Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Warto zyc w niemczech?

Polecane posty

Gość gość

Mam 21 lat, jestem po technikum i pierwszym semestrze studiow ktorych niestety nie zaliczylam. Tata ktory mieszka w niemczech zaproponowal mi przyjazd. I tutaj moje pytanie czy zostac w polsce skonczyc jakies studia i dopiero wyjechac czy wyjechac juz teraz zaczac uczyc sie jezyka i moze w przyszlosci studiowac tam?

Gość gość
Ja nie mam taty w niemczech i tu żyje i pracuje i ucze sie - dla mnie warto zyc w niemczech ale dla wiekszosci debili z kafe jestem zdrajczynią i zadaje sie z esesmanami a wiec szkod tematu moja droga - ja na twym miejscu bym jechala 🖐️

Gość gość
Nie uwazam zebys byla zdrajczynia, ciezko mi sie zyje w polsce bez taty, a nie wiem czy jest sens marnowac kilka lat na studia w polsce by potem pewnie i tak wyjechac...nie znam niestety niemieckiego ani troche,umiem sie dogadac po angielsku

Gość gość
A co chcesz robić w życiu ? Ja pracuje w hospicjum nie jest łatwo ... :o Ale no cóż to moja praca

Gość gość
Co do języka to się nauczysz , a angielski też się przyda , ja zaś z angielskiego jestem noga , :p niemiecki jest dla mnie łatwiejszy

Gość gość
lepiej zacząć się uczyć języka jak najszybciej - masz większe szanse na opanowanie szerszego zakresu słownictwa. Dobra szkoła językowa typu http://www.warszawa.oei.org.pl/nauka-niemieckiego-w-warszawie/oferta-kursow/wszystkie-kursy/1/grupa-docelowa-kursu/niemiecki-dla-mlodziezy/, która ma kursy języka niemieckiego dla młodzieży, moja siostra się u nich uczy.