Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile goDzin dziennie bawicie sie z dziecmi?

Polecane posty

Gość gość

Pracujecie? W jakim wieku dziecko? Co robi w pozostałym czasie? Ja poświęcam dzieciom ok 3 h dziennie. Jestem na macierzyńskim. Dzieci ze mną w domu. Udlyszalam ze to Malo. Ale gotowanie, sprzatanie, spacer. A o 19 moje dzieci idą spać.

Gość gość
A ile ma dziecko? Ja jestem w ciąży, córka ma 3 lata. Do 12 jest w przedszkolu, potem różnie. Przeważnie spacer to 1-2h, dodatkowo gry, książeczki, puzzle, zabawy plastyczne - też pewnie ok. 2h dziennie. Mąż po pracy też się z dzieckiem 1-2h bawi. Moim zdaniem to wystarczy. Mamy jeszcze psa i z nim córka też sie bawi, poza tym umie zająć się sama.

Gość gość
Na 3 lata

Gość gość
A co dziecko robi prZez tesztę czasu, skoro ma 3 lata i siedzi w domu, a bawicie się przez 3h??

Gość gość
Bawi sie sama, z bratem (raczej on jej rozwala), je. Sporo mi schodzi na sprzatanie, posiłki, usypianie i karmienia małego. Moje dzieci śpią ok 13 h na dobę.

I wystarczy. Nie chodzi o to, żeby się z dzieckiem tylko bawić, ale spędzać z nim czas. A czasu pewnie spędzasz masę i super :)

Gość gość
Ok2h . Pracuje

Gość gość
Dla mnie zabawy z niemowlakiem trudno zaliczyć do rozwojowych dla 3 latka, bo skoro jestes na macierzyńskim, to dziecko młodsze nie ma jeszcze roku. Ale rozumiem, że 3h dziennie to maksimum tego, co możesz jej poświęcić na zabawę przy 2 dzieci, w tym jednym tak małym. Ja bym pomyślała jednak o przedszkolu, będzie miała trochę zabawy na swoim poziomie przez te 4-5h.

Gość gość
Niestety na razie przedszkole odpada. Chodzila pól roku. Byla... 17 razy. Jestesmy w trakcie diagnozowania astmy. W maju pobyt w szpitalu. Czekamy od października. Alergolog kazala na razie nie posylac. Poza tym do szpitala ma być zdrowa wiec nie wiem czy jest teraz sens. Chce ja poslac wiosna.

Gość gość
Niestety na razie przedszkole odpada. Chodzila pól roku. Byla... 17 razy. Jestesmy w trakcie diagnozowania astmy. W maju pobyt w szpitalu. Czekamy od października. Alergolog kazala na razie nie posylac. Poza tym do szpitala ma być zdrowa wiec nie wiem czy jest teraz sens. Chce ja poslac wiosna. Nawet myślałam czy nie wziac dziecka w jej wieku do opieki. By miała towarzystwo.

Jeszcze się nachodzi do różnego rodzaju instytucji. Nie jestem przekonana, że branie jakiegoś dziecka pod opiekę to dobry pomysł. Ja bym się raczej nie zdecydowała