odczucia, tamte pokolenia się z nimi utożsamiały. Metal to gatunek niszowy obecnie, dzisiaj metal jest, ale w podziemiu.

Gość gość
gość dziś eee p********z a takie kapele ja System of a down Korn czy Slipknot tez były o.k. A grunge był przereklamowany nie licząc tych znanych kapel ja Nirvana Pearl jam czy Alice in chains reszta była taka sobie.

Gość gość
Właśnie miałem na myśli Alicje, Nirvane, Pearl Jam, Soungarden, ostatnie chyba z takich lepszych zespołów.

"mimo wszystko w ostatnich latach nie powstal zaden wielki, nowatorski zespol" Kvelertak jest określany jako nowatorski i ma dosyć dużą publikę. Natomiast wiekszośc nowatorskich zespołów jest mało popularna, bo metal ma konserwatywną publikę. Nawet nastoletni metalowcy najczęściej zaczynają swoją przygode z tą muzyką od zespołów z lat 80 i często słuchają potem niemal tylko tego. Stąd w ostatnich latach popularnosć wśród młodych metali thrashowych katan z lat 80 itp.

Gość przeciez te korny
rammsteiny to komercja

no i należy pamietać że okres po 2000 to intensywny rozwój folk metalu trwający do dzisiaj. Starsi fani metalu często nie zauważają tego, i nie znają takich zespołów jak Eluveitie czy Korpiklaani a te zespoły są bardzo popularne.

Gość do  MizantropiaOdraza1994
bo jednak tamta muzyka jest bardziej przyswajalna. black nie nalezy do muzyki latwej w odbiorze, a czesc go slucha troche na sile np. osoby identyfikujace sie z neonaziolami lub jacys smieszni poganie

Gość gość
A dziewczyny, które słuchają Sylwii Grzeszczak, Mezo, Liber ?

Gość gość
gość dziś No właśnie i to sa jedyne kapele z tego nurtu które przetrwały probe czasu reszta kapel została zapomniana bo gatunek był sztucznie rozpromowany prze media które chciały na fali popularności Nirvany znaleźć sposób na zarobienie pieniędzy.W metalu czy punku masz inaczej istniej całą masa podziemnych kapel które do dzisiaj się słucha z wypiekami na twarzy

Korpiklaani, czy jak im tam, uchodza za metalowy kicz i stawiani czesto na rowni z wiesniackimi i slabym Sabatonem. Mi nie pasuja folkowe elementy, jestem fanem heavy i thrash, z nastawieniem na zespoly z wysoko spiewajacym wokalem. po prostu nudza mnie kapele bez tzw "screamow" i wokali w rejestrze glowowym

Gość gość
Ale mało są one znane, nie wyznaczają trendów w dzisiejszej muzyce, po prostu znają je ci, którzy się tym mocno interesują. Nie ma wyróżniających się kapel, po prostu nie mają tego czegoś. Ale zawsze coś można ciekawego znaleźć, ale jest to muzyka słuchana zdecydowanie przez mniejszość, może to i dobrze.

Gość gość
tylko dlatego, że coś dla ciebie jest ciężkie do słuchania nie znaczy, że dla innej osoby nie jest przyjemne. I nie trzeba identyfikować się z "naziolami" żeby słuchać black metalu

" Metal to gatunek niszowy obecnie, dzisiaj metal jest, ale w podziemiu. " Jeszcze co do tego - ciężko nazwać niszowym gatunek, na którego koncerty/festiwale potrafi przyjść kilkadziesiąt tysięcy osób :) nisza jest co prawda większość podgatunków metalu, ale jej główny nurt to część popkultury. Bo ta muzyka jest tak zróżnicowana wewnętrznie, że ciężko powiedzieć cokolwiek co by pasowało do całego metalu :) nawet że aby grać metal trzeba mieć gitare - Van Canto nie mają :)

mimo wszystko w blacku juz tez dawno temu wszystko wymyslono. poza tym w blacku zbyt czesto pojawia sie automat perkusyjny zamiast zywych garow

"Korpiklaani, czy jak im tam, uchodza za metalowy kicz " Ale w folkmetalowej niszy, są w zasadzie obok Eluveitie i Arkony jedną z najpopularniejszych kapel. Tak jak oni nikt nie grał w latach 80, a w 90 folk metal był w powijakach - Skyclad, pierwsze dema Ensiferum etc.

Gość gość
No właśnie miałem na myśli dzisiejsze zespoły, nie gatunek. ;)

Gość gość
u metalówek lubie radykalizm poglądów jakiekolwiek by nie były, ale moim fetyszem są fitnesiary, uwielbiam ich beztłuszczowe, wyrzeźbione ciała :)

ja tez lubie lalunie z fitnessu

Gość gość
nie są "mało znane", nie trzeba się specjalnie muzyką interesować żeby je znać. Wystarczy lubić dany gatunek i samemu się wpada na nowe zespoły. A Korpiklaani to z******ty zespół z jajem :D